Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DOĞRU GÜNEŞ KORUMA ÜRÜNLERİNİ NASIL SEÇERİM? GÜNEŞ KREMİ VE LOSYONU ARASINDAKİ FARK
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
CLEAR SUNSCREEN STICK SPF50+
SHISEIDO
Yüksek Güneş Koruyuculu Şeffaf Stik - Yüz & Vücut (Yeni Formül)
2.850,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR CREAM SPF30
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Krem SPF30 - Yüz
1.850,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR CREAM SPF50+
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Krem SPF50+ - Yüz
1.850,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF30
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF30
2.200,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF50+ 300 ML
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF50+
3.450,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF50+ 150 ML
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF50+
2.200,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF50+ 50 ML
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF50+
1.390,00 TL

Güneş

DOĞRU GÜNEŞ KORUMA ÜRÜNLERİNİ NASIL SEÇERİM? GÜNEŞ KREMİ VE LOSYONU ARASINDAKİ FARK

  • Haziran 28, 2020

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kullandığımız güneş koruyucu kremlerin hayatımızdaki yeri büyük. Peki, doğru ürünü kullandığınızdan emin misiniz?

 

Son yıllarda cilt kanserinin artmasındaki en önemli etkenlerden biri olarak, güneşin zararlı ışınları gösteriliyor. O yüzden bu ışınlardan korunmak çok önemli... Bu nedenle siz siz olun en kısa zamanda bir güneş kremi edinin. Bu güneş kremini de sadece tatildeyken değil, günlük hayatta evden çıkmadan mutlaka yüzünüze sürün. 

Güneşten korumanız gereken sadece yüzünüz değildir; vücudunuzu, saçlarınızı, dudaklarınızı ve göz çevrenizi de bu korumaya mutlaka dahil etmelisiniz. İşte, cildiniz için doğru güneş kremini seçmek için dikkat etmeniz gerekenler:

Güneş koruma faktörü (SPF) seçmenin püf noktası 

Güneşle temas eden cildiniz için 30-50 güneş koruma faktörünü tercih edin. Güneş kremini her gün mutlaka kullanın. Denizden çıktıktan sonra tazeleyin. Eğer Shiseido Wet Force güneş kremi serisinden bir ürünü kullanıyorsanız, sudan çıktan sonra tazelemenize gerek yok çünkü bu serinin özelliği suda daha da aktifleşerek cildi çok daha fazla koruması. Wet Force’un krem ve losyon formunda 2 tip ürünü vardır. Losyon olanları yüz ve vücuda, krem olanları sadece yüze kullanılır. SPF’leri ise 30 ve 50’dir. Anti-aging etkilidirler ve lekelere karşı bariyer oluştururlar. 

Günlük hayatta ise SPF’si 15-30 arası güneş koruma ürünleri yeterlidir. Deniz kenarında 50 koruma faktörlü ürünler seçmelisiniz. 

Yüz için olan güneş koruyucuları vücudunuza da kullanabilirsiniz ama yüzünüze sadece yüz için üretilmiş olan ürünleri kullanmanız önerilir.

Güneş losyonu nedir ?

Güneş losyonları daha akışkan bir kıvama sahiptirler ve su bazlıdırlar. Yağlı cilt tiplerinin cilt üzerinde ağırlık yapmaması için genelde losyon ürünleri kullanması önerilir. Shiseido Expert Sun Protector Lotion SPF50+ ise yumuşacık yapısıyla bunun en güzel örneği. Güneş losyonu ne işe yarar diye soracak olursanız da güneş kremiyle aynı amaç doğrultusunda cildi güneş ışınlarının zararlarından korur. 

Güneş kremi ve losyonu arasındaki fark

Güneş kremleri daha losyonlara kıyasla daha yoğun bir kıvama sahiptir. Ayrıca da yağ bazlıdır. Eğer yağlı bir cildiniz varsa losyon, kuru cildiniz varsa da krem formundaki güneş koruyucuları tercih edebilirsiniz. Losyon mu krem mi konusunda ise seçim tamamen size ve cildinizin tipine kalmış. 

 

SPF tam olarak nedir ve SPF’ler arasındaki fark nedir?

Güneş ışınlarının yakma etkisini, koruyucunun ne kadar bloke ettiğini gösteren bir güvenlik faktörü olan SPF, ultraviyole A ve B’ye karşı ciltte oluşabilecek hasarın en aza indirilmesini sağlayan bir tür hesap aslında… SPF ile belirtilmek istenen, güneşin ilk etkisi olan kızarıklık reaksiyonuna karşı güneş kreminin bizi koruma gücü. Ayrıca suya dayanıklı olması, içeriğinde antioksidanlar barındırması, koruyuculuk sürecini ve oranını olumlu yönde etkileyerek artmasını sağlıyor. Bu yüzden güneş kremi satın alırken mutlaka SPF oranıyla içeriğine bakmalısınız.

SPF; hafif, orta ve yüksek koruma olmak üzere üçe ayrılıyor:

SPF 4-12 arası hafif koruma,

SPF 30’a kadar orta koruma,

SPF 30 ve üstü yüksek koruma…

 

SPF 15 yüzde 94 koruma sağlarken,

SPF 30 ve üstü ise yüzde 97 koruma sağlıyor.

Günlük kullanım için aslında 15 – 30 SPF faktörü yeterlidir. 15 faktör içeren güneş koruyucular UVB ışınların yüzde doksanı bloke ederler, bu oran FDA tarafından tam blok olarak değerlendiriliyor. 30 – 50 faktör arasındakiler de ciltte hassasiyet yapabileceklerinden bu gibi ürünlere de dikkat etmek gerekiyor. Aslında SPF oranı 15, 30, 50 ve 90 arasında koruma açısından çok da büyük bir fark yok. Ancak içerdiği kimyasal maddeler, ultraviyole B’ye karşı koruma sağlarken, ultraviyole A’da tam koruma sağlayamayabilir. Bu durumda SPF ile birlikte UVA koruma ayrıca aranmalı. Kendinize bir iyilik yapın ve güneş kremi satın almaya gittiğinizde hem UVA hem de UVB içeren bir ürünü tercih edin. Ayrıca her mevsim koruyucu ürün kullanmakta fayda var. Bunu yaşam biçimi haline getirmelisiniz. Ancak kış aylarında daha düşük SPF kullanırken yaz aylarında daha yüksek SPF’ler kullanmanız daha doğru olur. 

Çocuklara ve hassas ciltlere özel koruma!

Çocukların cildi çok hassastır ve güneş ışınlarından yetişkinlerden daha fazla etkilenirler. Aynı şekilde kızıllar ve sarışınlar da çok hassas tene sahiptirler. Şimdi hem çocuklar hem de çok hassas cilde sahip olanlar için yeni bir güneş ürünü var: Shiseido Expert Sun Protection Lotion SPF50+. Bu ürün, özellikle hassas ciltler ve çocuk ciltlerine özel içerikler seçilerek formüle edilen, güneş koruma faktörü 50+ olan güneş kremidir. Aynı zamanda Shiseido’ya özgü Wet Force teknolojisini barındırır, böylece suyla ve terlemeyle koruma etkisi daha da artar. 

Ciltte tahrişe neden olabilecek içeriklerden minimum sayıda içerir ve yalnızca yüksek korumasıyla bilinen hammaddeler içerir. Bu üstün UV karşıtı güneş kremi, makyaj altına da kullanılabilir. Kum yapışmaz. 

 

Dudaklarınızı korumayı unutmayın!

Cildinizi nasıl koruyorsanız dudaklarınıza da aynı özeni göstermelisiniz. Vücudun benzersiz hassasiyette olan narin dudak bölgesi için geliştirilmiş güneş koruyucu bir krem, dudaklarda nem dengesini sağlar, onları korur ve hasarları onarır. Çünkü güneşten fazla etkilenmiş dudaklarda aşırı kuruluk, tahriş, uçuk gibi hoş olmayan problemler görülebilir. 

Göz çevresi asla ihmale gelmez!

Göz çevresi, en hassas cilt dokusuna sahip yerdir. Ve tabii ki güneşin zararlı ışınlarından en kolay etkilenecek yerdir aynı zamanda... Fakat bu bölgeye her güneş kremini süremezsiniz, göz çevresi için özel olarak üretilmiş kremler tercih etmelisiniz. Bu bölge çok hassas olduğu için vücut ve yüz için olanlar ağır gelebilir ya da etki etmeyebilir.

Saçlara bakım ve koruma spreyi!

Saçlar da güneş ışınlarının zararını fazlasıyla çekerler. Kuruluk ve yıpranma en önemli belirtidir. Bu yüzden saçlarınıza da mutlaka koruyucu ürünler kullanmalı ve yağ ya da serumlarla ekstra bakım yapmalısınız.

Yüz için güneş kremi mi losyon mu ?

Her ne kadar yüz için güneş kremleri tercih ediliyor olsa da eğer kuru bir cilde sahipseniz Shiseido Expert Sun Protector Lotion SPF50+ da losyon olmasına rağmen yüz için kullanılabiliyor. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ