Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KIŞ CİLT BAKIMI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
BODY FIRMING CREAM
SHISEIDO
Vücut Sıkılaştırıcı Krem
2.850,00 TL
PERFECT CLEANSING OIL
SHISEIDO
Makyaj Temizleyici Yağ
2.200,00 TL

Kış Cilt Bakımı

KIŞ CİLT BAKIMI

  • Temmuz 04, 2020

Kışın etkili olan soğuk hava cildi fazlasıyla etkiliyor. Ama sadece soğuk hava değil; dışarıda soğuk, içeride ise klima ve kaloriferlerin etkisi altındaki cilt, bu sıcak ve soğuk hava geçişlerinden sandığınızdan daha çok yıpranıyor. Bu yıpranmanın belirtileri kendini en çok kuruluk, kaşınma, yanma hatta bazen döküntü olarak gösteriyor. Hatta cildinizde kuruluktan kaynaklı yer yer kızarıklıklar da gözlemleyebilirsiniz. Unutmayın cildiniz sadece yüzünüzden ibaret değildir, vücudunuza ve özellikle ellerinize de aynı özeni göstermelisiniz. Tüm bu olumsuz etkileri cildinizden uzak tutmak için kışa özel yapılması gerekenleri detaylı olarak yazdık.

 

İÇİNDEKİLER

 

1. Cilt temizliği

2. Peeling yapmayı ihmal etmeyin

3. Cilt nemlendirme

4. Kuru ciltlerin günlük ve haftalık bakım ritüeli nasıl olmalıdır?

5. Nem maskeleri kullanmanın önemi

6. Çok özel bir cilt bakım yağı ile kür uygulamaya ne dersiniz?

7. Güneş koruması şart

8. Anti-aging ürünler kullanmalısınız

9. Dudaklarınızı koruyun

10. El bakımı 

11. Vücut bakımı

 

 

Cilt temizliği
 

Yaz veya kış, sabah veya akşam farketmez; cildinizi her zaman düzenli olarak temizlemelisiniz. Sağlıklı bir cildin temel kuralı temizliktir. Yüzünüzde makyaj olsun ya da olmasın... Çünkü iyi temizlenmeyen ciltte bir süre sonra pürüzler, siyah noktalar belirir ve cilt canlılığını, tazeliğini kaybeder. O yüzden cildinizin iyiliği için onu derinlemesine temizlemelisiniz. 
 

Cildi derinlemesine temizlemenin birkaç farklı yolu var: Suyla, yağla veya fırça ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Su ile cildi temizlemek genel bir alışkanlık olsa da, yağ ile makyajı çıkarmak da çok iyi sonuç veren bir yöntem. Böylece cildiniz hem temizleniyor hem de nem kazanıyor. Kışın özellikle çok kuru, kurumaya meyilli veya mevsimsel kuruluk sorunu yaşayan ciltler için yağ ile cilt temizliğini öneririz.
 

Shiseido Perfect Cleansing Oil, gözeneklerdeki temizlemesi zor ten makyajını bile etkili şekilde gideren yağ formunda temizleyicidir. Shiseido’nun doğrudan ve etkili hızlı makyaj temizleme teknolojisini içeren bu yumuşak ve hafif yağ, suya dayanıklı makyajı bile kalıntısız temizliyor. Cildi hızlıca temizlerken yapışkanlık hissi vermiyor ve nemli bırakıyor. Kullananların bir daha asla vazgeçemediği bir temizleme yağı! Ellerinize birkaç damla yağdan dökün ve yüzünüze hafifçe ovuşturarak sürün. Bu arada cildiniz kesinlikle kuru iken bu uygulamayı yapmalısınız. Sonra ılık su ile durulayın. Tüm makyajın ve kirin akıp gittiğini göreceksiniz. 

 

 

Peeling yapmayı ihmal etmeyin
 

Peeling, kış cilt bakımının olmazsa olmazıdır. Çünkü cilt kuruduğu için yüzeyde çok fazla ölü hücre birikir. Bunlar da pul pul döküntüye ve cilt pürüzlerine sebep olur. O kadar ki, yaptığınız makyaj bile yüzünüzde iyi durmaz çünkü güzel bir makyaj için temiz ve düzgün bir zemin gerekir. Yani güzel bir cilt gerekir. Üstelik peeling ile tertemiz olmuş ve arınmış bir cilt, üzerine uygulanan nemlendirici ve serumlardan da maksimum fayda dağlar. 
 

O yüzden kışın cilt bakımınıza mutlaka bir peeling ürünü dahil etmelisiniz ve cildinize haftada 1-2 defa bu peeling ürününü uygulayıp tüm kirden, birikmiş ölü tabakadan temizleyip yenilenmesini sağlamalısınız.
 

Siyah noktalara ve tüm cilt kirlerine karşı: Cildinize önce deniz kili ile zenginleştirilen arındırıcı maske Shiseido Purifying Mask’ı uygulayın. Bu maskenin ardından meyve asitleri ile zenginleştirilmiş Nars Double Refining Exfoliator peelingi yapın. Bu ürün, meyve asitleri içeren yapısıyla cildin yüzeyini düzeltir. Gözenekler derinlemesine temizlenir ve daha az görünür hale gelir. Cildin gençlik ışıltısını yenilemek ve bir prizma gibi ışığı yansıtmak üzere tasarlanan NARS’ın özel Light Reflecting Complex™ teknolojisini içerdiğinden cildiniz çok güzel bir aydınlık görünüm kazanır.

 

 

Cilt nemlendirme
 

Nemlendiriciler genç görünüm ve yaşlanmaya karşı cildin silahıdır... Cildin üst yüzeyindeki hücrelerin yüzde 40'ını su molekülleri oluşturur ve bunlar cildin hemen altında bir çeşit koruyucu bariyer meydana getirirler. Nemlendiricilerin etkili oldukları bölge, cildin en üst tabakasıdır. Bu nemlendirici ürünler su moleküllerini cildin alt tabakalarına kadar taşıyarak, cilde derinlemesine nem sağlarlar. O yüzden cildi nemlendirmek ile yaşlanma belirtileri arasında doğrudan bir ilişki vardır. Cildi susuz bırakmamak gerekir! Susuz kalan cilt kurur, kırışır. 
 

Cilt tipiniz ne olursa olsun, cildinizi her gün nem kaybına karşı nemlendirmeniz gerekiyor. Yağlı bir cildinizin olması, nemlendirici kullanmanıza gerek yok anlamına gelmez. Özellikle kışın cildinizi olumsuz hava koşullarından korumak için çok güçlü nemlendiriciler kullanmalısınız. Sabah ve akşam, banyodan ve duştan sonra nemlendirici kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

 

Yoğun besleyici nemlendirici / Shiseido Ibuki Refining Moisturizer Enriched: Günlük kullanıma uygun, zengin içerikli nemlendirici. 24 saat nemlendirme sağlayarak cilt yüzeyindeki kusurları düzeltir, gözenekleri azaltır, cilt dokusunu dengeler, nem kaybından oluşan ince çizgi görünümünü azaltır. 
 

Göz çevresine canlılık kazandırır / Shiseido Ibuki Eye Correcting Cream: Göz çevresinin direncini arttırmak için çalışan çok yönlü kremdir. Yorgunluğun ve erken yaşlanmanın tüm izlerini yok eder. Bitki ve vitamin özlerinden üretilmiştir. 24 saat nem etkisi ile kuruluğun neden olduğu ince çizgi görünümünü azaltır. 
 

35 yaş ve üstü için ideal / Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Intensive Nourishing and Recovering Cream, cilde yüksek nem veren anti-aging özellikli kremdir. Sertliği, pullanmayı önler, cilde elastikiyet kazandırır. Gelecekte ortaya çıkacak kırışıklıklarla savaşır. Yoğun bir onarıcıdır. 

 

 

Kuru ciltlerin günlük ve haftalık bakım ritüeli nasıl olmalıdır?
 

Mevsimsel olarak kuruyan ciltler haricinde bir de her zaman kuruluktan muzdarip ciltler vardır. Kuru ciltlerin bakımı diğer cilt tiplerine kıyasla daha özenli olmalıdır. Çünkü kuru ciltlerin en büyük sorunu dış etkilere karşı oldukça duyarlı olmasıdır. Sıcaklarda ve soğuklarda hemen kızarıp gerilirler. Kaşıntı ve dökülme sık görülebilir. Özellikle banyodan sonra kuruluk maksimum seviyeye çıkar. Bu yüzden kuru ciltlerin hem neme hem yağa ihtiyacı vardır. Ayrıca bu tip ciltlerde kılcal damarlar deriye çok yakın olduğundan ciltte pembe bir görüntü ve kırmızı benekler görülebilir. Eğer cildinizde bu tip özellikler varsa, kesinlikle kuru bir cilde sahipsiniz demektir ve kışın cilt bakımınıza çok dikkat etmelisiniz.
 

Günlük ve haftalık bakım önerileri: Kuru bir cilde sahipseniz, günlük cilt bakımınıza da çok özen göstermelisiniz. Yüzünüzü çok sıcak suyla yıkamamalı, ılık su ile ve kuru ciltlere uygun bir cilt temizleyici ile yıkamalısınız. Yüz temizleme yağı, kuru ciltliler için en ideal olanıdır. Shiseido Perfect Cleansing Oil, kuru ciltleri derinlemesine temizler ve nemli bırakır. Suya dayanıklı makyajı bile cildi yormadan temizleyen yumuşak ve hafif bir yağdır. 

 

Kuru ciltler mutlaka gündüz ve gece olmak üzere 2 ayrı nemlendirici krem kullanmalıdırlar. Bunun için Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Day Cream SPF15’i gündüz tercih edebilirler. Bu krem cildi UV ışınları, kuruluk ve çevresel faktörlerin neden olduğu yaşlanma izlerine karşı koruyan kırışıklık karşıtı gündüz kremidir. Çizgi ve kırışıklıkların görünümünü belirgin bir şekilde azaltırken, gün boyunca cildin nemini korur. Gece için de cilde yoğun nem veren Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Night Cream’i kullanabilirler. Kırışıklıkları ve çizgileri yoğun şekilde hedef alan yaşlanmayla mücadele eden gece kremidir. Siz uyurken cildinizi besler, nemlendirir, pürüzsüz ve yumuşacık yapar.

 

Haftalık bakımınıza da cilde nem ve ışıltı aşılayan Nars Aqua Gel Luminous Mask'ı dahil etmelisiniz. Bu maskeyi haftada 2 defa kullanırsanız cildinize nem depolamış olursunuz. 

 

Elbette göz çevresini de unutmamak lazım. Kuru ciltlerde bu bölgeler çok hassas olduğundan mimik ve kırışıklıklara daha meyilli oluyor. Shiseido BOP Glow Revival Eye Cream, göz çevresini mükemmel şekilde nemlendirir ve aydınlatır. Göz çevresinin genel görünümünü düzelten ve çoklu şikayetleri hedef alan 24 saat nemlendirici etkili göz çevresi kremidir. 

 

 

Nem maskeleri kullanmanın önemi
 

Günlük olarak yaptığınız tüm bu bakımların size geri dönüşü büyük elbette ama haftada bir ya da birkaç kere yapacağınız güzellik maskeleri de cildinize destek kuvvet olarak çok iyi gelecektir. Çünkü maskeler cildi konsantre olarak nemlendiren, cildi güçlendiren ve cilt dokusunu güzelleştiren bakımlardır. Cilde güçlü şekilde etki ederler.
 

Nem bombası / Shiseido Firming Massage Mask, cilde masaj yapılarak uygulanan ve pürüzsüz, parlak bir görünüm için olağanüstü nemlendirici özellik taşıyan cildi sıkılaştırıcı maskedir. İçerisinde cilde muhteşem faydaları olan hyalüronik asit vardır.
 

Bu sonsuz yararları olan maske ile ilgili her şeyi öğrenmek için NEM BOMBASI: FIRMING MASSAGE MASK isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Nem ve ışıltı etkisi / Nars Aqua Gel Luminous Mask, cilde yüksek oranda nem sağlayan maskedir. Işığı yansıtan özel bir kompleks içerir. Bitki içerikleriyle zenginleştirilmiştir. İçeriğindeki güçlü doğal bitkiler, kolajen üretimini artırır ve son derece yumuşak ve genç görünen bir cilt ortaya çıkarır. 
 

Uykuda nem verir / Shiseido Ibuki Sleeping Mask, cildin maruz kaldığı dış etkenlerden kendini arındırmasını sağlayan, cildi derin bir uyku çekmiş gibi canlı gösteren, yüzden temizlenmesi gerekmeyen jel yapıda bir gece maskesidir. Geceleri cilde uygulanır ve sabaha kadar cildinize nüfuz eder. Ertesi güne canlı, nemli, iyi dinlenmiş ve ışıldayan bir ciltle başlamanızı sağlar. 

 

 

Çok özel bir cilt bakım yağı ile kür uygulamaya ne dersiniz?
 

Kış bakımınızda cilt bakım yağı kullanmayı tercih edin. Çünkü krem ve yağlar daha az su kaybı sağlar, cildinize olağanüstü nem verirler. Ayrıca pul pul dökülmeleri de azaltırlar.
 

Shiseido Future Solution LX Replenishing Treatment Oil, 5 özel yağ ile zenginleştirilmiş içeriğiyle yüz, vücut, saç ve tırnaklar için besleyici, nemlendirici ve yenileyici lüks bakım yağıdır. Çuha çiçeği, safran yağı, argan yağı, jojoba yağı ve macademia fındığı yağı ile zenginleştirilmiştir. Cilde anında nüfuz ederek ipek pürüzsüzlüğünde bir cilt yaratır ve hafif bir ışıltı verir. Yağın 24 saat süren nemlendirici etkisi kuruluk ve gerginlikten cildi korumaya yardımcı olur ve cildi nemli tutar. 
 

Bu yağı, kür olarak nemlendirici üstüne 1 ay boyunca geceleri yatmadan önce cildinize haftada bir uygulayın. 1 ay sonunda cildinizin nemli, canlanmış ve ipeksi yumuşaklıkta olduğunu göreceksiniz. 

 

Güneş koruması şart

 

Yazın nasıl güneş koruyucu kremler kullanıyorsanız, kışın da kullanmalısınız. Çünkü güneşten gelen UVA/UVB ışınları kapalı havalarda da yansıyarak cildimize ulaşır. Özellikle kar varsa aynı yazın güneşten yandığınız gibi cildiniz kışın da kardan yanabilir. Çünkü zararlı ışınlar kardan ayna gibi direkt cildimize yansır. Yani zararlı ultraviyole ışınları sadece yazın değil, kışın da cildimiz için bir tehdittir. O yüzden güneş koruyucuları kışın da açık havada dolaşacaksak mutlaka uygulamamız gerekir.
 

Göz çevresi, dudaklar ve cilt için özel tasarlanmış güneş koruyucuların neler olduğunu bilmek istiyorsanız KAYAK TATİLİNDE MAKYAJ ÇANTANIZA ATMANIZ GEREKEN 10 ÜRÜN isimli haberimizi okumalısınız.

 

Anti-aging ürünler kullanmalısınız
 

Kışın cildimizin daha çok neme ve daha çok parlaklığa ihtiyacı vardır. Çünkü soğuk havalarda gerekli özeni göstermezsek cildimiz yaprak gibi kurur ve matlaşır. Bu da erken yaşlanmaya davetiye çıkartır. O yüzden erken yaşlanma belirtilerine karşılık kışın anti-aging ürünler kullanmalısınız. 
 

HER YAŞ GRUBU İÇİN ANTI AGING REHBERİ isimli yazımızı okursanız, yaşınıza uygun cilt bakım önerilerimizi bulabilirsiniz.

 

 

Dudaklarınızı koruyun
 

Kışın soğuk nedeniyle dudaklarda kuruma ve çatlama oluşması çok normaldir. Çünkü dudaklar da ince yapılı ve çok hassas bir bölgedir. Dudaklar da çatlar, kurur ve verdiği rahatsızlık hissine ek olarak yaşlılık belirtilerinin görülmesine çok müsaittir. Ama tüm bu sıkıntıların çözümü çok basit aslında: Düzenli ve etkili şekilde nemlenen cilt, kurumaz, hassaslaşmaz. Dudaklarınız için yaz ve kış nemlendirici etkili bakım ürünü kullanmalısınız.
 

Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Full Correction Lip Treatment, dudakları nemlendirir ve besler, pürüzsüz bir doku sağlar. Dudakları dolgun gösteren besleyici balsam, içeriğindeki deniz kolajenleri ile dudakları neme doyurur. Shiseido markasına özel Anti-Photowrinkle System ile çizgi bakımı yapar. İnce çizgiler, kuruluk ve donukluk gibi yaşlanma izlerinin görünümünü minimize eder. Yoğun nem ve zengin içeriği dudaklara sabitlemek için Super Fix Formula ile geliştirilmiştir. Dudakların genç görünümünü devam ettirmek, kuruluk ve buna bağlı çizgilere karşı bakım yapmak isteyenler için her yaşta kullanılabilecek bir üründür.

 

 

El bakımı 
 

Kışın soğuk havalardan olumsuz şekilde en çok etkilenen yerlerin başında ellerimiz gelir. Çünkü ellerimiz hayat boyu dış çevre koşullarına en çok maruz kalan yerlerin başındadır. Bu yüzden eller lekelenme, çillenme, kuruma ve kırışmaya çok müsaittir. Ayrıca yaşlanma belirtilerinin ilk görülmeye başlandığı yerlerin başında eller gelir. O yüzden kışın elleri bol bol nemlendirmek çok önemlidir.

 

Shiseido Hand Nourishing Cream: Yoğun nemlendirme özelliği olan bir el kremidir. Bu krem cildin nem dengesini sağlamak için bitkisel özler içerir. Cilt tarafından hızlıca emilerek hiçbir yağlanma hissi bırakmaz.Elleri sertleşmeye ve çatlamaya karşı korur. Ayrıca yaşlanma belirtileriyle savaşır. Biliyorsunuz, yaşlılık lekelerinin en belirgin görüldüğü yerlerden biri eller.
 

Epidermis tabakasının en üst katmanını yumuşatan Shiseido Hand Nourishing Cream, duyularınızı canlandıran ve içinizi ferahlatan muhteşem bir kokuya sahiptir. Ayrıca tırnak kenarlarındaki ölü deriyi ve kütikülleri yumuşatmak için de kullanılabilecek üstün nitelikli mucizevi bir yumuşatıcı kremdir. Özellikle kışın soğuktan ve rüzgardan zarar gören, çatlayan ve hassaslaşan cilt için vazgeçilmez bir ürün!

 

Vücut bakımı
 

Kışın sadece ellerimiz, yüzümüz değil tüm vücudumuz neme fazlasıyla ihtiyaç duyar. Özellikle duştan, banyodan sonra… Sıcak soğuk geçişleri, kapalı kıyafetler altında tenimizin havasız kalması gibi sebepler kışın cildin kurumasına sebep olur. Bu yüzden vücudumuz için yoğun nemlendirici ürünler kullanmalıyız.
 

Shiseido Body Firming Cream, nemli, esnek, yumuşak, sıkılaşmış ve yeniden canlanmış bir cildin desteklenmesi için özel olarak tasarlanmış besleyici ve zengin dokulu bir vücut kremidir.
 

Shiseido Future Solution LX Replenishing Treatment Oil: Bu bakım yağı, 5 özel yağ ile zenginleştirilmiş içeriğiyle yüz, vücut, saç ve tırnaklar için besleyici, güçlendirici, nemlendirici ve yenileyici özellik taşır. İçeriğinde: Çuha çiçeği, safran yağı, argan yağı, jojoba yağı ve macademia fındığı yağı vardır. Her yaş grubundan herkesin kullanabileceği bu lüks bakım yağının 24 saat süren nemlendirici etkisi kuruluk ve gerginlikten cildi korur ve cilde anında nüfuz ederek ipek pürüzsüzlüğünde bir cilt yaratır. Ayrıca cilde güzel bir ışıltı da verir.

 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ