Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÜNEŞ KORUMALI ÜRÜNLERİN ÖNEMİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürün

Güneş

GÜNEŞ KORUMALI ÜRÜNLERİN ÖNEMİ

  • Temmuz 20, 2020

Son yıllarda cilt kanserinin artmasındaki en önemli etkenlerden biri olarak, güneşin zararlı ışınları gösteriliyor. O yüzden bu ışınlardan korunmak çok önemli...

Bu nedenle siz siz olun en kısa zamanda bir güneş koruyucu edinin. Bir ürünün güneş korumalı olması demek, kısaca SPF (Sun Protection Factor) olarak ifade edilir. Güneş koruyucuları sadece tatildeyken değil, günlük hayatta da mutlaka kullanın. Çünkü zararlı ışınlar sadece yazın değil kışın da bulutlardan süzülerek cildimize ulaşıyorlar.

Güneş korumalı ürünlerin önemi

Güneşten korumanız gereken sadece yüzünüz değildir; vücudunuzu, saçlarınızı, dudaklarınızı ve göz çevrenizi de bu korumaya mutlaka dahil etmelisiniz. Bu yüzden yaz-kış kendimizi korumalıyız.

Güneş korumalı ürünlerin önemine şimdi detaylı olarak bakalım, ne dersiniz?

SPF tam olarak nedir ve SPF’ler arasındaki fark nedir?

Güneş ışınlarının yakma etkisini, koruyucunun ne kadar bloke ettiğini gösteren bir güvenlik faktörü olan SPF, ultraviyole A ve B’ye karşı ciltte oluşabilecek hasarın en aza indirilmesini sağlayan bir tür hesap aslında… SPF ile belirtilmek istenen, güneşin ilk etkisi olan kızarıklık reaksiyonuna karşı güneş kreminin bizi koruma gücü. Ayrıca suya dayanıklı olması, içeriğinde antioksidanlar barındırması, koruyuculuk sürecini ve oranını olumlu yönde etkileyerek artmasını sağlıyor. Bu yüzden güneş kremi satın alırken mutlaka SPF oranıyla içeriğine bakmalısınız.

SPF tam olarak nedir?

SPF; hafif, orta ve yüksek koruma olmak üzere üçe ayrılıyor:

SPF 4-12 arası hafif koruma,
SPF 30’a kadar orta koruma,
SPF 30 ve üstü yüksek koruma…

SPF 15 yüzde 94 koruma sağlarken,SPF 30 ve üstü ise yüzde 97 koruma sağlıyor.Günlük kullanım için aslında 15 – 30 SPF faktörü yeterlidir. 15 faktör içeren güneş koruyucular UVB ışınların yüzde doksanı bloke ederler, bu oran FDA tarafından tam blok olarak değerlendiriliyor. 30 – 50 faktör arasındakiler de ciltte hassasiyet yapabileceklerinden bu gibi ürünlere de dikkat etmek gerekiyor. Aslında SPF oranı 15, 30, 50 ve 90 arasında koruma açısından çok da büyük bir fark yok. Ancak içerdiği kimyasal maddeler, ultraviyole B’ye karşı koruma sağlarken, ultraviyole A’da tam koruma sağlayamayabilir. Bu durumda SPF ile birlikte UVA koruma ayrıca aranmalı. Kendinize bir iyilik yapın ve güneş kremi satın almaya gittiğinizde hem UVA hem de UVB içeren bir ürünü tercih edin. Ayrıca her mevsim koruyucu ürün kullanmakta fayda var. Bunu yaşam biçimi haline getirmelisiniz. Ancak kış aylarında daha düşük SPF kullanırken yaz aylarında daha yüksek SPF’ler kullanmanız daha doğru olur.

Göz çevresi ilk yaşlanacak bölgemizdir.

Çünkü göz çevresi cildimizin en hassas ve en ince bölgesidir. Güneş ışınlarına karşı duyarlı ve savunmasızdır. Bu bölge mimiklerin etkisiyle sürekli hareket ettiği için de kronolojik olarak en erken yaşlanan bölgedir. Güneşe maruz kalmak, kırışıklıkların oluşumuna, var olanların artmasına, koyu renkli halkalara ve şişliklere neden olur. Bu nedenle yüzünüze koruyucu kullanırken göz çevrenizi de ihmal etmeyin. Göz çevresi için özel tasarlanmış güneş koruyucu kremleri kullanın.

Göz çevresi için güneş koruyucu

Göz çevresi gibi dudaklar da çok hassastır.

Koruma sürülmemiş dudaklar, güneş ışığı altında fazla kaldıklarında, bir süre sonra olumsuz bir dönüşüme uğrar. Çünkü UV ışınları dudakların kırışmasına ve dudak çevresinde ince çizgilerin oluşmasına neden olur. O yüzden göz çevreniz gibi dudaklarınıza da özen göstermeli ve bu bölge için tasarlanmış özel ürünler kullanmalısınız. Shiseido UV Lip Color Splash SPF30, dudaklarda optimum nem dengesini sağlar. Dudakları korur ve hasarları onarır. İster tek başına kullanın, ister rujunuzun üzerine sürün. Yaz-kış kullanabileceğiniz bir ürün.

dudak için güneş koruyucu

Yüzünüzü istisnasız her zaman korumalısınız.

Kışın makyaj altına, makyaj yapmasanız dahi tek başına güneş koruyucu sürmelisiniz. Shiseido’nun yeni serisi Wet Force ile cildiniz artık çok daha fazla korumada! Çünkü bu serideki ürünler suya ve tere dayanıklı hatta suda korumaları çok daha fazla güçleniyor. Shiseido Wet Force Expert Sun Aging P Cream SPF30, suya dayanıklı, cilt için güçlü bir koruma sağlayan yenilikçi güneş kremidir. Cildinizi nemlendirir, korur ve uzun süre dayanıklıdır. Yazın güneş altında, kışın makyaj altında kullanılabilir. Suya dayanıklı olma özelliğinden dolayı ‘suya dayanıklı’ makyaj yaptığınızda nemlendirici olarak mutlaka bu ürünü kullanmalısınız.

Cildimizi korurken vücudumuzu pas geçmemeliyiz.

Kollarımız ve ellerimiz sürekli açıktadır örneğin.. Plajda olmanıza gerek yok, bu bölgelerinize de mutlaka güneş koruyucu sürmelisiniz. İnce tişörtlerin zararlı ışınları geçirdiğini biliyor musunuz? Wet Force Expert Sun Aging Protection Lotion SPF50, yüz ve vücut için kullanılan bir losyon. Hem nemlendiriyor hem koruyor. Yaşlanma etkileriyle güçlü şekilde savaşıyor.

Wet Force Expert Sun Aging Protection Lotion SPF50

Şehir hayatını unutmayalım.

Şehir hayatında kullanılması gereken bir diğer ürün ise Shiseido Urban Environment UV Protection Cream SPF50. Bu krem yüz ve vücut için kullanılabiliyor. Şehir hayatında cildi yaşlandıran faktörlerin başında gelen UV ışınları, kuruluk ve oksidasyon etkilerine karşı cildi etkin bir şekilde koruyor. Tüm bu zararlı etkenlerden cildi korurken nemlendiren, tüy gibi hafif günlük güneş kremi, 365 gün kullanılabilir. Ürün, uzun süreli nemlendirme özelliğiyle cildi pürüzsüzleştirir. Harika bir fondöten bitişi için makyaj bazı olarak da kullanılabilir.

Shiseido Urban Environment UV Protection Cream SPF50

Makyajda da SPF’li çeşitli ürünler mevcut.

Bunlar muadillerinin en iyisi ve güneş makyajında tek! Sadece yazın değil, kışın da kullanılıyorlar ve cilde kalkan görevi görerek koruyorlar.

-Shiseido UV Protection Compact Foundation SPF30,UVA/UVB ışınlarına karşı mücadele eden pudra fondötendir. Cilt üzerinde mat bitişle ipeksi bir doku yaratır. Yağlı, karma ve normal ciltlere önerilir. Yaşlanmaya karşı etkili özel 'SuperVeil-UV 360TM' ve 'ProfenseCELTM teknolojisine sahiptir. UV ışınları ve kuruluk gibi dış etkenlerden kaynaklanan hasarlardan cildi etkili şekilde korur. Suya ve yağa karşı dayanıklıdır. Islak ve kuru kullanılabilir. Seyahatlarde, havuz ve deniz kenarında, arabada istenilen her yerde pratik şekilde kullanılabilir.

Shiseido Sun Protection Compact Foundation SPF30

-Shiseido UV Protection Stick Foundation SPF30, kremsi dokusu ile cilt üzerinde nemli ve parlak bir bitiş sağlar. Cilt üzerinde eşit şekilde yayılır. Kapatıcılığı yüksektir. Hızlı ve kolay uygulama için ideal! Tüm yüzün tamamına ya da lokal olarak ihtiyaç duyuldukça uygulanabilir. Karma, normal ve kuru ciltlilere önerilir.

Shiseido Sun Protection Stick Foundation SPF30

Shiseido UV Protection Liquid Foundation SPF30,saatler süren kalıcılık, kusursuz ve ışıltılı bir bitiş sağlar. Cilde doğal bir görünüm verir. Özellikle kuru ve kuruya dönük ciltlere önerilir ama tüm cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir. Çok ince yapıdadır. Hafif yapısıyla ciltte asla ağırlık yapmaz.
Shiseido UV Protection Liquid Foundation SPF30
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ