Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
AYURVEDA’NIN GÜÇLÜ PARÇASI: KURU FIRÇALAMA NEDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
NIGHT REVITALIZING SHOWER GEL
POLAAR
Cildi besleyen duş jeli
850,00 TL 545,00 TL
THE GENUINE LAPLAND BODY LOTION
POLAAR
Bebekler, Çocuklar ve Yetişkinler için Nemlendirici Vücut Losyonu
1.350,00 TL 875,00 TL
POLAR NIGHT MOISTURIZING BODY MILK
POLAAR
Nemlendirici Vücut Sütü
1.525,00 TL 990,00 TL
WASO MULTI RELIEF SOS BALM
SHISEIDO
Çok Amaçlı Cilt & Saç Bakım Balmı
1.650,00 TL

Vücut Bakımı

AYURVEDA’NIN GÜÇLÜ PARÇASI: KURU FIRÇALAMA NEDİR?

  • Ağustos 28, 2023

Asırlardır var olan ve vücut güzelliğine odaklanan “dry brushing” yani kuru fırçalama yöntemini mercek altına alıyoruz.

Yüzümüzün ve saçlarımızın güzel olması için hem oldukça geniş bir zaman hem de bütçe ayırıyoruz. Peki, vücudumuz söz konusu olduğunda? Mesela tıpkı yüzünüze yaptığınız gibi düzenli peeling uyguluyor musunuz ya da her duş sonrası mutlaka nemlendirmeye özen gösteriyor musunuz? Elbette vücuduna da özenle bakım yapanların sayısı epey fazla, ancak yapmayanların sayısı da hiç az değil. 

Eğer vücut bakımına da gerekli ilgiyi göstermek istiyorsanız, “dry brushing” yani kuru fırçalama en etkili yöntemlerin başında geliyor. O halde şimdi, detaylarını inceleme zamanı!

Kuru fırçalama nedir
Kuru fırçalama, cilde nazikçe masaj yapmak için vücut fırçasının kullanıldığı bir peeling yöntemi aslında. Adından anlaşılacağı üzere kullanılan fırçanın da cildinizin de kuru olması gerekiyor. 

Kuru fırçalama nasıl yapılır
Kuru fırçalama esnasında ilk dikkat etmeniz gereken şey fırça seçimi. Yani fırçanızın kılları cildinizde hassasiyet oluşturacak kadar sert olmamalı. Siz de kuru fırça ile masaj yaparken sert hareketlerden kaçınmalısınız. Ayrıca 3 ila 5 dakika vakit ayırmanız ise yeterli. Kuru fırçalama için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli;

- Kuru fırçalama yapmak için duşa girmeden önceki vaktinizi değerlendirmelisiniz çünkü daha sonra duş esnasında ölü deri hücrelerini vücudunuzdan kolaylıkla atmış olursunuz. 

- Ayak bileğinizden başlayarak ve yukarı yönlü olarak dairesel hareketlerle vücudunuz kuru fırça ile masaj yapın. Burada orta düzeyde bir baskı uyguladığınızdan emin olun. 

- Bacaklarınız, gövdeniz ve kollarınız için kuru fırçalama yapabilirsiniz.

Kuru fırçalama faydaları
Sadece 3-5 dakikanızı ayırarak yapabileceğiniz kuru fırçalama tekniğinin vücudunuzda ne gibi faydaları olduğunu da şöyle özetleyelim;

1- Ölü derilerin atılmasını sağlar
Kuru fırçalama, yüzeydeki donuk, ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesine yardımcı olarak daha pürüzsüz, yumuşak bir cilt ortaya çıkarır.

2- Kan akışını hızlandırır
Kuru fırçalama, cildi canlandırmak ve yenilemek için kan dolaşımının desteklenmesine yardımcı olur.

3- Cildi dolgunlaştırır
Cildin ölü hücrelerden arınması ve kan akışının da hızlanması sonucunda cilt çok daha canlı görünür ve dolgunlaşmış olur. 


Kuru fırçalama ne sıklıkla yapılmalı?
Vücudunuzun hassas olup olmamasına göre ne sıklıkta kuru fırçalama yapacağınıza aslında kendiniz karar verebilirsiniz. Uzmanlara göre ise kuru fırçalamanın ideali haftada bir ila iki defadan fazla yapılmaması. Aşırı hassas bir cildiniz varsa birkaç haftada bir kuru fırçalamayı deneyebilirsiniz. 

Kuru fırçalama yönteminde dikkat edilmesi gerekenler
Kullandığınız fırçanın temizliği, kuru fırçalama için son derece önemli. Tüm ölü hücre birikiminden kurtulmak için fırçanızı ayda en az iki kez bebek şampuanı ile yıkamayı unutmamalısınız.

Kuru fırçalama yaptıktan sonra duşta Polaar Night Revitalizing Shower Gel gibi doğal içerikli bir duş jeli kullanabilirsiniz. Bu duş jeli  kirleri temizler, ciltte tazelenmiş ve beslenmiş bir his bırakır. Cildin kan dolaşımını uyaran boreal alg özü ile formüle edilmiştir. Cildin tonunu eşitler, tıkanıklığı giderir ve yatıştırır.

Kuru fırçalama yaptınız, duşta uygun bir duş jeliyle vücudunuzu iyice arındırdınız. Sırada nemlendirme kısmı var. Duştan sonra mutlaka cildinize nemlendirici bir krem uygulamalısınız. Polaar The Genuine Lapland Body Lotion cildi rahatlatır, korur ve onarır. Yağlı bir tabaka bırakmadan anında cilde nüfuz eden zengin ve kremsi bir dokusu vardır. 24 saate varan uzun süreli nemlendirme sağlar.
Polaar Night Moisturizing Body Milk ise ince ve hafif bir dokuya sahip vücut sütüdür. Tüm cilt tipleri için idealdir. Cildi nemlendirir ve yoğun bir şekilde yatıştırır. İçeriğinde cilde nem ve parlaklık veren kuzey yosunu bulunur. Tüm vücuda uygulanabilir.

Eğer vücudunuz ekstra kuru noktaları varsa, o aşamada da devreye Shiseido Multi Relief SOS Balm giriyor. Kuru eller, tırnaklar, topuklar, dirsekler gibi vücudun kurumaya müsait noktalarına yoğun nem sağlıyor. Üstelik kuru bölgeleri hedefleyen yoğun bir nemlendirme için sadece tane büyüklüğünde bir miktar uygulamanız yeterli!

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ