Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
FONDÖTEN CİLTTE NEDEN KUSMA YAPAR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL
SHEER GLOW FOUNDATION
NARS
Cildin Işıltısını Ortaya Çıkaran Fondöten
2.240,00 TL
NATURAL RADIANT LONGWEAR FOUNDATION
NARS
Uzun Süre Dayanıklı Cilde Parlak Görünüm Veren Fondöten
2.380,00 TL
WASO SATOCANE PORE PURIFYING SCRUB MASK
SHISEIDO
Gözenek & Siyah Nokta Temizleyen Peeling Etkili Maske
2.100,00 TL
SOFT MATTE PRIMER
NARS
Cildi Matlaştıran ve Pürüzsüzleştiren Makyaj Bazı
1.880,00 TL
RADIANCE PRIMER SPF35
NARS
Aydınlatıcı, Enerji Verici, Canlandırıcı Makyaj Bazı SPF35
1.880,00 TL
SYNCHRO SKIN SOFT BLURRING PRIMER
SHISEIDO
Cildi Pürüzsüzleştiren Baz
2.050,00 TL

Fondöten

FONDÖTEN CİLTTE NEDEN KUSMA YAPAR?

  • Mayıs 25, 2022

Makyaj uyguladığımız zaman, sonrasında bazı problemler yaşayabiliriz. Bir süre sonra pürüzlü bir görünüm, kuru ve çatlak bir görünüm, kapatıcılığın azalması, renk değişimi gibi problemler…

Peki, bu olumsuz sonuçlara neler sebep oluyor, uygulama sırasında veya öncesinde nelere dikkat etmemiz gerekiyor, sırasıyla inceleyelim.

Fondöten seçimi ve uygulama sırasında dikkat edilecek konulardan önce, cilt bakımı rutinimizde hangi aşamalar fondöten performansı üzerinde etkili bir bakalım. 

Düzenli peeling uygulamak, mükemmel ten makyajının en önemli adımı aslında. Cildimizde biriken ölü hücre tabakası bir süre sonra mat donuk ve pul pul bir görünüme sebep olur. Bu halde ki bir cilde primer ve fondöteni en güzel şekilde uygulasak bile bir süre sonra, Fondöten yapısında bozulma ve hoş olmayan bir görünüm ortaya çıkacaktır. Çünkü ürünler cilt ile bütünleşmeden, doğrudan çevresel faktörlere maruz kalarak deforme olacaktır. 

Peeling ile arındırılmış cildi, cilt yapısına uygun bir nemlendirici ile nemlendirip, primer uygulayarak, cildi fondötene hazır hale getiriyoruz. Fondöten uygularken ise, mümkün olduğunca az ürün kullanıp ciltle oturtarak uygulamak çok önemli. Çünkü doğru ürünü doğru şekilde uygulasak bile, miktar fazla ise, ürün yine kusma yapacaktır. Diğer önemli adım ise, uygun Fondöten seçimi. Cildiniz kuru ise, mat, pudralı, kalın yapılı ürünler size göre değil. 

Siz ürün seçerken, ince yapılı, mat olmayan (doğal bitişli yada parlak yapılı olabilir) ve hatta mümkünse cilt bakımınızı destekleyen ürünler seçmelisiniz. Böylelikle ürün cildinizle daha kolay bütünleşecektir. 

Fondöten seçimi sırasında sadece cilt tipinizi kriter olarak değerlendirmeyin. Diğer önemli kriterlerden biri, çevresel faktörlerdir. Yaşam alanınız çok sıcak mı? Nemsiz mi? Soğuk kaynaklı diğer faktörlere maruz kalıyor musunuz? Çalışma ortamınızda yoğun spot ışığına maruz kalıyor musunuz? Bu faktörler de ürün performansı üzerinde etkilidir. Fondöten doğru, uygulama tekniği doğru, peki şimdi ne yapmalıyız? Ürünü cildimize sabitleyip, gün içinde salgılanan sebum, ter gibi faktörlerin sebep olacağı deformeyi en aza indirmek / ortadan kaldırmak için transparan pudra ile ürünü sabitlememiz gerekiyor.

Özetlememiz gerekirse, aşamalarında peeling bulunan bir cilt bakım rutini, doğru ürün seçimi ve uygun uygulama tekniği, uygulama sonrası sabitlemek, Fondöten kalıcılığı üzerinde etkili durumlardır. Tüm bu adımlara dikkat ederek yaptığımız mükemmel ten makyajının tadını çıkarabiliriz artık.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ