Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
HANGİ CİLT ALT TONU MAKYAJDA HANGİ RENKLERİ KULLANMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
SINGLE EYESHADOW
NARS
Tekli Far (Yeni)
940,00 TL
SINGLE EYESHADOW
NARS
Tekli Far (Yeni)
940,00 TL 845,00 TL
AIR MATTE BLUSH
NARS
Kadifemsi Mat Bitişli Köpük Allık
1.570,00 TL
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL

Ten Makyajı

HANGİ CİLT ALT TONU MAKYAJDA HANGİ RENKLERİ KULLANMALI?

  • Haziran 26, 2020

sıcak soğuk cilt tipi analizi
Görünüşümüzdeki her şeyin – saçın, makyajın, giysilerin- duruşunu değiştiren asıl şeyin cilt alt tonu olduğunu daha önceki yazımızda belirtmiştik. Sahip olduğumuz cilt alt tonu, saç renginden makyaja kendimize yakışan renkleri bulmamızı sağlar.

Kendimize yakıştırmadığımız renkler, cilt alt tonumuzla gerçekte uyuşmayan renklerdir. Cilt alt tonuna uygun olmayan kozmetik ürünleri yüzü sağlıksız gösterir. Ne kadar kaliteli kozmetik ürünleri kullansanız da cilt alt tonunuza uymadığı sürece makyajınız gerekli etkiyi yaratmaz. Eğer o yazımızı hala okumadıysanız, cilt alt tonunuzu bulmak için TIKLAYIN!

Cilt alt tonu; sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere 3'e ayrılır. Nötr en az rastlanan türüdür, bu sebeple cilt alt tonu genellikle sıcak veya soğuk olarak tanımlanır.
 

Peki, hangi cilt alt tonu makyajda hangi renkleri kullanmalıdır?
 

soğuk alt tonlu cilt tipi

Soğuk alt tona yakışan renkler

Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Bu kişilere makyajda mavi, lacivert, kobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş ve pembenin tüm tonları yakışır.
Fondöten: Genel olarak soğuk alt tona sahip kişiler alt tonunda pembe tona sahip fondötenler tercih etmelidirler. Zaten tüm fondötenlerin renk açıklamalarında sarı mı yoksa pembe mi olduğu yazmaktadır. NARS Light Reflecting Fondöten gibi fondötenlerdeki çeşitlilik size aradığınız tonu verir.

Allık: Mürdüm, lila, pembe ve bu tonlardaki her allık ideal olur. Nars’ın pembe tonlarındaki açıklı koyulu allıkları AngelikaGaietyMata HariDesire sizin için idealdir.
 

soğuk alt tonda makyaj
Far:
 Pembe ve gül kurusu tonları, morlar, maviler, lacivert, siyah, gri, gümüş, zümrüt yeşili renkleri size en çok yakışan renklerdir. Nars Hardwired Eyeshadow ( Eartshine-Parlak lila pembe) ve Lysithea (gümüş gri)  farlara göz atmanızı öneririz. 

Ruj: Pembenin her tonunda ruj soğuk cilt alt tonlulara yakışır. Ruj sayfamıza mutlaka göz atın! Ayrıca mavi tabanlı kırmızı rujlar da yakışır. Nars Cruella gibi...

sıcak alt tonlu cilt tipi

Sıcak alt ton renkleri nelerdir? Sıcak alt ton yakışan renkler

Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri sarıdır. Bu yüzden sarı alt tonlu cilt olarak da tanımlanmaktadır. Bu tip kişilere mercan, şeftali, kahverengi, kızıl kahve, sütlü kahve, toprak ve toprak tonları (küllü hariç), bakır, altın, mercan, somon, kayısı, fıstık yeşili, kiremit tonları çok yakışır. 

Fondöten: Pembe alt tona sahip fondötenlerden kesinlikle kaçının! Bronz, bej, buğday, amber, bal rengi ve krem rengi tonlarında fondötenlerden size en uygun olanını seçebilirsiniz. Sarı veya kırmızı alt tonlu fondötenlere bakmalısınız. 
 

sıcak alt tonda makyaj uygulaması

Allık: Bronz, turuncu ve şeftali tonlu allıklar sizin için idealdir. Soğuk pembelerden uzak durun. Nars Taj Mahal (kiremit mercan), Exhibit A (kırmızı) size mükemmel uyar.

Ruj: Şeftali tonlarında rujlar,nude renkler ve vişne tonları kullanabilirsiniz. Örneğin, Nars Audacious Lana (mercan) ve Geraldine (turuncu), Nars Sheer Lipstick (pembe mercan)'ı deneyebilirsiniz.

Far: Işıltılı ve sıcak tonlardaki farları tercih edebilirsiniz. Altın rengi, bakır kızılı, toprak rengi, bej rengi, kahve tonları, kayısı tonları ve zeytin yeşili farlar kullanılabilir. Örneğin, Nars Single Eyeshadow

Nötr cilt alt tonuna yakışan renkler

Nötr alt tonlular makyaj konusunda en özgür olanlar. Seçenek açısından da en çok seçenek nötr alt tonlu olan kişiler için var.

Nötr alt tonuna sahip kişiler hem sıcak hem soğuk alt tonlu olarak sayılabilir. Cilt alt tonunuzu tespit etmek için güneşe çıkın ve bileğinizdeki damarlara bakın. Eğer damarlarınız hem yeşil hem de mavi renkteyse nötr alt tonlu cilde sahipsiniz diyebiliriz.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ