Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BACAKTA KIRMIZI NOKTALAR İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
THE GENUINE LAPLAND BODY LOTION
POLAAR
Bebekler, Çocuklar ve Yetişkinler için Nemlendirici Vücut Losyonu
1.350,00 TL 875,00 TL
WASO MULTI RELIEF SOS BALM
SHISEIDO
Çok Amaçlı Cilt & Saç Bakım Balmı
1.650,00 TL

Vücut Bakımı

BACAKTA KIRMIZI NOKTALAR İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

  • Temmuz 20, 2020

Büyüklerimizin tavuk cildi dediği kırmızı noktalar aslında bir tür cilt rahatsızlığı. Ama endişe etmeyin, görüntü dışında zararı olmayan bir rahatsızlık. Peki, bacaklarda kırmızı lekeler ve noktalardan kurtulmak mümkün mü?

Bacakta nokta nokta kızarıklık görünümüne mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Bacakta kırmızı lekeler söz konusu olduğunda doktorlara göre dünya nüfusunun %40-%50'si bu rahatsızlıktan etkileniyor ve tavuk cildi dediğimiz bu sorunun tıptaki adı: Keratosis pilaris. Sebebi ise, kıl köklerinde ölü hücrelerin birikmesi ve kıl kökü kanalının tıkaması. Bunların sonucu ciltte kırmızı-kahverengi renkte benekler oluşuyor. Zararsız ve acısız bu minik sivilcelere çoğunlukla üst kol, baldır, kalça gibi vücut bölümlerinde rastlanıyor daha çok.

Keratosis pilaris neden olur ?

Keratosis pilaris , cildi zararlı etkenlerden koruyan bir protein olan keratanin birikmesinden kaynaklanır. Keratosis pilarise sahip kişilerde keratinin neden biriktiğine dair net bir bilgi yoktur. Genetik bir hastalık veya cilt rahatsızlıklarıyla ortaya çıkabilir. Kuru cilde sahip kişilerde keratosis pilaris daha da ileri seviyelere gitme eğilimindedir.

Havadaki nem ile doğru orantılı
Havadaki nem oranıyla alakalı olarak kırmızı noktaların yoğunluğu artıp azalabiliyor. Nemli havalarda etkisi azalırken, kış aylarında etkisi artabiliyor. Ergenlik döneminde bacakta küçük kırmızı noktalar daha yoğun olarak ortaya çıkıyor. Peki bacakta çıkan küçük kırmızı noktalar nasıl geçer ve ne yapmak lazım?

Pürüzsüz bacaklara sahip olmak için yapmanız gerekenler

Bu rahatsızlığın kesin bir tedavisi olmamakla birlikte evde yapacağınız birtakım bakımlarla etkisini hafifletebilirsiniz. Cildi güzelce arındırmak ve gözenekleri temizlemek ilk yapacağınız iş.

ÖNEMLİ: Rahatsızlığı azaltmak için sabun içermeyen cilt temizleyiciler öneriliyor. Çünkü sabun deriyi kurutur; oysa bu hastalığın etkisinin azalması için cildin nemlendirilerek ölü derilerin atılması gerekir.

Doğal bakım önerileri

1) 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Birkaç dakika boyunca cildinize masaj yaparak yedirdikten sonra yıkayın. Zeytinyağı cildin nemlendirilmesine yardımcı olurken, tuz da ölü derilerin temizlenmesine katkı sağlar.

Bacaklar için zeytinyağı maskesi

2) Eşit oranda tuz ve karbonatı karıştırıp üzerine yeterli seviyede su ekleyerek homojen bir karışım elde edinceye dek karıştırın. Bu karışımı problemli bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar beklettikten sonra yıkayın. Bu kürü haftada 3-4 kez tekrarlayabilirsiniz.

3) Eşit miktarda yulaf ezmesi ile süt veya suyu karıştırıp problemli bölgeye yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulayın.

Yulaf ve süt maskesi

4) 3-4 yemek kaşığı yoğurdu problemli bölgeye sürdükten sonra 10-15 dakika kadar bekleyip yıkayın.

5) Çilek, papaya, mango gibi A vitamini açısından zengin meyveleri tüketerek keratosis pilarisle savaşabilirsiniz.

6) Bal doğal bir tedavi seçeneği olmasıyla bacaklardaki kırmızı noktaların çözümü için de yardımcıdır. Kırmızı noktaların üzerine bir miktar bal sürmek ve aynı zamanda balı tüketmek bu problemden kurtulmanızı sağlayacaktır.

7)  Aloe Vera’nın cilt sorunlarına ne kadar iyi geldiğini artık hepimiz biliyoruz. İster direkt yağını isterseniz kopardığınız bir parça Aloe Vera yağını bacağınıza uygulayın ve birkaç dakika bekletin. İlk sürdüğünüz andan itibaren daha ferah hissedeceksiniz. Birkaç uygulama ile birlikte kırmızı noktalarınızdan kurtulmanızı sağlayacaktır.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ