Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
EYELINER NASIL ÇEKİLİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
CLIMAX EYELINER
NARS
Climax Likit Eyeliner
1.300,00 TL
CLIMAX MASCARA
NARS
Maksimum Hacim Veren Maskara
1.420,00 TL
CLIMAX EXTREME MASCARA
NARS
Anında Ekstra Hacim ve Yoğunluk Veren Maskara
1.420,00 TL
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
eyeliner
MICROLINER INK EYELINER
SHISEIDO
24 Saat Dayanıklı Mikro İnce Uçlu Göz Kalemi
1.450,00 TL
ARCHLINER INK EYELINER
SHISEIDO
Suya Dayanıklı Mikro İnce Uçlu Likit Eyeliner
1.450,00 TL
HIGH PIGMENT LONG WEAR EYELINER
NARS
Yüksek Pigmentli Dayanıklı Göz Kalemi
1.290,00 TL

Makyaj

EYELINER NASIL ÇEKİLİR?

  • Haziran 26, 2020

Ah bu  ince ve kolay eyeliner çekme meselesi! Bazısına çok kolay, bazısına hala çok zor.. Çünkü bir yanlış tüm göz makyajını mahvedebilir. O yüzden sizler için ince eyeliner çekmenin püf noktalarını yazdık.

Eyeliner nasıl çekilir?

Makyajda sıra eyeliner’a geldi mi hepimiz önce endişeleniriz. Bir kerede istediğimiz gibi olsun isteriz. Ve evet bu mümkün. Bu yazımızı okuduktan sonra ince eyeliner çekmenin sandığınız kadar zor olmadığını anlayacaksınız.


İnce eyeliner çekmek neden zor?

Eyeliner şekilleri genel olarak kalın ve ince olarak ayrılabilir. Ayrıca kuyruklu, grafik ya da renkli eyeliner şekilleri de mevcut. Ancak ince eyeliner çekmek başta zor çünkü en ufak bir hata, çizgiyi silip yeniden çekmenize sebep olabilir. Hele bir de far uygulaması yaptıysanız... Düşünsenize tüm göz makyajınız bir anda sizin için kabusa dönüşebilir. Halbuki kalın eyeliner’da çizgi yamuk veya istediğiniz gibi olmadığında onun üstünden geçebilir, düzeltebilirsiniz. Silmenize bile gerek kalmaz. İnce eyeliner hata affetmeyeceğinden kusursuz bir uygulama gerektirir. Bu yüzden zordur. 
 

İnce eyeliner çekmenin püf noktaları

 

İnce eyeliner nasıl çekilir? Kolay eyeliner nasıl çekilir ?

- Kolay eyeliner çekme ve kusursuz bir ince eyeliner uygulaması için eyeliner ile önce gözün bitiş yerini işaretleyin. 

- Kuyruklu bir eyeliner istiyorsanız, kuyruğun bitmesini istediğiniz yeri de işaretleyin ve sonra bu 2 noktayı birleştirin. Sonra bitişten göz pınarına kadar çizgiyi tek hamlede hızlıca çekin. 

- Yavaş bir şekilde hareket etmeniz elinizin titremesine ve eyeliner uygulamanızın bozulmasına yol açabilir. O yüzden hızlı olmalısınız. Ama korkmayın, birkaç denemede bunun çok kolay olduğunu göreceksiniz.

İnce eyeliner için Shiseido Microliner Ink Eyeliner veya Shiseido Archliner Eyeliner kullanabilirsiniz. Bu 2 ürün de size istediğinizi verecektir. Yukarıda anlattığımız yöntemi kullanırsanız tabii...

 

eyeliner uygulaması

 

Eyvah! Eyeliner’ım bozuldu. Ne yapmalıyım?
Eyeliner sürerken bozulan kısım olduğunda hemen silmek yerine çubuk pamuk yardımı ile sadece bozulan yeri silip uygulamaya devam edebilirsiniz. 

Baktınız bu şekilde olmuyor, yine de silmeyin. Sürdüğünüz eyeliner'ı far fırçanız ile dumanlı bir görünüm oluşturacak şekilde dağıtabilirsiniz. Elbette eğer göz kalemi veya krem far ile uygulama yaptıysanız... Likit ve keçe uçlu eyeliner’larda bu mümkün olmaz. O zaman ne yazık ki silip baştan uygulama yapmanız gerekebilir. 

Bu adımları uyguladıktan sonra hala eyeliner çekmek zor geliyorsa, göz kalemi ile eyeliner çekmeyi deyebilirsiniz. Göz kalemi ile çizgiyi oluşturup daha sonra isteğinize göre üstünden eyeliner ile geçebilirsiniz. Daha net ve güzel bir görünüm verir.

İnce eyeliner kimlere uygun? 

Göz kapakları oldukça küçük veya düşük olan kişilerin eyeliner sürmesi her zaman daha zordur. Bu kişiler illa eyeliner uygulaması yapmak isterlerse incecik bir çizgi tercih etmeleri doğru olur.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ