Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
İPEK YASTIK KILIFININ SAÇA VE CİLDE FAYDALARI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
VITAL PERFECTION LIFTDEFINE RADIANCE NIGHT CONCENTRATE
SHISEIDO
Cildi Sıkılaştıran ve Toparlayan Sarkma Karşıtı Gece Konsantresi
9.150,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
WASO YUZU-C BEAUTY SLEEPING MASK
SHISEIDO
Nemlendirici Gece Güzellik Maskesi
2.100,00 TL
BEST SELLER SKIN STRENGHT & HYDRATION DUO
SHISEIDO
Cildi Güçlendiren ve Nemlendiren İkili Bakım Seti
4.350,00 TL 3.698,00 TL
TIKTOK MADE ME BUY IT
SHISEIDO
TikTok Favorilerini İçeren Cilt Bakım Seti
8.690,00 TL 6.952,00 TL
BEST SELLER DUO
OLAPLEX
En Çok Satan İki Üründen Oluşan Bağ Güçlendirici Saç Bakım Seti
2.980,00 TL

Güzellik Trendleri

İPEK YASTIK KILIFININ SAÇA VE CİLDE FAYDALARI

  • Ekim 27, 2023

Son zamanların en büyük güzellik tüyolarından biri ipek yastık kılıfı kullanmak. Çünkü saç ve cilt güzelliği için önemli faydalar sunuyor.

Yazımızın başlığını okuduğunuzda, “Sadece bir yastık kılıfı benim güzelliğimi nasıl etkileyebilir?” sorusu aklınıza gelmiş olabilir. Çok da normal. Ancak son yıllarda güzellik tüyolarıyla ilgili ortaya çıkan her konunun bir şekilde parçası olmayı başaran ipek yastık kılıfı, aslında hem cilt hem de saç üzerinde olumlu etkilere sahip. 

Henüz ipek yastık kılıfı faydalarına dair bilgi sahibi olmadıysanız, yazımızı okumaya ve artılarını keşfetmeye devam edin!

1- İnce çizgileri ve kırışıklıklar önlemeye destek verir
Daha sert kumaşlar, uyku esnasında yatış pozisyonuna da bağlı olarak ciltte sürtünme yaratarak kırışıklıklara sebep olabilir. Araştırmalar, dönmeden kaynaklanan sürtünmenin ciltte kırışıklıklara neden olduğunu, ancak ipeksi pürüzsüz bir yüzeyin uzun vadede bu etkiyi azaltabileceğini gösteriyor. İpek yastık kılıfı da bu noktada önleyici bir etki yaratıyor. 

Eğer uyku esnasında ipek yastık kılıfına ek olarak cildinize bakım yapmak isterseniz, Vital Perfection LiftDefine Radiance Night Concentrate mucizesini mutlaka keşfetmelisiniz. Çünkü siz uykudayken yer çekimi etkilerine meydan okuyarak sıkılaşmış, toparlanmış ve yeniden kontürü belirginleşmiş bir görünüm yaratıyor.

2- Elektriklenmeyi ve saç kırıklarını azaltır
Tıpkı cilt konusunda olduğu gibi saçlarda da normal yastık kılıflarının sertliğinden dolayı meydana gelen sürtünme saçlara da zarar verebilir. İpek diğer kumaşlardan daha pürüzsüz olduğu için uyurken meydana gelen sürtünme zarar verici hale gelmez. Böylece saçlar daha az kırılır ve elektriklenmeyle savaşır.

ÖNERİ: Yatmadan önce saçlarınıza birkaç damla Olaplex No.7 Bonding Oil uygulayıp örerseniz, hem saçlarınız beslenmiş olur hem de sürtünme zararını ortadan kaldırmış olursunuz. 

3- Saçı ve cildi nemli tutar
İpek, diğer kumaşlara göre çok daha az emici bir malzemedir. Bu nedenle ciltteki ve saçtaki nemi daha az emer. İpek yastık kılıfı cildinizdeki ve saçınızdaki tüm nemi emmek yerine onu korumanıza yardımcı olur. Bu da özellikle gece cilt bakım ürünlerinizi daha etkili hale getirebilir.

Kuru bir cildiniz varsa ipek yastık kılıfına ek olarak uyku esnasında çalışan Waso Yuzu-C Beauty Sleeping Mask de mutlaka bakım rutininizde yer almalı. Uyurken cildin nem seviyesini ve parlaklığını yeniden kazandıran bu nemlendirici gece maskesi, cilt donukluğuna karşı mücadele eder.

4- Temiz tutması kolaydır
Her gece en az 6-7 saat yüzümüzü değdirdiğimiz yastık kılıflarının temizliği, cilt sağlığı için hiç de aksatılmaması gereken bir konu. İpek diğer kumaşlara göre daha az nem aldığından, cildinizdeki bakterilere ev sahipliği yapma olasılığı daha düşüktür. Ayrıca ipek doğal olarak hipoalerjeniktir.

İpek yastık kılıfı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Elbette pek yastık kılıflarının hepsi aynı faydaları sağlamaz. Çünkü gerçek ipekten yapılmış olması önemlidir. 

- Yüksek kaliteli bir ipek yastık kılıfı, saf dut ipeğinden yapılır. En sağlam ve en dayanıklı ipek bu şekilde elde edildiği için, ipek yastık kılıfı almak istediğinizde buna dikkat etmelisiniz.

- Diğer kumaşların karışımlarını içeren ipeklere, özellikle de suni ipek ve polyester gibi sentetik malzemeleri içeren versiyonlarına dikkat edin.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ