Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BB VE CC KREM ARASINDAKİ FARKLAR
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
SPORTS BB CREAM SPF50+ WETFORCE/QUICK DRY
SHISEIDO
Suya, Terlemeye Karşı Dayanıklı, Hızlı Kuruyan Güneş Koruyucu Likit BB Krem SPF50+
2.550,00 TL
SYNCHRO SKIN SELF-REFRESHING TINT SPF20
SHISEIDO
Isıya, Neme, Yağlanmaya Dayanıklı Renkli Nemlendirici SPF20
2.250,00 TL
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
WASO SHIKULIME COLOR CONTROL OIL-FREE MOISTURIZER SPF30
SHISEIDO
Cildi Yağlandırmadan Renk Eşitleyen Nemlendirici – Tüm Ciltler
1.950,00 TL
PURE RADIANT TINTED MOISTURIZER SPF 30
NARS
Cilde Parlaklık Veren -Yağsız- Renkli Nemlendirici SPF30
2.180,00 TL

BB Krem

BB VE CC KREM ARASINDAKİ FARKLAR

  • Haziran 28, 2020

Piyasaya çıktığı günden bu yana büyük ilgi gören ve makyaj görünümlerinde çokça tercih edilen BB kremleri çok seviyoruz ve kullanıyoruz. Bir de CC kremler var, onlardan da vazgeçemiyoruz. CC krem nedir? BB krem nedir? BB krem ve CC krem farkı nedir?  Ya da CC krem yerine BB krem geçer mi? Kim, hangisini kullanmalı? Nasıl karar vermeli? Bu sorular kafanızı kurcalıyor, değil mi? Bu konuda merak ettiklerinizi sizin için yazdık.


BB VE CC KREM ARASINDAKİ FARKLAR


BB krem nedir?


BB krem, kusur kapatıcı anlamına gelen ‘blemish balm’ ifadesinin ilk harflerinden adını alıyor. Ciltteki kusurları doğal şekilde kapatan bir özellik taşısa da, bu krem çok yönlü bir cilt bakım kremi aslında... Nemlendirici etkili olmasının yanı sıra anti-aging özellik taşıyor. Krem gibi cildi nemlendiriyor, lekeleri ve kırmızılıkları kapatıyor, cildinizi parlatıyor, güneşten koruyor. Elbette cilt kusurlarını bir fondöten kadar kapatmayabilir. Bu nedenle fazla sorunlu olan bölgelere kapatıcı sürmeniz gerekebilir.


Kimlere göre?

 

- Renkli nemlendiriciye göre daha fazla kapatıcılık isteyenler,
- Gündelik hayatta makyaja ihtiyaç duymadan bakımlı, güzel ve doğal görünmek isteyenler,
- Yazın sıcak havalarda fondöten ve pudraya ihtiyaç duymadan, tek ürünle pürüzsüz, aydınlık ve sağlıklı bir cilt tonu elde etmek isteyenler,
- Gözenekleri gizleyip cilt pürüzlerinin görünümünü en aza indirmek isteyenler BB krem tercih edebilirler.

Aslı Enver Shiseido Perfect bb

 

Shiseido Perfect BB Cream SPF30: Bu BB krem tek başına pürüzsüz, aydınlık ve sağlıklı bir cilt tonu yaratmaya yetiyor. Başka hiç bir ürün kullanmaya gerek kalmıyor. Makyajsızken de makyajlıymış gibi canlı ve taze görünmek isteyen her kadın bu ürünü kullanabilir. Çünkü üstüne fondöten sürmenize bile gerek kalmıyor. Yağsız dokusu ile hafif ve rahat bir his bırakıyor. Cilde yüksek nem ve renk veren Shiseido BB krem, kadife gibi bir ten ve taze bir görüntü yaratmak için en ideal ürün. Tatilde, seyahatte, kısıtlı vakitte, hastayken, yorgunken bir dokunuşla yüzünüze renk getiriyor.

SPF30 ile UV ışınlarının zararlarına karşı etkili koruma sağlıyor. Gözenekleri gizleyip cilt pürüzlerinin görünümünü en aza indirirken, cilde sağlıklı bir ışıltı veriyor.

Düzenli kullandığınız nemlendirici yerine veya nemlendirici üzerine kullanabilirsiniz.


Shiseido Sports BB Cream SPF50: Islandıkça cildi koruma etkisi artan WetForce Teknolojisi ile güçlendirilmiş bir BB krem. Böylece suya ve terlemeye dayanıklı (80 dakika). SPF50 ile yüksek korumalı bir güneş kremi kadar cildi koruyor. Doğal bitişli ve ortaya yakın kapatıcılığı var. Süper hafif yapılı olduğundan cilt üzerinde ağırlık yapmaz.
Plajda, havuzda, ağır spor yaparken terleyince bile her daim cildinin iyi gözükmesini isteyenler ile yüksek korumalı güneş kremi ve BB krem bir arada ten ürünü kullanmak isteyenler bu ürünü kullanmalılar.

BB krem seçerken nelere dikkat edilmeli?

BB kremlerin ilk çıkışı, Koreli kadınların fondöteni ağır bulmalarıyla başlamıştır.İlk olarak dikkat etmeniz gereken unsur,seçtiğiniz BB kremin cildinize uygun olması.Her cilt farklı yapıdaki ürünlere ihtiyaç duyar.Örneğin, kuru bir cildiniz varsa daha yoğun nemlendirici özellikli BB kremler seçmelisiniz.İkinci dikkat etmeniz gereken unsur ise SPF değerleri.Aldığınız BB kremin SPF'nin kaç olduğuna dikkat etmelisiniz.Başka bir unsur ise BB kremin cilt renginizle uyumlu olması.Açık renk bir cilde sahipseniz koyu renk BB krem yüzünüzde kötü duracaktır.Bu yüzden alacağınız BB kremin tonunu cildinize göre ayarlamalısınız.


CC krem nedir?


Açılımı Color Corrector yani renk düzeltici olan CC kremler ise ciltteki ton farkını dengelemeyi hedefler. Ciltte var olan sivilce kızarıklıklarını ya da renk eşitsizliklerini düzeltip cilde nötr bir görünüm verirler. Bu sırada cildi nemlendirirler.

BB krem ile arasındaki farklılık ise temel olarak kapatıcılık özelliğine dayanır. CC kremler ciltteki ton farklılıklarını hedeflerken BB krem hafif bir fondöten etkisi yaratır. Bu yüzden eğer kapatıcılık istiyorsanız BB krem kullanmanız daha doğru olacaktır.

Shiseido Waso Color Smart Day Moisturizer SPF30 Oil-Free


Kimlere göre?

 

- Genelde makyaj yapmayan ya da cildindeki renk eşitsizliklerini, kızarıklıkları gidermek isteyenler,
- Cildini sürekli nemli tutmak isteyen kuru, karma ve normal ciltliler içindir.
- Özellikle yazın, günlük hayatta fondöten yerine alternatif arayanlar,
- Pratik ve hafif ürün sevenler,
- Makyajsızken de bakımlı görünmek isteyenler,
- Hem doğal ve bakımlı görünüp hem de cildini güneşten korumak isteyenler,
- Tatilde makyaj yapmak istemeyen ve tek ürünler yetinmek isteyenler CC kremleri tercih edebilirler.

Shiseido Waso Color Smart Day Moisturizer SPF30 Oil-Free

 

Waso Shikulime Color Control Oil-Free Moisturizer SPF30 3’ü 1 arada nemlendirme, renk eşitleme ve koruma için cilt tonunuza uyum sağlayan yağsız, renkli nemlendiricidir. Tüm ciltler için uygundur. Kuru ciltliler altına nemlendirici uygulayabilir. Kusurları pürüzsüzleştirir. SPF30 ile UV ışınlarına karşı korur. Gelecekteki cilt problemlerini önlemek için bariyer işlevini onarır. Aşırı parlamayı önler ve cildin gün boyu mükemmel görünmesini sağlar. Hava kirliliğine karşı koruma etkisi vardır, gün boyunca kirletici parçacıkların cilde yapışmasını önler. Eşit cilt tonu ile pürüzsüz, doğal ve sağlıklı bir cilt ortaya çıkarır. Sürdürülebilir ambalaja sahip, vegan ve temiz içerikli üründür.

- Color Change Powder: Cildi eşitlemek ve görünür gözenekleri iyileştirmek için cildin doğal tonuna uyum sağlar.

- Anti-Pollution Powder: Parlamayı önler ve çevre kirliliğine karşı korur.

- Shikuwasa Özü: Cildin ideal nemini korur ve cilt sorunlarının tekrarlanmasını önlemek için cildin bariyer işlevini onarır. C, B1 vitaminleri ve sitrik ait açısından zengin, yüksek besin değerine sahip uzun ömürlü bir meyvedir.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ