Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
CİLT LEKELERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HERŞEY
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
WHITE LUCENT BRIGHTENING GEL CREAM
SHISEIDO
Cilt Lekelerine Karşı Aydınlatıcı Jel Krem
4.550,00 TL
WHITE LUCENT ILLUMINATING MICRO-SPOT SERUM
SHISEIDO
Koyu Lekeleri Hedef Alan Aydınlatıcı Serum
7.100,00 TL
CLEAR SUNSCREEN STICK SPF50+
SHISEIDO
Yüksek Güneş Koruyuculu Şeffaf Stik - Yüz & Vücut (Yeni Formül)
2.850,00 TL

Cilt Lekeleri

CİLT LEKELERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HERŞEY

  • Aralık 29, 2021

Son zamanlarda hemen hemen herkesin cildinde yaşadığı birçok sebebe bağlı olarak oluşan lekeler, büyük ya da küçük, açık renkte veya daha koyu renklerde değişken olarak ciltte görülebilirler.

Birçok sebebe bağlı olsa da bu durumu etkileyen en önemli unsur güneş ışınlarıdır. Güneş melanositleri UV ışığı ile uyararak cilt tonu eşitsizliği ve leke oluşmasını tetikler. Bu sorun da her yaşta ortaya çıkabilir.

Fakat güneş ışınları dışında da hormonal bozukluklar, stres (Sigara,alkol kullanımı), uyku bozukluğu da leke oluşumunu tetikleyen unsurlardandır. Leke ile savaşmada yalnızca kozmetik ürünleri ya da yaptığımız cilt bakımının dışında bunları da göz önünde bulundurmamız gerekir. Özellikle yeni yeni oluşmaya başlayan lekeleriniz varsa hemen bunun için bir şeyler yapmaya başlamalısınız. Çünkü oturmuş lekeler ile savaşmak çok da kolay olmayacak, zaman ve sabır gerektirecektir. Güneş lekeleri, sivilce ve akne lekeleri, hamilelik lekeleri ve yaşlılık lekeleri gibi farklı leke çeşitleri de vardır. Kısaca bu leke türlerinden bahsetmek gerekirse;

Güneş lekeleri, güneş ışınlarının cilde direkt olarak gelmesi ve cilde hasar vermesi ile oluşan leke türüdür. Bunun sonucunda ya yeni leke oluşumuna ya da var olan lekelerin koyulaşmasına sebebiyet verir. Güneş lekeleri yüzümüz haricinde vücudun birçok bölgesinde karşımıza çıkar. Özellikle de dekolte bölgesi, sırt ve omuz başlarında.

Sivilce ve akne lekeleri, büyük ve iltihaplı sivilcelerin yol açtığı bir leke türüdür. Sivilcelerin yaraya dönüşmesi ve ardından kendi kendini yenileme sürecinde cilde verdiği derin hasar sonucunda bu lekeler ile karşı karşıya kalırız.

Yaşlılık lekeleri, yaş almamız ile birlikte oluşan leke türüdür. Bu lekeler genellikle 35 ile 55 yaş arasında görülmeye başlar. Ve vücudun her yerinde görülebilir.

Hamilelik lekeleri ise, hormonların değişmesi ve güneş ışınlarına karşı cildin daha da hassas hale gelmesi ile oluşan leke türüdür. Bu lekeler çoğu kişide hamilelik sonrası kaybolsa da kimi kişilerde ise kalıcı bir hasar olarak kalmaktadır.

Tüm leke çeşitlerinde anlayacağınız üzere ilk önceliğimiz cildimizi çok iyi bir şekilde korumak olmalı. Yalnızca yaz aylarında değil her zaman düzenli olarak güneş koruyucu kullanmak da var olan lekelerinizin koyulaşmasını ve çoğalmasını engelleyecektir.

Koruma haricinde ise hem var olan lekelerimizden kurtulmak hem de yenilerinin oluşmasını engellemek için bakım rutininizde leke bakımı yapan ürünlere yer vermeniz de işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Ayrıca leke bakımı için antioksidan bakımından zengin içeriklere sahip ürünleri kullanmakta fayda sağlar.

Siz de geç kalmadan leke sorununuz için bir bakım rutinine başlamak isterseniz bu konuda tam bir uzman olan Shiseido White Lucent serisi ürünlerini ve güneş koruyucularını mutlaka incelemelisiniz.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ