Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN 5 YANLIŞ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
GROWTH THICKENING SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Şampuan
1.440,00 TL
GROWTH THICKENING CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Kremi
1.580,00 TL 1.264,00 TL
GROWTH ADVANCED SCALP SERUM
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Serumu
2.490,00 TL 1.992,00 TL
THE GROWTH REGIME
WE ARE PARADOXX
Saç Dökülmesini Engelleyen & Saç Uzamasını Destekleyen Set
5.510,00 TL 4.408,00 TL
GROWTH - KEEP IT CLEAN KIT
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen 2’li Set
3.020,00 TL 2.416,00 TL
GROWTH ADVANCED SCALP SERUM DUO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen 2’li Serum Seti
4.980,00 TL 3.984,00 TL

Saç Dökülmesi / Dökülen Saçlar

SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN 5 YANLIŞ

  • Mart 24, 2023

Saç dökülmesiyle ilgili en yaygın yanlış anlamaları sizler için derledik. O halde doğru bilinen yanlışları öğrenmeye ne dersiniz?

Erkek ya da kadın fark etmeksizin saç dökülmesi hemen hemen herkes için bir problem ya da problem haline gelebilecek bir durum. Çünkü beslenme düzeninden strese ve bazı hastalıklara, genetik yatkınlıktan ürünlerin yanlış kullanımına kadar pek çok şey saç dökülmesine neden olabiliyor. Ancak nelerin saç dökülmesine neden olup olamayacağına dair bilinçli olmak da çok önemli. Zira sorunu yanlış yerde aramak, tedavi sürecini geciktirebilir ya da yanlış yönlendirilmenize sebep olabilir. O halde saç dökülmesi dair doğru bilinen yanlışları öğrenmeye ne dersiniz?

1- Sadece erkekler saç dökülmesi yaşar
En yaygın yanlışların başında bu geliyor. Erkeklerde saç çizgisinin açılması ve tepe bölgesinde kelleşme gibi problemler daha sık görünürken, kadınlar da farklı sebepler doğrultusunda saç dökülmesi yaşıyor. Yani burada bir cinsiyet farkı gözetmemek gerekiyor. 

2- Saç dökülmesi kalıcıdır ve önlenemez
Burada önemli olan saç dökülmesinin nelerden kaynakladığını keşfetmek. Stres, hormonal değişiklikler veya beslenme problemlerinden kaynaklanan saç dökülmesi genellikle geçicidir. Doğru tedaviler altında bu tarz dökülmeler önlenebilir ve durdurulabilir. Ancak genetik bir yatkınlıktan söz ediyorsak kayıplar kalıcı olabilir.

3- Saçı çok fazla şampuanlamak ve yıkamak saç dökülmesine neden olabilir
Saçınızı ne sıklıkta yıkadığınızın saç dökülmesi üzerinde aslında pek bir etkisi yok. Saç dökülmesini duş sırasında saçımızı yıkarken daha çok fark edebiliyoruz çünkü yıkarken zaten kopmuş veya dökülmüş saç telleri elimize geliyor. Burada şampuanın olumsuz bir etkisi bulunmuyor.

4- Şapka takmak saç dökülmesine neden olur
Pek çok kişi şapka takmanın saç köklerine giden dolaşımı veya oksijeni engelleyeceğinden ve saç dökülmesine neden olabileceğinden endişelenir. Ancak, durumun böyle olduğunu kanıtlayan herhangi bilimsel bir araştırma bulunmuyor. Aksine özellikle yazın saçınızı güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için mutlaka şapka kullanmalısınız.

5- Vitaminler saç dökülmesini durdurabilir
Eğer yaşadığınız saç dökülmesi vücudunuzdaki bazı vitamin eksikliklerinden kaynaklanıyorsa bu doğru olabilir. Ancak altta yatan başka sebepler varsa ve bunları çözmek yerine sadece vitamin kullanarak saç dökülmesini durdurmaya çalışıyorsanız, istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz. 

Saç dökülmesine dair bilinen en sık yanlışları mercek altına aldığımıza göre, bu konuya dair birkaç bilgi daha verelim.

Günde kaç tel saç dökülmesi normal?
Cinsiyet ya da yaş ayrımı gözetmeksizin herkesin saçı günde belirli miktarlarda dökülür. Bu saç dökülmesi bir problem olarak kabul edilmez çünkü saçın uzama ve dökülmesi döngüsü içinde gerçekleşir. Günlük 50-100 tel arası saç dökülmesi normal olarak kabul edilir. Bundan daha fazlasını her gün gözlemliyorsanız, o noktada bir doktora danışmanız gerekebilir. 

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar neler?
Saç dökülmesi yaşıyor ve bunun nelerden kaynaklandığını bilmiyorsanız, öncelik bir kez daha belirtelim ki doktor kontrolü. Eğer bir sağlık probleminiz yoksa ya da bu problemi tedavi etmeye başladıysanız, bazı ürünler ve doğal yağlarla bakım yaparak saç sağlığınızı daha iyi bir noktaya taşıyabilirsiniz. 
Bunun için hem saç dökülmesine iyi gelebilecek hem de saçlarınızın daha hızlı uzamasına ve canlı görünmesine yardımcı olabilecek yağlar arasında argan yağı, biberiye yağı, hint yağı, jojoba yağı, badem yağı ilk sıralarda geliyor. 

SAÇA İYİ GELEN YAĞLAR HANGİLERİ? yazımızı okumak için tıklayın.
We Are Paradoxx Growth Koleksiyonu’nu keşfetmek için tıklayın.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ