Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÖZ ŞEKLİNİZE GÖRE FARI NASIL SÜRMELİSİNİZ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
RADIANT CREAMY CONCEALER
NARS
Aydınlatıcı Etkili Kremsi Kapatıcı
1.540,00 TL
EYELASH CURLER
NARS
Kirpik Kıvırıcı Aparat
1.140,00 TL

Far

GÖZ ŞEKLİNİZE GÖRE FARI NASIL SÜRMELİSİNİZ?

  • Temmuz 03, 2020

Göz şeklinizin nasıl olduğunu biliyorsanız, makyaj yapmanız gayet kolay demektir. Profesyonel makyaj artistlerinden duyduğumuz en önemli ve en etkili tavsiye ne diye sorarsanız, hemen söyleyelim: Makyajı yüz tipine, göz tipine ve ten rengine göre yapmak. Mükemmel makyajın temelinde işte bu önemli nokta yatıyor. Güzelliklerine imrenerek baktığımız ünlü kadınların en önemli güzellik sırrı da bu. 

 

Gözler ise yüzün vitrinidir ve eğer onları çok iyi tanıyıp, tipinize göre makyaj yaparsanız harika görünebilirsiniz. Bize güvenin! Gözler, makyajın her şeyi!
 

Detaylı olarak göz şekillerini ayırdık ve far sürmenin püf noktalarını yazdık. 
 

 

Birbirine yakın gözler
 

Gözleri birbirine yakın olanlar, göz pınarlarına açık renk far ya da aydınlatıcı (Nars Radiant Creamy Concealer) uygulayıp gözün dış köşelerini koyultmalı ve yanlara doğru farı çekik şekilde uygulamalılar. Koyu renk far olarak da Nars Bengali farı tercih edebilirsiniz.

 

Gözleriniz birbirine yakınsa, ortasından göz sonuna kadar alt ve üst kısmına kalem (Make Up For Ever Kohl Pencil) çekmelisiniz. Böylece gözlerinizi birbirinden dengeli şekilde ayrık gösterebilirsiniz.

 

Kirpiklerinizin uçtaki kısımlarına bol bol maskara sürmelisiniz. Maskarayı göz pınarlarına çok yakın sürmeyin. Bunun için Shiseido Full Lash Volume maskarayı kullanabilirsiniz.

 

 

Birbirine uzak gözler
 

Miranda Kerr ve Amanda Seyfried'ın güzelliği tartışılmaz... Bu muhteşem güzelliklerde makyajın etkisinin olmadığını söylemek ise haksızlık olur. Bu ünlülerinde gözleri birbirinden uzak. Aynı göz tipine sahipseniz, bu ünlü ve güzel kadınların göz makyajını siz de yapabilirsiniz. 

 

Eğer birbirinden uzak gözleriniz varsa, göz kapağının iç kısımlarına koyu renkte far uygulayabilirsiniz. Nars Velvet Shadow Stick Reykjavik (koyu füme) ile gözün iç kısımlarını boyayın, gölgeli bir görünüm yaratın.

 

Gözün dış kısımlarına ise açık renk far sürebilirsiniz, Nars Dual Intensity Andromeda gibi. Birbiriyle uyumlu ama açıklı koyulu 2 farklı far rengi ile gözlerinizi birbirine daha yakınmış gibi gösterebilirsiniz. Üstelik dumanlı bir görünüm olur. Bu efekt oldukça etkilidir, bunu açık ve koyu renkte başka far renkleriyle de deneyebilirsiniz. 

 

Bu makyajda göz kalemi kullanmayabilirsiniz ama makyajınızı mutlaka maskara ile tamamlayın. Make Up For Ever Smoky Lash maskara kirpiklerinize hacim ve uzunluk verir.

 

 

Çukur gözler
 

Göz şekline göre makyajda en çok dikkat etmesi gereken grubun başında çukur gözlere sahip kişiler geliyor. Çukur gözlere sahip kişiler çok fazla gölgeli makyaj yapmamalı, gözlerinde açık ve aydınlık renkleri tercih etmeliler. Koyu ve karanlık renkleri asla tüm göz kapağında kullanmamalılar. 
 

Çukur gözler göz kapaklarının yapısından dolayı olduğundan daha küçük gözükürler. Bundan dolayı açık renk far (Shiseido Shimmering Cream Eyeshadow WT901) kullanılarak göz daha belirgin hale getirilir. Ayrıca çıkık olan kaş altlarını da geri plana çekmek gerekir. 

 

Kaş altlarına orta koyulukta bir far ve göz kapağı üstüne açık, pastel tonlarda astar far sürün. Kirpik üstleri aydınlık olacak şekilde göz kapağı ile kaş arasına çok koyu olmayan bir farla gölge yapın. Bu açıklı koyulu gölgeleri Nars Duo Eyeshadow Alhambra ile yapabilirsiniz. Kalem veya eyeliner'ı ise sadece göz kapağına ince bir şekilde uygulayın. Bunun için Nars Stylo Eyeliner’ı kullanabilirsiniz.Göz içine beyaz kalem sürün. Make Up For Ever Kohl Pencil 2K White'ı tercih edin.Maskarayı üst kirpiklere yoğun, alt kirpiklere daha hafif bir şekilde uygulayın. Nars Audacious maskaradan çok memnun kalacaksınız.

 

Bu makyaj stili ile gözlerinizi çukur görünümden kurtarıp daha dengeli gösterebilirsiniz.

 

 

Düşük göz kapağına sahip kadınlar

 

Düşük göz kapağına sahip kadınlar için göz makyajı çok önemlidir. Dikkat etmeleri gereken birkaç püf noktası vardır. Hollywood yıldızlarından Jennifer Lawrence’ın da göz kapakları düşüktür ve hep buna göre makyaj yapmaktadır. 

 

Makyaja başlamadan önce göz çevresini Nars Radiant Creamy Concealer ile kapatın ve kirpiklerinizi Nars Lash Curler ile kıvırın. Bunu daha sonra maskaradan önce birkez daha uygulamalısınız. Kirpik kıvırıcı kirpikleri yukarı kaldırdığından gözleri de daha yukarda ve büyük göstermeye yarar. Bu makyajda en önemli nokta, göz yapısı. Göz kapağı düşük olan Jennifer Lawrence da siyah kalemi hep alt kirpik diplerine sürer, siz de öyle yapmalısınız. Alt kirpik dibinize ve göz içine siyah kalem çekin. Sonra hafifçe üste de uygulayın ama yarım çizi uygulayın. Bunun için Nars Larger Than Life Long Wear Eyeliner siyah kalemi kullanabilirsiniz. Kalemden sonra Nars Bengali far ile kalemi birleştirin. Bengali, doğal kahve tonlarında bir fardır. Kalem ile bütünleşmesi için Nars Eyeshadow Brush #40 ile göz kapağına farı yayın. 

 

Parlak bronz bir farı göz kapağının üst kısımlarına ve gözün üst köşelerine uygulayın. Bu, gözleri küçük göstermez tersine efekt yaratacağından daha güzel gösterir. Bunun için Nars Duo Eyeshadow Isolde’yi kullanabilirsiniz. Make Up For Ever Smoky Lash maskarayı gözün iç kısımdaki kirpiklerine uygulamayın, dış kısımlara uygulayın. Bu, gözü daha büyük gösterir, uzatır. Son olarak maskara fırçasının ucuyla da kirpik uçlarına nokta vuruşu yaparak göz makyajını bitirebilirsiniz.

 

Badem gözler

 

Göz şekline göre makyajda en ideal göz şeklidir. Makyaj artistleri bu tip gözlere makyaj yapmaya bayılır! Badem gözlüler her makyajı yapabilirler.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ