Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
CİLT KUSURLARI NELERDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
SOFT MATTE COMPLETE CONCEALER
NARS
Doğal Görünümlü Yüksek Örtücülük Sağlayan Kapatıcı
1.540,00 TL

Sivilceler

CİLT KUSURLARI NELERDİR?

  • Temmuz 02, 2020

Cilt, vücudumuzun dışarıdan görünen en önemli ve büyük organı. Vücudun ana ekranı gibi düşünebilirsiniz... Her ne kadar dikkat etsek de, bakımlar yapsak da, iç ve dış nedenlerden ötürü ciltte çeşitli kusurlar meydana gelebiliyor. En sık görülen cilt kusurlarına göz atalım...
 

Sivilceler: Bu sorun en çok ergenlik döneminde ortaya çıksa da, çeşitli hormonel değişikliklerden dolayı her yaşta kendini gösterebilir.
 

Siyah noktalar: Derinin alt katmanında salgılanan fazla yağın, cilt yüzeyinde bulunan ölü deri ve kirle birleşmesi sonucu meydana gelen bir cilt sorunu. Siyah nokta, cilt yüzeyinde yağ miktarı arttıkça açık gözeneklerin tıkanması sonucunda oluşur ve zamanla belirginleşir, rahatsız eder. Sivilceye de dönebilir.
 

İnce çizgiler, kırışıklıklar: Çevresel koşullar, genetik özellikler, stres, güneşe fazla maruz kalmak gibi sebeplerden dolayı oluşum şekli ve zamanı kişiye göze değişir. Yeterli ve dengeli beslenmek, bol su içmek, sigara ve alkolden uzak durmak, stresi mümkün olduğunca azaltmak kırışıklıkların oluşmasını geciktirir. Yirmili yaşlarda kullanmaya başlayacağınız, yüz ve göz bakım kremleri de yaşlılık belirtilerini erteleme de etkilidir. 
 

Güneş lekeleri: Güneş ışınlarına fazla maruz kalan ciltlerde görülür. Burada cildin yapısı da çok önemli bir kriterdir tabii.
 

 

Cilt kusurlarının oluşmasını önlemek için neler yapılabilir?
 

1) Doğru ürün seçin: Cilt bakım ürünlerini, cilt tipinize ve yaşınıza göre seçmelisiniz. Aksi takdirde kullanacağınız ürünler cildinize zarar verir. 
 

2) Güneş kremi kullanın: Güneşli havalarda dışarıda çok fazla vakit geçirmiyor olsanız bile en az 15 faktörlü bir yüz kremi kullanmanız gerekir. Tatile gittiğinizde ise, en az 30 faktörlü bir yüz kremi kullanmalısınız. Günlük hayatta da kışın bile SPF’li bir ürün kullanmanız iyi olur. 
 

3) Elinizi yüzünüzden uzak tutun: Yüzünüze çok fazla dokunmak, sokakta ellerinize bulaşan bütün bakterinin yüzünüze taşınmasına sebep olur. Cildinizi sağlıklı tutmak için, elinizi yüzünüzden uzak tutun ve asla sivilcelerinizle oynamayın.
 

4) Bol su için: Su, cilde nem ve tazelik verir.
 

5) Sağlıklı beslenin: Çok yağlı, şekerli, karbonhidratlı ve fast food gıdalardan uzak durmak cildin de sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca sigara ve alkolden uzak durmak da cildi güzelleştirir. 
 

 

6) İyi bir cilt temizliği şart: Cildi makyajdan kirden arındırmak için dışarıdan geldiğinizde mutlaka yüzünüzü temizleyin. Ve ardından günlük nemlendiricinizi uygulayıp, bakımınıza devam edin. Düzenli bakım, cildinizde büyük fark yaratır. Haftada 1-2 defa cildinizin ihtiyacına yönelik bir bakım maskesini mutlaka uygulayın.
 

7) Asla makyajla uyumayın: Makyajla uyumak cildinize büyük zarar verir. Gözenekleri tıkar ve cilt kusurlarına sebep olur. Ayrıca gece uykuda cilt kendini yenilediği için, makyaj uyursanız bu yenilenme sürecini olumsuz etkilemiş olursunuz. 

 

 

Cilt kusurları nasıl kapatılır?
 

Sivilce, çok koyu olmayan leke, renk eşitsizliği gibi cilt kusurlarını kapatmak için makyaj yapabilirsiniz. Ten makyajında mümkün olan en doğal görünümü sağlamak, esas noktadır. Bunu sağlarken cildinizdeki kızarıklık, akne izleri, ince çizgiler ve güneş lekeleri gibi sorunları da kapatabilirsiniz. 
 

1) Nemlendirici ile makyaja başlayın. Nemli cilt ürünü çok iyi hapseder ve dayanıklılığını arttırır. Cildi aydınlatan bir nemlendirici kullanırsanız iyi olur. Shiseido Glow Revival kremi kullanabilirsiniz. Cilde nem, parlaklık verir, makyaj altı için çok idealdir.

 

2) Ten makyajının püf noktası, ince ve kapatıcı olmasıdır. Nars All Day Luminous Weightless fondöten, hem cildinizi kusursuz şekilde kapatır, hem de doğallıktan ödün vermez. Su gibi incecik bir fondöten. Buna rağmen yüksek kapatıcı özelliğe sahip. Çünkü kapatıcılığını yoğunluğundan değil, pigmentlerinden alıyor. 
 

Bu fondötenin bir özelliği de cildin doğal ışıltısını ortaya çıkarması. Çok hızlı sabitlenen bir ürün olduğundan şişeyi çalkalayın kullanmadan önce, sonra elinize bir miktar döküp parmaklarınızla hızlı hızlı yüzünüze uygulayın. Parmaklarınızdaki ısı ile cilt ürünü iyice emer. Aşırı ve kat kat uygulama yapmayın. Tek kat fondöten sürmek idealdir. Tek kattan sonra gerekirse takviye yapın.

 

3) Fondötenden sonra kapatıcı sürün. Nars Soft Matte kapatıcı, kremsi yapıda ve yüksek kapatıcılığa sahip bir kapatıcı. Göz çevresindeki halkaları, koyulukları çok güzel örtüyor. Yüzünüzde de lokal olarak uygulamanıza imkan veriyor. Yine de eğer çok kuru cildiniz ve kırışıklarınız varsa, altına Nars Instant Line&Pore Perfector çizgi düzeltici ürünü sürerseniz, üstüne uygulayacağınız kapatıcı çok daha pürüzsüz ve düzgün olur. Çünkü bu ürün ince çizgileri düzgünleştirir ve makyaj uygulaması için pürüzsüz ve düzgün yüzey oluşturmak için büyük gözenekleri azaltır. Hyalüronik asit ile çizgiler ve kırışıklıkları doldurur. Yüzün her yerinde kullanabilirsiniz. 
 


 

4) Son olarak, Nars Light Reflect Pressed Powder transpan pudra ile son bir rötuş yapın. Böylece makyajınız saatler boyu dayanıklı ve kalıcı olur.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ