Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
TREND ALARMI: PANTONE’NİN 2016 RENK SEÇİMLERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
AUDACIOUS LIPSTICK COLLECTION
NARS
Audacious Özel Ruj Serisi
1.670,00 TL

Makyaj

TREND ALARMI: PANTONE’NİN 2016 RENK SEÇİMLERİ

  • Temmuz 16, 2020

Geçen yılın koyu ve ciddi rengi Marsala’dan sonra bu yıl pastel ve romantik renkler hayatımızda daha çok yer edecek. Çünkü Pantone bu yıl iki renk seçerek cinsiyet eşitliğine vurgu yaptı: Rose Quartz (pastel pembe) ve Serenity (bebek mavisi).




Her yılın temasına ve ruhuna göre yılın rengini seçen Pantone, seçtiği renkle birlikte her zaman duygusal bir açıklamayı da beraberinde getiriyor. Bu yıl cinsiyet eşitliği, denge, sakinlik, iyi olmak, uyumlu olmak gibi insan ruhunu ve ikiliğini yansıtması adına Rose Quartz ve Serenity renkleri 2016'nın renkleri olarak seçildi.
 


 


Bebek mavisi ve pastel pembe

 

Aslında seçilen bu renklere baktığımızda, ilk etapta, kız ve erkek renginin ‘mavi ve pembe’ diye sınıflandırılmasına tepki duyabiliriz. Çünkü Pantone'un seçimleri ve yılın rengi açıklamaları hem modayı hem de dekorasyondan makyaja alışveriş algısını ciddi oranda etkiliyor. Ama işin özü klişelere inmekten çok daha derin...
 

Pantone, mavi ve pembeyi seçerek, kadın ve erkeğin yanyana durması iki tarafın arasındaki keskin ayrımların önüne geçmesi ve eşitlik idealine gönderme yapmaktadır. Üstelik Pantone ilk defa yılın rengi olarak 2 renk seçmiştir. Bu bile pembe ve mavinin yanyana durması gerektiğinin bir isteğidir. 
 



Makyajda nasıl kullanacağız?

 

Rose Quartz (pastel pembe) ve Serenity (bebek mavisi) renklerinin en son 80’lerde birlikte kullanıldığını görmüştük. Pantone ile birlikte 2016 yılında bu renkleri yeniden beraber göreceğiz. Trendler bu yönde! 
 

Makyajda pastel pembe ve bebek mavisini bahar ve yaz makyajlarında bol bol tercih edeceğiz. Bu demektir ki, 2016 çok romantik görünümlere sahne olacak!


 

Bu renkler ile neler yapabiliriz?

 

1) Gözlerinizi tamamen pembeye ya da mavi fara boyayabilirsiniz. Tüm göz kapağına tek renge boyamak çok moda! Bunun için krem farlardan yararlanmak iyi olur. Shiseido Shimmering Cream Eye Color PK214 (pembe) ve BL215 (bebek mavisi) tam da Pantone 2016’nın renklerini yansıtan farlar. Bu farlar ile tüm göz kapağınızı boyayabilirsiniz. Hatta kaş farınızın altına kadar rengi sürebilirsiniz. 


 

Diğer bir seçenek de, bu 2 renk ile gölgeli makyaj yapmak... Gözlerinizin iç kısmına pembeyi, dış köşelerine de maviyi sürerseniz çok güzel bir geçiş yakalayabilirsiniz.

 

2) Yanaklarınıza da pembe allık sürün. Pembe sizi daima canlı, taze ve genç gösterir. Krem pembe allık ile çok sağlıklı ve doğal bir görünüm kazanabilirsiniz. Make Up For Ever HD Blush Cool Pink’i öneririz.

 

3) Alt kirpik diplerinize Nars Larger Than Life Abbey Road mavi göz kalemini çekin.

 

4) Kirpiklerinizi Make Up For Ever Smoky Lash mavi maskara ile boyayın.

 

5) Nars Audacious serisinden tam bir nude pembe ruj olan Anita’yı seçip makyajınızı bitirebilirsiniz.

İşte, Pantone 2016 renkleri ile yılın makyajı böyle!
 

 

Modaya yansıması

 

Aslında 2015 Ekim ayında gerçekleşen Chanel’in baş desinatörü olan Karl Lagerfeld’in defilesinde bu 2 rengin kombinasyonlarını görmüş ve ilk sinyallerini almıştık. Daha sonra da Pantone 2016 için bebek mavisi ve pastel pembeyi seçtiğini açıkladı zaten. 
 

Pantone`nin Executive Director`ü Leatrice Eiseman; “Bu yıl Pantone ilk kez iki rengi bir arada kullanıyor. İki rengin seçilmesi moda alanında kombin yapma açısından işi daha da kolaylaştıracak. İki rengin mükemmel uyumu pek çok markada karışımıza çıkacak. Her ikisi de pastel tonu olan renkler, özellikle ev dekorasyonunda da mükemmel uyumu yakalayacak.” diye konuştu.

 

Rose Quartz ve Serenity renklerinin sakinleştirici ve sıcak hissini 2016 yılında modada ve dekorasyonda bolca görmeye başladık bile.
 



Pantone 2016'nın öyküsü videoda!
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ