Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KREM FAR MI, NORMAL FAR MI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
VOYAGEUR EYESHADOW PALETTE
NARS
Voyageur 6’lı Far Paleti – Hibiscus
1.650,00 TL
SINGLE EYESHADOW
NARS
Tekli Far (Yeni)
940,00 TL 795,00 TL
SINGLE EYESHADOW
NARS
Tekli Far (Yeni)
940,00 TL 845,00 TL
SINGLE EYESHADOW
NARS
Tekli Far (Yeni)
940,00 TL

Far

KREM FAR MI, NORMAL FAR MI?

  • Haziran 30, 2020

Normal yani pudra dokulu farlarla tanışıklığımız epey eski. Son yıllarda likit, krem, toz gibi farklı yapılardaki farlarla da haşır neşir olduk ve onları da çok sevdik. Şimdi, krem ve normal far arasındaki temel farklara göz atalım. Ne dersiniz?
 

Krem farlar, göz kapağı için kapatıcı ve göz makyajı için baz olarak sıklıkla kullanılırlar. Böylece üstüne uygulanan makyajın kalıcılığını arttırırlar. Ayrıca göz pınarlarına ve kaş kemiği altına aydınlatıcı olarak da kullanılırlar. Canlı renkleri ise gözlere doğal ve ışıltılı bir görünüm verir.

 


Krem farın uygulanışı

 

Krem farları geniş uçlu fırçalarla rahatlıkla uygulayabileceğiniz gibi parmaklarınızla yayarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken, far eğer parmakla sürülecekse yüzük parmağını kullanmak daha doğru olacaktır. İşaret veya baş parmakla alınan far yoğun bir şekilde geleceği için sürerken dalgalanmalara neden olacaktır. Bu yüzden krem far uygularken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, farın göz kapağına eşit olarak dağılmasıdır. 
 

Baz, sürümü kolaylaştırır

 

Krem far uygulaması yapmadan önce göz kapaklarına far bazı sürerseniz, krem farın uygulanmasını kolaylaştırır ve homojen şekilde dağılmasını sağlamış olursunuz. Ayrıca özel bir gün için makyaj yapıyorsanız ve ışıltılı, simli, parlak dokulu bir far sürecekseniz far bazı mutlaka sürmelisiniz. Bu, kalıcılığı arttırır ve makyajın daha güzel görünmesini sağlar.
 

Klasik farlara gelince...

 

Krem farlarla yaptığınız her makyajı aslında normal farlarla da yapabilirsiniz. Yeni nesil farlarda ıslak ve kuru kullanılabilen çift yönlü farlar oldukça popüler. Bunları ıslak kullandığınızda metalik ve aydınlık bir görünüm, kuru kullandığınızda ise daha yumuşak bir görünüm elde edersiniz. Fakat krem farların kalıcılığı daha fazladır o yüzden normal farların kalıcılığını arttırmak için altına mutlaka far bazı sürmeniz gerekir. 

Özellikle smoky eyes gibi makyajlarda normal farlar kullanılır. Krem farlar smoky eyes gibi makyajlarda baz olarak kullanılır. Normal farlar doğal ve günlük makyaja daha yatkınken, krem farlar genelde gece makyajı için daha çok tercih edilir. Krem farları ince uçlu bir fırçayla sürerseniz, eyeliner görünümü elde etmiş olursunuz. Normal farlar da gölge yapmak için birebirdir.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ