Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
PARFÜM MOTİVASYONUNUZU ARTTIRABİLİR Mİ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
HALFETI EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Çiçeksi Odunsu
9.580,00 TL
EMPRESSA EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum – Odunsu Aromatik
9.580,00 TL
MUCH ADO ABOUT THE DUKE EDP 75 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Baharatlı Gül
10.370,00 TL

Parfüm

PARFÜM MOTİVASYONUNUZU ARTTIRABİLİR Mİ?

  • Temmuz 21, 2020

Bazı parfümlerden bahsederken “Kendimi harika hissediyorum, nefis!” diye tanımlamamız boşuna değil. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre, birtakım kokuların psikolojimiz üzerindeki etkileri uzun zaman önce kanıtlandı. 

2014’ün ocak ayında zayıflama merkezi Slimming World’e katıldım ve mucizevi bir şekilde her hafta onca çabama rağmen daha fazla kilo almaya başladığımı farkettim. Evimden uzak yaşıyordum ve annemin, babamın bir desteği yoktu. 6 aylık bir süre sonucunda motivasyonumu kaybettiğim gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldım. Bunun üzerine kendimi iyi hissetirecek ve cesaretimi tekrar geri getirecek bir koku almaya karar verdim.”

- Lucy Partington, güzellik yazarı


Parfüm uzmanı Nick Gilbert’ın koku reçetesi

Bu aslında cesaret ve azimle ilgili bir konu.... O yüzden sizi harekete geçirecek kokuyu bulmanız gerekiyor. Yola devam etmeniz için sizi yüreklendirecek bazı şeyler vardır. Parfüm de bunlardan biri. Kokunuzun size uygun olup olmadığı çok önemli. Bu yüzden parfüm zevkinizin yıllar içinde değişip değişmediğini dikkate almak zorundasınız. Örneğin, bunalımlı bir dönemdeyseniz, odunsu kokular tıpkı ağaçlar gibi özgürlüğü ve bağımsızlığı size çağrıştıracaktır.

Güve otu, sandal ağacı ve karanfil notaları içeren kokular, şebboyun aksine aklınızda yer bırakacak kadar güçlü bir etkiye sahiptir. İris ise muhteşem bir madddedir ve içinde birçok farklı koku barındırır. Kullandığınız her parfümün iristen destek aldığına emin olabilirsiniz! 

Kilit nota: Amber

Eğer baharatlı ve oryantal kokulara meraklıysanız çok dikkatli olmalısınız. Bu tür kokular size bayramları hatırlatır ve fazlaca hoş görülü olmanıza sebep olur. Eğer büyük amacınıza ulaşmak için yola çıktıysanız temelinde amber notaları bulunan, tatlı, rahatlatıcı ve size pozitif enerji veren kokuları tercih edin. 

Hangi koku neyi temsil ediyor?

İçinde baharat notaları bulunan kokular ise kendinize hafif maskülen bir hava katmak için idealdir. Bu tür kokularda dikkatli olmakta fayda var, baharat notaları size babanızı hatırlatacaktır ve bu çok hassas bir konudur. Babanız hayatınızda gücü temsil eden bir figürdür ve bu size otoriteyi anımsatacaktır. Eğer “ Ben kızgın değilim, yalnızca biraz kırgınım” diyenlerdenseniz, çikolata kokularından uzak durmalısınız.

Güçlü hissettiren kokular

Penhaligon's Eau Sans Pareil: Rahatlatıcı amber ve paçuli aroması kendinizi hep iyi ve iyimser hissettirecek.

Penhaligon’s Cornubia: Mandalina, frezya, neroli, portakal çiçeği, yasemin, kediotu, vanilya, misk, amber notalarını içerir. Tatlı, lezzetli ve hipnotik bir kokudur... 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ