Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BOYALI SAÇLARI KORUMAK İÇİN 26 YOL
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürün
REPAIR GAME CHANGER HAIR MASK
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı Mucize Etkili Vegan Saç Maskesi
1.940,00 TL 1.550,00 TL
MOISTURE HANGOVER HAIR ELIXIR
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Nemlendirici Vegan Saç İksiri
1.475,00 TL 1.175,00 TL
REPAIR 3-IN-1 CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
3’ü Bir Arada Vegan Onarıcı Saç Bakım Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
MOISTURE CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Yoğun Nem Veren Saç Kremi
1.050,00 TL
MOISTURE SUPER FUEL FACE, HAIR + BODY OIL
WE ARE PARADOXX
Nemlendirici & Besleyici Kuru Yağ - Yüz&Vücut&Saç
1.475,00 TL
DETOX HYDRATING CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Detoks Etkili Yoğun Nem Veren Saç Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 5 BOND MAINTENANCE CONDITIONER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Kremi
1.490,00 TL
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
No. 3 HAIR PERFECTOR
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici ve Saç Kusursuzlaştırıcı
1.490,00 TL
No. 0 INTENSIVE BOND BUILDING TREATMENT
OLAPLEX
Bağ Yapılandırıcı Yoğun Saç Bakım Spreyi
1.490,00 TL
THE BOND TREATMENT SYSTEM
OLAPLEX
Yoğun Onarıcı & Nemlendirici & Bağ Güçlendirici Üçlü Saç Bakım Seti
4.470,00 TL

Saç Bakımı

BOYALI SAÇLARI KORUMAK İÇİN 26 YOL

  • Haziran 25, 2020

Boyalı saç bakımı hakkında neler yapmanız gerektiğini merak ediyor musunuz? O halde size birkaç önerimiz var.

Boyalı saçlar, işlem görmüş saçlar olduğu için hassas ve kırılgandırlar. Ekstra özen ve bakım isterler. Yoksa kısa sürede renkleri solar, donuklaşır ve sağlıksız görünürler. Bunu önlemek için tam saç bakımı noktasında 26 tavsiyemiz var size...


 

1) Saç kremi seçimi - Boyalı saçlar için saç kremi önerileri

Amonyaksız saç kremleri saçlarınızın rengini uzun süre korur. Ayrıca renginize göre saç kremi de seçebilirsiniz. Şimdi artık her saç rengine özel ‘Renk Koruyucu’ kremler piyasada bulunuyor.

Öneri: We are paradoxx Detox Hydrating Conditioner, saçları yumuşak, pürüzsüz ve nemli bırakır. Hindistan cevizi ve Argan yağı içerir.

Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner: Saçları parlak ve sağlıklı hale getirir. Hasar görmüş bağları onarır, elektriklenmeyi kontrol altına alır. Saçların güçlü olmasını destekler. 

2) Kırmızı saçlar daha çabuk akar 

Kırmızı saç renkleri büyük moleküllü olduğundan saçtan daha hızlı akarlar. Büyük moleküller saç derisinden daha çabuk atılır. Bu yüzden sık sık boya yaptırmak zorunda kalırsınız, saçlarınız yıpranabilir. Bakım yağları ise saçlarınızın nemini korur ve daha parlak, sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Öneri: Olaplex No.7 Bonding Oil: Elektriklenmeyi en aza indirirken 232 dereceye kadar UV/ısı koruması sağlar. Hasarlı ve yıpranmış saç bağlarını onararak saç yapısını güçlendirir ve korur.

3) Sık yıkamayın

Saçlarınızın rengini korumak için onları daha az yıkayın. Haftada 2 ya da 3 kez yeterlidir. Eğer boyalı saçlar için şampuan arayışındaysanız, Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo saçtaki boyama, ısıyla şekillendirme ve günlük yıpranma sonucunda tehlikeye giren bağları kalıcı olarak güçlendirir.  Saçı derinlemesine nemlendirir ve güçlendirir.

4) Kuru şampuan

Haftada 2 ya da 3 kez size az geliyorsa, saçlarınız yağlanıyorsa kuru şampuanlardan kullanın. Bu ürünler saçtaki yağı emer ve saçlarınızı temiz gösterir. Başınızı öne eğin ve saç köklerine kuru şampuan spreyi sıkın. 

5) Boyadan sonra hemen yıkamayın

Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur. 

6) Duş alırken saçlarınızı koruyun

Sadece vücudunuzu yıkamak istediğiniz zamanlarda duşa girdiğinizde, saçlarınızı ıslatmayın. Islanmaktan korumak için bone takın ya da topuz yapın. 

7) Çok sıcak sudan uzak durun

Çok sıcak sular saç telinin rengini açar. Ilık veya soğuk su ile saçlarınızı yıkayın.

8) Her zaman şampuana gerek yok

Bazen şampuanı pas geçip, direkt saç kremi kullanabilirsiniz. Böylece saçlarınız yumuşak ve nemli kalır. Şampuan, kremden daha çok saç rengini alır. İçinde arındırıcı ajanlar barındırdığı için...

9) Şampuan ve saç kremi birlikteliği 

Şampuanınızla eş özellikli krem kullanmaya çalışın, böylece etkisini güçlendirmiş olursunuz. Örneğin renk koruyucu bir şampuan ise, krem de renk koruyucu olmalı. Besleyici bir şampuan kullanıyorsanız, saç kremi de öyle olmalı. 

Öneri: We are paradoxx/Moisture Shampoo ve Moisture Conditioner, argan yağı ve B,C+ E  vitaminlerinin karışımından oluşan şampuan ve saç kremi. Saçın elastikiyetini arttırır ve saça parlaklığını geri kazandırır.

Aynı şekilde Olaplex No.4 şampuan ve No.5 saç kremi de boyalı saçlar konusunda oldukça uzman.

10) En iyisi olduğuna emin olun

İyi bir şampuan kullanarak, saç renginizi uzun süre korur ve kimyasal işlem görmüş saçınızın sağlığına destek olmuş olursunuz.

 Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo Olaplex’in patentli bağ oluşturma ve güçlendirme teknolojisine sahiptir. N°4 Bond Maintenance Shampoo, saçı derinlemesine nemlendirir ve güçlendirir. Saçtaki kırılmaları azaltır ve elektriklenmeyi önlemeye yardımcı olur.

11) Sülfatsız şampuan kullanın 

Sülfatlı şampuanlar tuz içerir ve renk, nem kaybına sebep olurlar. Sülfatsız şampuan kullanın.

12) Derin temizleyicileri boyadan önce kullanın

Boyaya gitmeden önce saçtaki tüm kalıntıları – kir, sprey, vs.- temizleyen arındırıcı özel şampuanlardan kullanın. Böylece boya saç derinize daha iyi nükseder. Fakat bu tarz şampuanları sık kullanmayın, boyadan önce olması idealdir. 

13) Renk solmasını önleyen koruyucu krem 

Saçtan durulanmayan özel bakım kremleri ile saç renginizi koruma altına alabilirsiniz. Hem bunlar saçlara bakım yaparak sağlık kazandırırlar. 

14) Ev bakımları 

Saçlarınızı boyadan boyaya kendi kaderlerine teslim etmeyin. Evde de bakımlar ve maskeler mutlaka yapın. Boyalı saçları yumuşatmak için doğal yöntemler deneyebileceğiniz gibi profesyonel bakımlardan da destek alabilirsiniz. Boyalı saçlar için maske önerimiz ise;

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask kuru, kırılgan saçları ve yıpranmış saç bağlarını güçlendirir ve onarır. Saçlara 2 kat fazla parlaklık, 4 kat fazla nem ve 6 kat fazla pürüzsüzlük sağlar. Saçların daha hacimli görünmesine yardımcı olur

15) Isı koruyucu 

Saçlarınızı fön makinesine ya da düzleştiriciye, maşaya maruz bırakmadan önce ısı koruyucu bakım kremlerinden kullanın. Bunlar yüksek ısının saça zarar vermesini önlerler.

16) Sıcak yağ terapisi 

Saçlarınıza saç bakım yağı sürüp, ısıtılmış bir havluyla sarın. Bu saçlara nemi hapseden çok etkili bir bakımdır. Sonra soğuk suyla saçınızı yıkayabilirsiniz.

Öneri: We are paradoxx/Super Fuel Face,Hair+Body Oil, Maracuja, Abyssinian ve Argan yağlarının karışımı cildinizi ve saçınızı besler,yumuşatır ve nemlendirirken vitamin ve antioksidan içeriği ile de korur ve onarır.

17) Kepek şampuanı 

Saçlarınızın boyaya alerjik durumu varsa, boyadan sonra 1-2 yıkama boyunca kepek sorunu yaşayabilirsiniz. O yüzden boyadan sonraki ilk şampuanlamada kepek şampuanı kullanın. Ayrıca saç derinizi arındırmak ve derinlemesine temizlik için Olaplex No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo kullanabilirsiniz.

18) Vitamin desteği

Vitaminler, boyalı saçları sağlıklı ve parlak tutmak için başka bir yoldur. C vitamini saç köklerini besleyerek sağlıklı saç derisi için kan dolaşımını destekler. Biotin, önemli bir B vitamini, zayıf saçları güçlendirir ve dokusunu geliştirir. Biotin somon, havuç, yumurta sarısı ve sardalya da bulunur. Sıkı diyet yaptığınızda saç dökülmesini önlemek için vitamin takviyesi gerekli olabilir.

19) Islak saça fön kullanmayın

Saçlarınız çok ıslaksa ısıya direkt maruz bırakmayın, kırılır ve yıpranırlar. Havlu ile nemini aldıktan sonra kurumaya yakın fön ya da düzleştirici uygulayın.

20) Sağlıklı beslenme

Demir açısından zengin gıdalar saçları güçlendirir, dokusunu geliştirir ve büyümesini uyarır. Bol bol yağsız et, balık, az yağlı peynirler, yumurta akı, ıspanak ve soya tüketin. Meyve, fındık, sebze ve tahıl da beslenme düzeninizde mutlaka olsun.

21) Güneş koruyuculu ürünler kullanın 

Yazın saçlarınızı mutlaka güneşin zararlı ışınlarından koruyacak SPF’li saç bakım ürünleri kullanın. 

22) Klordan koruyun 

Havuza girerken klordan koruyucu saç bakım spreylerinden kullanın. Klor, boyalı saçı çok çabuk bozar.

23) Sık boyatmayın

Saçları sık boyatmak onlara zarar verir. İdeali 6 haftada bir boyatmaktır.

24) Perma yaptırmayın

Perma saça çok zarar verir çünkü çok kimyasal içerir. Mümkünse yaptırmayın.

25) Kırık uçlar 

Saçlarınızdaki kırıkları sık sık temizletin. Kırık uçlar saçlarda gereksiz ağırlık ve bakımsız bir görüntü yapar. 

Öneri: Olaplex No. 9 Bond Protector Nourishing Hair Serum saçlarınıza bakım yaparken, saçınızı çevresel faktörlere karşı korur. 232 dereceye kadar ısı koruması sağlar. Hava kirliliğine karşı saçlarda 48 saat boyunca kalkan oluşturur. Serbest radikalleri nötralize ederek saçlardaki karışıklıkları açar, parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.

26) Sıkı toplamayın

Saçlarınızı çok sıkı topuzlara ve at kuyruklarına hapis etmeyin. Saç dökülmesine sebep olur çünkü saç havasız kalır. 

Öneri: We are paradoxx/Detox Restorative Hair Mask, doğal içeriklerden oluşan, saçı besleyen ve yenileyen onarı saç maskesidir.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ