Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BİOTİN NEDİR? BİOTİN SAÇA FAYDALARI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
GROWTH THICKENING CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Kremi
1.580,00 TL

Saç Bakımı

BİOTİN NEDİR? BİOTİN SAÇA FAYDALARI

  • Nisan 27, 2023

Saç sağlığı konusunda en sık karşımıza çıkan vitaminlerin başında biotin geliyor. O halde biotin ne işe yarar ve hangi besinlerde bulunur inceleyelim.

Saç sağlığı ve uzaması konusunda pek çok üründe yer alan, ayrıca vitamin olarak da kullanılabilen bazı içerikler var. Bunların başında biotin geliyor. Saçla birlikte tırnak ve cilt sağlığı içinde sık sık devreye giren biotin, B7 vitamini olarak da biliniyor. 

Biotin saça faydaları

Saçları güçlendirir ve uzamasına destek verir: Biotin, daha güçlü ve kalın saç tellerine sahip olmak adına saç üzerindeki olumlu etkileriyle biliniyor. Ayrıca saçtaki keratin üretimini uyarır ve folikül büyüme oranını artırabilir.
Saçları korur: Biotin saçı güçlendirdiği için saçların daha az kırılmasına destek olur.
Saçların parlaklığını artırır: Kalınlık ve yoğunlukla birlikte biotin saç kalitesini artırarak saçların daha parlak görünmesine yardım eder. 
Sağlıklı saç ve saç derisini destekler: Biotin saç, cilt ve tırnakları oluşturan temel bir protein kaynağı olan keratin altyapısını geliştiriyor. 
Saç dökülmesini önleyebilir: Saç derisinin kalitesini artırdığı için saç dökülmesi başta olmak üzere kepek, kaşıntısı gibi çeşitli sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

Biotin saça nasıl uygulanır ?
Günümüzde biotin pek çok saç bakım ürününün içerisinde yer alıyor. We Are Paradoxx Growth serisi de bunlardan biri. 
Growth Thickening Shampoo, hacimli, dolgun bir görünüm sağlamak için devreye girerken, saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olmak için içerisinde biotin yer alıyor. Growth Thickening Conditioner ise seyrek ve zayıflamış saçları besliyor, içeriğinde yer alan biotin saç gövdesini kaplıyor, besliyor ve hasarı önlüyor.
Dışardan uygulanan ürünlerin yanında biotin içeren gıda takviyeleri kullanmak da saç sağlığını oldukça olumlu şekilde etkiliyor.

Biotin saç uzatır mı ?
Elbette saçlarınızla ilgili önlenemeyen problemleriniz varsa öncelikle bir doktor kontrolünden geçmeniz gerekli. Ancak biotin kullanmak saçları daha sağlıklı hale getirdiğinden, aynı oranda daha sağlıklı uzamasına da katkı sağlıyor. 

Biotin hangi besinlerde bulunur?
Hap formundaki vitaminler haricinde biotini doğal besinlerle de beslenme rutininizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Bunun için yumurta, tatlı patates, brokoli, muz ve fındık gibi besinler tüketebilirsiniz.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN ÖNE ÇIKAN VİTAMİNLER

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEYEN YENİ ÜRÜNLERİMİZİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ