Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ MAKYAJ NASIL YAPILIR?
PAYLAŞ

Gelin Makyajı

DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ MAKYAJ NASIL YAPILIR?

  • Kasım 15, 2022

“No makeup makeup” olarak da bilinen ve yokmuş gibi duran makyajlar uzun süredir çok popüler. O halde makyajsız makyajın püf noktalarını öğrenmeye ne dersiniz?

Büyüleyici ve cesur makyaj görünümlerimizi (mükemmel boyanmış dudaklar, dumanlı gözler, parıltılı göz farları ve daha fazlası) severken, aslında çoğu günlerde kapıdan çıkmadan hemen önce sadece doğal, güzel ve çekici hissetmek istiyoruz. İşte her durum için vazgeçilmez makyaj arayışımız tam anlamıyla burada devreye giriyor. Buna makyajsız makyaj denirken, amacı ise minimum zamanda, minimum ürünle zahmetsizce muhteşem görünmenizi.

Makyajsız makyaj tam olarak nedir? 

Yüz hatlarınızı çok doğal ve minimal bir şekilde biraz geliştiren makyajdır. Birçok farklı yorumu olmakla birlikte herkesin kendi yüz şeklinin anatomisine en yakın doğal görüntüyü elde etmesidir.  

Makyajsız Makyaj Adımları

1. Cilt bakımı atlanmaması gereken ilk adımdır

Kusursuz makyaj, iyi bir cilt bakımı rutini  ile başlar ve aynı şey makyajsız makyaj için de geçerlidir. Dünyaca ünlü makyaj sanatçıları "Cilt bakımı, herhangi bir makyaj görünümü için en önemli adımdır.” der. Taze, nemlendirilmiş bir cilt, makyajın maske gibi durmasını ve yapay görünümünü engelleyecektir. İyi bir nemlendirme, çok fazla makyaj yapmanıza gerek kalmadan cildinizin sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. 

2. Cilt hazırlığınızı güneş koruyucu ile bitirin

Daha önce defalarca duyduğunuz gibi olmazsa olmaz en önemli cilt ürünü güneş koruyucularıdır. Cildinizi zararlı UV ışınlarından korumak çok önemlidir. En iyi koruma için dermatologlar, SPF 30 veya daha yüksek güneş koruyucularını tavsiye ediyor. Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için geniş spektrumlu koruma sağlayan güneş koruyucularını tercih edebilirsiniz.

3. Baz isteğe bağlıdır

Bazıları makyaj bazlarını kullanmanın farkını keşfederken, bazıları ise bunu tamamen isteğe bağlı bulur. Makyajsız makyaj görünümleri veya minimal temelli makyajlar için cildinizin  durumuna uygun bazları  özellikle kullanmanızı yararlı buluyoruz. Genelde kızarıklığı azaltmak, yağı kontrol etmek ve cildiniz çok kuruysa nem takviyeli ve birazda parıltı eklemek için  bazları pratik şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca odaklandığınız cilt sorunlarınızı ortadan kaldıracak bazların bir çoğunda artık güneş koruma özelliği de var. Cildinizin bütün gereksinimlerini tamamladıktan hemen sonra boyutlandırma ve renklendirme aşamasına geçebiliriz.

4. Fondöten temelini kolaylaştırın

Doğal görünümlü makyaj için ince yapılı bir fondöten ve renkli nemlendiriciler kullanmalısınız. Fondöteniniz az veya orta kapatıcılıkta olmalı. Eğer yüksek kapatıcılıkta olursa yüzünüzde makyaj yokmuş gibi durmayabilir. Uygulama tekniğinde kendiniz, rahat hissettiğiniz ve başarılı olduğunuz şekilde ( fondöten fırçası, avuç içi ve parmaklar, sünger )  ilerleyebilirsiniz. Bu kısım tamamen kişisel tercihle ilgilidir. Bazı insanlar bu görünümde fondöten adımını atlamayı severken, bazı insanlar daha hafif, nemli bir fondöten tercih ediyor ve kullanıyor.

5. Kapatıcıyı yalnızca ihtiyacınız olan yerlere uygulayın 

Makyajınızın doğal görüntüsünü göz altı kapatıcısıyla devam ettiriyoruz. Ancak göz altınızda renk eşitsizliği var ise bir tık fazla uygulayarak kapatıcılığı arttırabilirsiniz. Kapatıcıyı koyu halkaları veya lekeleri kapatmanız gerektiğinde kullanabileceğiniz bir ürün olarak rutininize dahil edin. 

6. Yanaklarınıza ve dudaklarınıza allık sürün

Allık, teninize sıcaklık katmanın harika bir yoludur. Krem allık, cildinize geleneksel bir pudradan daha doğal bir şekilde dağılır ve karışır. Doğal, kendinden kızarmış yanaklar, yokmuş gibi makyaj için olmazsa olmazlardandır. Bu noktada allığın likit olması ve uygulama şekli de önem taşıyor. Yüzü renklendirmek ve yokmuş görüntüsünü yakalamak için azdan çoğa arttırmamız gerekiyor. Allığı yanaklarımıza gülümseyerek uyguluyoruz ve bunu yaparken hafif ve yuvarlak hareketlerle yukarı doğru dağıtıyoruz. Aynı zamanda yanaklarınıza kullandığınız likit ya da kremsi dokulardaki allığı dudaklarınıza da geçebilir ve doğallığı arttırabilirsiniz.

7. Lifting etkili kirpikler

Doğal makyajda  kirpik adımı da oldukça önemli. Kirpiklerine vereceğiniz kıvrık görüntüyle birlikte uzunluk ve hacim etkisi için kat kat maskara uygulamanıza  gerek yok. Unutmayın ki amacımız doğal görüntüyü yakalamak ve bunu az ve hafif uygulayarak başarabiliriz. Eğer kirpiklerinizin kıvrık, kalkık, uzun ve hacimli görünmesini istiyorsanız, kirpik liftingi etkili bir maskara kullanıp hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ