Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ İNCELEME ALTINDA
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
GROWTH THICKENING SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Şampuan
1.440,00 TL
GROWTH THICKENING CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Kremi
1.580,00 TL 1.264,00 TL
GROWTH ADVANCED SCALP SERUM
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Serumu
2.490,00 TL 1.992,00 TL
THE GROWTH REGIME
WE ARE PARADOXX
Saç Dökülmesini Engelleyen & Saç Uzamasını Destekleyen Set
5.510,00 TL 4.408,00 TL
GROWTH ADVANCED SCALP SERUM DUO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen 2’li Serum Seti
4.980,00 TL 3.984,00 TL
SCALP HEALTH & HAIR GROWTH KIT
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Saç Derisinin Sağlığını Koruyan Set
6.500,00 TL 5.200,00 TL
THE ULTIMATE HAIR GROWTH KIT
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Maksimum Seviyede Destekleyen Set
4.010,00 TL 3.208,00 TL
GROWTH & SCALP TREATMENT SET
WE ARE PARADOXX
Saçların Hızlı Uzamasını Sağlayan & Saç Derisine Bakım Yapan Set
5.595,00 TL 4.995,00 TL

Saç Dökülmesi / Dökülen Saçlar

SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ İNCELEME ALTINDA

  • Ekim 18, 2023

Her ne kadar günlük olarak belirli miktarda saç dökülmesi normal kabul edilse de, yoğun saç dökülmesi söz konusu olduğunda altında yatan farklı sebepler olabilir.

Saç dökülmesi yaşıyorsanız veya saçlarda incelme gözlemlemeye başladıysanız öncelikle yalnız değilsiniz çünkü bu sorunu yaşayan pek çok kişi var. Evet, endişe verici ve stresli olabilir ancak öncelikle dökülmenizin altında yatan sebepleri keşfetmeniz, tedavi yöntemleri için de önemli.
Ortalama olarak günde yaklaşık 80-100 saç teli kaybederiz.

Eğer saçlarınız bundan daha fazla dökülmeye başladıysa veya dökülen saçlarınızın tekrar çıkmadığını fark ederseniz, o zaman bir doktor kontrolünden geçmenin zamanı olabilir. İşte saç dökülmesinin nedenleri…

Saç dökülmesinin nedenleri
Kendi saç dökülmenizin arkasında olabilecek ana sorunları belirlemenize yardımcı olabilecek ve saç dökülmesini anlama konusunda size yol gösterebilecek nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

1- Genetik faktörler
Bu tip saç dökülmesi ebeveynlerden veya her ikisinden de kalıtsal olarak geçmiş olabilir. Genetik yatkınlık nedeniyle yaşanan saç dökülmesi sebebiyle saç hacminde ilerleyici ve  kademeli bir azalma görülebilir. 

2- Telogen effluvium
Akut ve kronik olarak ikiye ayrılan telogen effluvium da saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alıyor. Doğum yapmak, yoğun stres, ağır ilaç kullanımı gibi yaşanan önemli bir durum sonucunda oluşan saç dökülmesi Akut Telogen Effluvium olarak adlandırılıyor. 
Kronik Telogen Effluvium ise kansızlık, hormonal problemler ya da yetersiz beslenme gibi sorunlar sonucunda artan ve azalan şekilde her dönem yaşanan saç dökülmesidir.

3- Doğum sonrası ve menopoz 
Her ne kadar hamilelik döneminde saçlar oldukça sağlıklı ve canlı görünse de, doğum yaptıktan sonra hormonal değişimler nedeniyle yoğun bir saç dökülmesi sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri. Ancak bu tarz dökülmeler de farklı bir sağlık sorunu yoksa dökülen saçlar yeniden çıkmaya başlayacaktır.
Menopoz döneminde ise yaşlanmayla birlikte saç folikülleri küçülür ve birçok saç folikülünün yeni saç üretmesi durur. Özellikle saç büyümesini teşvik etmede önemli rol oynayan östrojen hormonundaki düşüş sebebiyle de saç dökülmesi görülebilir.

4- Trikotilomani
Bir dürtü kontrol bozukluğu olan trikotilomani, kişinin saç tellerini kendi isteğiyle koparması anlamına geliyor. Genellikle çocuklukta veya ergenlik zamanlarında kendini gösteren bu psikolojik rahatsızlık sonucunda kalıcı saç kaybı görülebilir.

5- Saça uygulanan yoğun işlemler
Kimyasal düzleştirme, sürekli açıcı uygulamak, sık sık ısıyla şekillendirmek, zaman içinde saç köklerini ve saç tellerini yıpratır. Bunun neticesinde ise saçlarda koparak dökülmeler meydan gelir.

6- Önemli rahatsızlıklar
Otoimmün bozukluğu gibi sürekli seyreden ya da koronavirüs gibi aniden gelişen hastalıklar neticesinde de saç dökülmesi tetiklenebilir.

7- Yetersiz beslenme
Beslenmemiz sağlıklı saçların büyümesinde önemli bir rol oynar. Saçlar, yediğimiz yiyeceklerden elde edilen zengin vitamin ve besin ortamı sayesinde büyür. Bu nedenle sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir.

Saç dökülmesi tedavileri
Saç dökülmesini önleme konusunda ilk yapmanız gereken şey kesinlikle dökülmenin nedenini anlamak. Çünkü bu şekilde saç dökülmesini yönetme, çok daha kolay bir hale gelecektir. Altında yatan sebepleri keşfettiyseniz, tedavi konusunda doktorunuzun yönlendirdiği ilaçlar ya da destekler yardımcı olacaktır.

Ancak saç dökülmesini durdurabilecek evde kullanacağınız ekstra bakımlara da şans verebilirsiniz.

Şampuan, saç kremi ve saç serumundan oluşan We Are Paradoxx Growth serisi, biotin, kafein ve ginseng gibi saç büyümesini destekleyecek ve dökülmeyi önleyecek doğal içeriklerden oluşur. Güçlü bir aktif kompleks olan “Trioplexx” teknolojisiyle geliştirilen “Growth” serisi, saç derisini ve saç köklerini uyararak sağlıklı saç büyümesini destekler. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ