Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
MUTLAKA BİLMENİZ GEREKEN 5 MAKYAJ TRENDİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler

Ten Makyajı

MUTLAKA BİLMENİZ GEREKEN 5 MAKYAJ TRENDİ

  • Temmuz 05, 2020

Instagram sayesinde trendler anında avucumuzda! Ünlülerin yeni ve ilham verici makyajlarını öğrenip biz de yapabiliyoruz. Bu çok harika! Şimdi yazacağımız 5 makyaj trendi de bu yılın olmazsa olmazları... Hadi öğrenelim!
 

1) Baking 

 

Jennifer Lopez gibi aydınlık göz altlarına sahip olmak istiyorsanız siz de bu makyaj tekniğini uygulamasınız. Şüphesiz bu makyaj tekniği son yıllardaki en ses getiren trend oldu!

 

Baking ya da cooking olarak adlandırılan bu yöntem, aslında makyajın vücut ısımızla bütünleşmesi demek. Şöyle ki; kendi vücut ısımız ve cildimizdeki yağ, makyajın rengini ve dokusunu değiştirir. ‘Baking’ işlemi işte tam bu noktada devreye giriyor çünkü o bekletme sırasında makyaj cilt ile tamamen bütünleşiyor. Bu da kalıcı ve pürüzsüz bir makyaj demek oluyor. İşte, baking makyajın özü bu! Bu makyaj tekniği, pürüzsüz ve daha aydınlık bir görünüm sağlarken, aynı zamanda gözeneklerin ve kırışıklıkların da tamamen kaybolmasını sağlıyor. Bu makyaj için en temel ihtiyacınız, toz pudra! 

 

Uygulama: Kapatıcı uyguladığınız göz çevrenizin üzerine bol bol toz pudra sürün. Bunun için Nars Soft Velvet Loose Powder ideal olur. Bu makyaj uygulaması için pudrayı oldukça cömert bir şekilde kullanmalısınız. Pudrayı sürdükten sonra 5-10 dakika kadar bekletin ve ardından bir fırça yardımıyla üzerinden geçip yumuşatın, fazlalığı hafifçe süpürün. Fırça olarak Make Up For Ever Precision Blender Brush #236 ile mükemmel uygulama yapabilirsiniz. Pırıl pırıl aydınlık göz çevresine kavuştunuz! 

 

BAKING MAKYAJ YÖNTEMİNİN TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

 

2) Kontür

 

Kontür, makyajda yeni bir yöntem değil elbette. Kim Kardashian ile birlikte büyük bir ivme yakalayan kontür tekniğini artık bilmeyen kalmadı neredeyse... Yüzümüzü bir heykel gibi kusursuz hatlı ve belirgin kemikli göstermeyi seviyoruz! Sadece gece makyajında değil, günlük hayatta da sürekli kullanıyoruz. O yüzden kontür, hep trend daima trend olmaya devam edecek! Kontür tekniği aynı ama kontürde kullanılan ürünler çoğalmaya ve mükemmelleşmeye devam ederken, Make Up For Ever Ultra HD Stick Foundation ile kontür nasıl yapılır, bundan bahsedebiliriz en yeni olarak.

 

Yüz kontürü için normal cilt tonunuzla eş stik fondöten haricinde bir de koyu renge ihtiyacınız var. Kontür için uygun renkler: Ultra HD Stick Foundation Y505R530 ve Y535’dir. Elmacık kemiklerinizin altına stik ile ince bir hat çizdikten sonra Make Up For Ever Double Ending #158 çift taraflı boyutlandırma fırçası ile koyu rengi etrafa fazla dağıtmadan, hafifçe –yukarı doğru hareketlerle-yayabilirsiniz.

Mükemmel kontür yapmanızı sağlayacak bir başka ürün ise Make Up For Ever Pro Sculpting Palette. Aydınlatma, ışıltı verme, allık için renkli ve kontür için koyu renkli tam 4 tondan oluşan bu kontür paleti ile profesyoneller gibi uygulama yapabilirsiniz. Kremsi dokuları kolay ve natürel bir uygulama sağlar. Hem doğal hem de kalıcı bir kontür uygulaması elde edersiniz.

İşte dünyanın en basit ve mükemmel kontürü!

 

KONTÜR İÇİN EN İYİ İKİLİLERİ MERAK EDİYORSANIZ TIKLAYIN!

 

ULTRA HD STICK İLE HEM TEN MAKYAJI HEM KONTÜR! TIKLAYIN!

 

DUYGU ÖZASLAN’ IN ULTRA HD STICK İLE YÜZ BOYUTLANDIRMA VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

 

YÜZ TİPİNE GORE KONTÜR NASIL YAPILIR? TIKLAYIN!

 

3) Strobing

 

Kontür bu kadar popülerken, kontürün tam zıttı olan strobing makyajın da bu kadar trend olması oldukça enterasan! Ama öyle! Çünkü strobing yaparken kontüre “bye bye” diyoruz! Çünkü kontürde yüz hatlarını vurgulayan net hatlar varken, strobing makyajda ise doğal ışık vurgusu öne çıkıyor. Peki nasıl?

 

Strobing aslında ‘Wet Look’ dediğimiz ıslak görünümlü makyajın daha güçlü ama daha doğal hali. Şöyle ki; strobing yüzümüzde ışığın doğal olarak vurduğu alanları aydınlatıcı yardımı ile güçlendirerek daha natürel, daha nemli ve daha aydınlık bir cilt görünümü elde etmek için kullanılan tekniğin adı. Doğallığı da, bu makyajda bronzer ile yapılan kontür işleminin olmamasından kaynaklanıyor. Yani kontür uygulamasında yüzü gölgeler yardımıyla şekillendirirken strobing’de bu işlemi aydınlatıcı kullanarak ışıkla yapıyorsunuz. Nars Illuminator Copacabana likit aydınlatıcı ve Make Up For Ever Compact Shine On aydınlatıcı pudra ile strobing nasıl yapılır, merak ediyorsanız aşağıdaki haberlere tık tık lütfen!

Strobing makyaj nedir, nasıl yapılır? Make Up For Ever ürünleriyle deneyelim mi? YENİ TREND: STROBING MAKYAJ YAZIMIZA TIKLAYIN!

 

Strobing, Nars ile bambaşka! Çünkü birçok aydınlatıcı Nars'ta yaratıldı ve başka hiçbir markada olmayan aydınlatıcılar Nars'ta! TREND: STROBING MAKYAJ NARS İLE BAMBAŞKA! YAZIMIZA TIKLAYIN!

 

4) Belirgin göz kapağı çizgisi 

 

Nicki Minaj ile patlama yapan ‘Cut Crease Eyeshadow’, göz kapağının katlanma çizgisinin olduğu yere abartılı bir makyaj yaparak efekt vermek demektir. Bu, gözleri daha büyük ve boyutlu gösterir. Bu tarz günlük makyaja çok uygun değildir. Çünkü iddialı bir görünümü vardır. Bu makyajda temel mantık, göz kapağındaki far geçişlerinin "net" şekilde yapılmasıdır. Normalde far uygulamalarında far geçişlerini bolca "blending" işlemi ile daha yumuşak belli belirsiz yapmaya çalışırız. Cut crease yönteminde ise tam tersine geçişler çok net ve belirgin oluyor. Göz kapağınızın katlanma çizgisine yapacağınız gölgeleri daha koyu tonlarda hatta kalın bir hat şeklinde yaparsanız, gözlerinizin iri görünmesini sağlamış olursunuz. 

 

Bu makyajın püf noktası mat far kullanmaktır. Nars Bengali (kahverengi), Coconut Grove (çok koyu kahve) ve Blondie (çok açık kahve) üçlüsü ile Cut Crease Eyeshadow makyajını çok güzel yapabilirsiniz. Unutmayın, smoky makyajdaki gibi gölgeleri dağıtmıyoruz, net bırakıyoruz!

 

Gözlerinizin yapısına (crease bölgesine) göre makyaj nasıl yaparsınız? Merak ediyorsanız TIKLAYIN!

5) Kalın dudaklar

 

Kalın dudaklara kavuşmak için kadınlar birçok medikal yöntem deniyor ama makyajla da iri dudak efekti yaratmak mümkün. 

 

Dudaklarınıza kalemden önce transparan bir dudak kalemi kullanırsanız, mükemmel bir zemin hazırlamış olursunuz. Çizgi pürüzsüzleştirici bu kalemler, şeffaf renklidir. Her cilt tonu ve ruj/dudak kalemine uygundur. Balmumu ve hyalüronik asitle zenginleştiririlmiştir, ruj altına uyguladığınızda da rengin taşmasını ve dağılmasını önler. Bu kalem ile dudak çizgisinin dışına hat çizin ve sonra dudaklarınızın tamamına bu kalemi sürün. Üzerine rujunuzu veya dudak kalemi sürün. Hangisiyle dudaklarınızı renklendirmek isterseniz... Şimdi aynaya bakın, dudaklarınız sanki kendiliğinden dolgunmuş gibi görünmüyor mu? İşte şimdi siz de mükemmel dolgun dudaklarınızın fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşabilirsiniz! 
 

Dudak kalemleri dudağın çerçevesini belirleyip dudak hatlarını düzgün gösterdiği gibi, ince dudaklara sahip olanların da kurtarıcısı görevini görüyor. Peki, dudak kaleminin rengine nasıl karar vermeliyim? TIKLAYIN!

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ