Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
‘HIGHLIGHT’ NASIL YAPILIR?
PAYLAŞ

Highlighter

‘HIGHLIGHT’ NASIL YAPILIR?

  • Temmuz 01, 2020

Son zamanların en beğenilen makyaj stillerinden biri, highlight yapmak. Highlight’da yüzün T bölgesini aydınlatırken yanaklarda parlak ve ışıltılı bir görünüm elde ediyoruz. Peki, bunu nasıl yapıyoruz? Profesyonel makyaj artisti Ufuk Celep’ten bu makyajın püf noktalarını kaptık. 

 

 

Highlight nedir, nereye yapılır?

 

Highlight’da amaç yüzün T bölgesini aydınlatmak ve yanaklarda parlak bir görüntü elde etmektir.

 

- Bunun için yüze öncelikle çok ince bir fondöten uygulamak gerekiyor. Ardından asıl nokta Shiseido Perfect Stick Concealer ile T bölgesini aydınlatmak da... Stik şeklindeki ürünü yüzün T bölgesine sürdükten sonra parmak uçlarıyla yayın. 

 

Önemli: T bölgesi aydınlık gözükürse ifadeniz de taze gözükür. Ayrıca bu uygulamada esas nokta parmaklardır. Parmak uçlarıyla yedirilen ürün cilde daha iyi nüfuz edecek ve daha doğal gözükecektir.

 

- Concealer ile işiniz bitince bronz bir pudra ile gerekli gördüğünüz yerlere kontür yapın. Örneğin elmacık kemiklerinin altına hafif bir uygulama yapabilirsiniz.

 

- Yüzün her tarafının parlak ve ıslak görünümlü olmaması için Nars Soft Velvet Loose Powder ile T bölgesini matlaştırın. Böylece yanaklar ve elmacık kemikleri daha nemli ve ıslak görünecek.

 

Makyajın kilit noktası

 

Bu makyajın kilit noktası Illuminator’lar. Yani Nars Copacabana Illuminator ve Nars Orgasm Illuminator bize istediğimiz görünümü verecek ürünler. 

 

Copacabana’yı elmacık kemiklerinin üzerine hafifçe baskı yaparak, alttaki fondöteni zedelemeden uygulayın. Hatta biraz göz altına da uygulayın. Çok hafif de göz kapaklarına... 

 

Sıra geldi Orgasm’a... Orgasm Illuminator ile yanaklara parlak ve ışıltılı bir görünüm vereceğiz. İnce uçlu bir fırça ile bunu yanaklarınıza uygulayın. Göz kapaklarına parlaklık vermek için de göz üstüne ve göz pınarlarına da mutlaka sürün. Böylece yanaklardaki ıslaklığı dengelemiş olursunuz.

 

Makyajın son dokunuşu olarak Nars Orgasm Lip Gloss’u dudaklarınıza sürerek finali yapın.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ