Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
TREND ALARMI: ZAMANSIZ! MAT MAKYAJ REHBERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürün

Doğal Makyaj

TREND ALARMI: ZAMANSIZ! MAT MAKYAJ REHBERİ

  • Temmuz 14, 2020

“Mat makyaj, gereksiz parlamaların ve ışıltıların olmadığı, tenin ideal matlığa geldiği makyajdır. Zamansızdır çünkü her yaş ve her makyaj tarzına uygulanabilir.”-Burcu Gözde, makyaj artisti.
 

Evet, mat makyaj; donuk ve cansız cilt demek değildir. Mat makyaj yapacaksanız bile belli yerleri parlak bırakın. Böylece sağlıklı ve modern görünürsünüz.
 

Tüm zamanlar için geçerli, ideal mat makyaj nasıl yapılır?
 

1) Tenin sebum salgısını düzenleyerek düzgün görünmesini sağlamak için Make Up For Ever Mattifying Primer ya da Nars Pore Refining Primer kullanın. Bu yağsız bazlar, kusursuz bir cilt oluşturmak için gözeneklerin görünümünü iyileştirir, parlaklığı düzenler ve cildi matlaştırır. 

 

2) Mat cilt için en önemlisi, fondöten seçimi... Make Up For Ever Mat Velvet fondöten, cilt kusurlarını gizler, cilt tonunu eşitler ve yağsız pudralı dokusuyla cildi matlaştırır. Sonuç, kusursuzdur ve saatler boyu kalıcıdır. 

Fondöten yerine renkli nemlendirici de kullanabilirsiniz. Nars Velvet Matte Skin Tint, cilde kadife pürüzsüzlüğü veren mat yapıda bir renklendirici. Yağsız olmasından dolayı, yüzünüzdeki parlaklığı ve yağlanmayı 8 saat boyunca kontrol eder. Cilde doğal ama kusursuz bir görünüm verir.

 

Hızlı ve pratik bir çözüm için Make Up For Ever Pro Finish’i de kullanabilirsiniz. Kompakt pudra fondöten yapısındaki bu ürünü kuru ciltler bile rahatlıkla kullanabilir. Çünkü nemlendirici içerik maddeleriyle zenginleştirilen Pro Finish, cildi kurutmadan cilt tonunu düzeltir ve eşitler. 

 

Çok önemli bir tüyo: Eğer mat fondöten değil normal bitişli bir fondöten ya da aydınlık bitişli bir fondöten kullanacaksanız, Nars All Day Luminous Weightless fondöten gibi, fondötenden sonra üzerine Nars Soft Velvet Loose Powder’ı sürün. Make Up For Ever Super Matte Loose Powder’da matlaştırıcı etkisi güçlü bir toz pudradır. Bu toz pudrayı asla mat fondöten üzerine kullanmayın, aydınlık veya saten bitişli ya da mat özelliği olmayan normal bir fondöten üzerine kullanın. Böylece mat ama alttan radyant görünümlü bir cilde sahip olursunuz. 

Göz çevrenizi kapatıp aydınlatmayı da unutmayın. Make Up For Ever Ultra HD Concealer ile göz çevrenizdeki halkaları kapatıp, aydınlık bir görünüm verebilirsiniz. İncecik ve doğal bitişlidir. Cildinizi ikinci bir ten gibi sarıp sarmalar. 

 

3) Son dokunuş olarak sıra geldi allık seçimine... Çok mat olmayan, hafif ve kremsi ürünlere öncelik verin. Make Up For Ever HD Blush bunun için en ideal seçimdir. Eğer krem yapılı bir allık kullanmak istemezseniz, Nars Blush Sex Appeal‘ı kullanabilirsiniz. Cildinize duru ve kadifemsi bir görünüm verir.

 

4) Göz makyajında Nars’ın Matte Eyeshadow serisinden bir renk tercih edebilirsiniz. Blondie (sütlü kahve) ve Bengali (kahverengi) bu serinin en çok satan ve makyaj artistleri tarafından en çok kullanılan renkleridir. Bu seri, gölgelendirmek, gözlerde derinlik ve baz oluşturmak için yüksek pigment içerikli, kadifemsi mat ve ultra ince farlardan oluşur. Uzun süre kalıcı, kırışıklıklara dayanıklı renkler pürüzsüz ve eşit bir şekilde cildinizde kayar ve zahmetsizce dağılır. Nars Audacious maskara ile kirpiklerinizi boyayıp/uzatıp göz makyajını sonlandırabilirsiniz.

 

5) Ve makyajın finali... Mat makyajda fondöten kadar ruj seçimi de kritiktir. Çünkü yüzde en önemli odak noktalarından biridir. Mat, opak görünümlü bir ruj bu görünümü mükemmel şekilde tamamlar. En beğenilen mat rujlardan Nars Pure Matte Lipstick Amsterdam (bordo), Bangkok (pembe) ile Make Up For Ever Rouge Artist Intense serisinin mat rujlarını tercih edin. Bu seride bestseller olan M8 Matte Bright Red ve M5 Matte Violet Pink rujlarını mutlaka deneyin. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ