Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KLORLU SU SAÇA ZARAR VERİR Mİ? SAÇLARINIZI KLORUN ZARARLARINDAN 4 ADIMDA KORUYUN
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL
BONDING & NOURISHING PROTECTOR DUO
OLAPLEX
Bağ Güçlendiren & Saçları Besleyen İkili Bakım Seti
2.980,00 TL
BONDING & INTENSE MOISTURE DUO
OLAPLEX
Bağ Güçlendiren & Yoğun Nem Sağlayan İkili Bakım Seti
2.980,00 TL
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
845,00 TL

Yaz Aylarında Saç Bakımı

KLORLU SU SAÇA ZARAR VERİR Mİ? SAÇLARINIZI KLORUN ZARARLARINDAN 4 ADIMDA KORUYUN

  • Mayıs 12, 2023

Yaz ayları yavaş yavaş kapımızı çalmaya hazırlanıyor. Haliyle tatil sezonunu açmak için sabırsızlanıyoruz. Peki, havuzdaki klorun zararlı etkilerinden saçlarınızı nasıl korumanız gerektiğini şimdiden öğrenmeye ne dersiniz?

Yaz demek elbette güneş, tatil, deniz veya havuz demek. Kabul edelim ki uzunca bir kışın ardından sıcak günlerin gelmesini neredeyse hepimiz çok özledik. Her ne kadar düşüncesi bile bizleri mutlu etmeye yetse de, söz konusu saç sağlığı olduğunda yazın bazı önlemleri almak, saça nelerin zarar vereceği konusunda bilinçlenmek gerekiyor. Bunların en başında ise klor geliyor elbette. Klorun saça nasıl zarar verdiğini, yüzdükten sonra saç bakımını nasıl yapmanız gerektiğini ve size yardımcı olabilecek ürünleri öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!

Klorlu su saça zararları
Klor, havuzları temiz tutan ve suyu dezenfekte eden maddedir. Ancak oldukça zararlıdır ve hem cildinizi hem de saçınızı kurutarak aşağıdaki sonuçlara yol açabilir;

Saçları hassas hale getirebilir
Klor, saçtaki koruyucu kütiküllerin zarar görmesin sebep olabileceği için saçın karışmasına ve hassas neden olur. Ayrıca saçtaki amino asitlerin varlığını tehdit ederek, saçın doğal koruma gücünün olumsuz etkilenmesine sebebiyet verir. 

Saçları kurutabilir
Klorda bulunan kimyasallar saçınızdaki ve saç derinizdeki doğal yağları soyar ve bu durum da saçın kütikülünü ve keratin adı verilen proteini olumsuz etkiler. Haliyle klor sonucu saçlarınız kurumaya daha meyilli hale gelir.

Saç uçlarının kırılmasına ve elektriklenmeye neden olabilir
Saç telini korumak, nem ve parlaklık sağlamak için saçın lipitlere ihtiyacı vardır. Klor ise saçları koruyan lipitleri ve saç tellerini sağlıklı tutan yağları çözer. Bu da saç uçlarının daha çabuk kırılmasına ve saçın kabarmasına yol açar.

Saç rengini olumsuz etkileyebilir
Klor bir ağartma maddesi olduğundan elbette boyalı saçların da olumsuz etkilenmesine yol açıyor. Özellikle sarı ve platin renkte saçlarınız varsa, zaman içinde klor saç renginizin solmasına ve istenmeyen tonlara neden olabilir.

Saçlarınızı klorun zararlı etkilerinden nasıl koruyabilirsiniz?
Yaz aylarında sık sık havuza girmeyi sevenlerdenseniz, saçlarınızı korumak için uygulayabileceğiniz yöntemler şöyle;

1- Bone takın
Tıpkı profesyonel yüzücülerin kullandığı gibi siz de havuza girmeden önce saçlarınızı bone takarak korumayı düşünebilirsiniz. Böylece klorun saçınıza temas etmesini engellemiş olursunuz. 

2- Durulanmayan saç kremi veya serum kullanın
Durulanmayan saç kremi kullanmak, havuza girmeden önce saçlarınızı koruyabilmenizin bir başka yolu. Bu tarz ürünler hem klorun emilmesini önlemeye yardımcı olur hem de saçınızın nemlenmesini sağlar.

Mesela havuza girmeden önce saçlarınızı biraz normal suyla ıslatabilir, ardından Olaplex No. 9 Bond Protector Nourishing Hair Serum’dan bir miktar uygulayarak saçlarınızı koruma altına alabilirsiniz. Bu serum, saçları çevresel faktörlerin verdiği zarardan korur, saçtaki kopmuş ve zarar görmüş bağları güçlendirir.

3- Saçınızı klordan arındırın
Eğer havuza girmeden önce gerekli önlemi almadıysanız, havuzdan çıktıktan sonra saçlarınızı yıkarken gerekli arındırma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bunun için sülfatsız şampuanlar kullanabilirsiniz. Çünkü sülfat içermeyen şampuanlar saçtaki birikmeyi önlemeye yardımcı olur.
Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo paraben ve sülfat içermeyen formülüyle tam da buna uygun. Her yıkamada saçları daha parlak ve sağlıklı hale getirirken, kırılmaları da azaltıyor. Üstelik günlük yıpranma sonucunda tehlikeye giren hasarlı disülfür bağlarını da onararak saçların her daim canlı olmasını sağlıyor. 

4- Şampuan adımının ardından mutlaka iyice nemlendirin
Sülfatsız bir şampuanla saçlarınızı arındırdıktan sonra, duş sonrasında mutlaka yağ ve serum gibi ürünlerle saçınızın havuzda kaybettiği nemi geri kazandırın. Havuza sık sık giriyorsanız, haftada 1-2 defa mutlaka güçlü bir maske uygulayın. 

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask kuru, kırılgan ve yıpranmış saçları eski canlılığına kavuşturmak için haftalık saç bakım rutininizde devreye girmeye hazır. Saçlara 2 kat fazla parlaklık, 4 kat fazla nem ve 6 kat fazla pürüzsüzlük sağlayarak saçlara yoğun nem kazandırıyor. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ