Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
MAKYAJ ARTİSTLERİNDEN KAPATICILARA DAİR SÜPER TÜYOLAR!
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
RADIANT CREAMY CONCEALER
NARS
Aydınlatıcı Etkili Kremsi Kapatıcı
1.540,00 TL
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL
SOFT MATTE COMPLETE FOUNDATION
NARS
Yüksek Kapatıcılık Sağlayan Mat Bitişli Fondöten
2.100,00 TL
SOFT MATTE COMPLETE CONCEALER
NARS
Doğal Görünümlü Yüksek Örtücülük Sağlayan Kapatıcı
1.540,00 TL

Kapatıcı

MAKYAJ ARTİSTLERİNDEN KAPATICILARA DAİR SÜPER TÜYOLAR!

  • Haziran 29, 2020

Kapatıcı sayesinde yorgunluğun ve uykusuzluğun izlerini silebilir, daha taze ve sağlıklı görünebilirsiniz. Gizlemek, kapatmak istediğiniz pürüzler ve lekeler için kapatıcı paha biçilemez bir makyaj malzemesidir. Elbette kendinize uygun olanı seçtiğinizde! Aksi takdirde saklamak istediğiniz yerler daha bile çok ortaya çıkabilir!

 

Makyaj artistlerinden öğrendiğimiz birkaç tüyo size bu konuda yol gösterici olacaktır.
 

 

1) Cilt tipinize uygun kapatıcı seçin
 

Cilt tipine uygun kapatıcı seçmek çok önemlidir. Çünkü cilt tipine uygun kapatıcı, cilt ile bütünleşir ve görevini tam anlamıyla gerçekleştirir. Cilt tipine uygun olmayan kapatıcı kullandığınızda, görüntüsünden anlarsınız zaten, ürün cildinize tam oturmaz.  (Nars Radiant Creamy Concealer).

 

NARS RADIANT CREAMY CONCEALER KULLANMAK İÇİN 9 NEDEN!

 

 

2) Doğru rengi bulun

 

Kendinize uygun kapatıcı ararken; gözenekleri tıkamayan, iyi kapatıcılık sağlayan ve cilt tonunuza uygun renkte olanı seçin. Bunu da deneyerek bulabilirsiniz. Cilt tonunuzdan farklı tonda bir kapatıcı alırsanız, kapatmayı istediğiniz bölgeyi daha fazla vurgulamış olursunuz. Kapatıcınız her zaman cilt tonunuzdan veya göz altından yarım veya 1 ton açık olmalıdır. 

 

KAPATICI NASIL KULLANILIR? DOĞRU RENK NASIL SEÇİLİR? EN İYİ KAPATICILAR HANGİLERİ?

 

HEM AYDINLIK VEREN HEM DE MÜKEMMEL KAPATICILAR!

 

 

3) Neyi gizlemek istiyorsunuz?

 

Eğer cildinizde çok koyu halkalar, morluklar, kızarıklık gibi problemler varsa, bunların üzerine önce renk düzeltici kapatıcı, sonra günlük kapatıcınızı uygulamalısınız. Bu şekilde koyuluklardan tamamen kurtulabilirsiniz. Çünkü renk teorisine göre zıt renkler birbirini nötrler. Örneğin, kızarıklıkları yeşil renk ile nötrleyebilirsiniz. Nötrlenen yerin üzerine normal kapatıcınızı uyguladığınızda problem ortadan kalkar ve o bölge aydınlık ve pürüzsüz gözükür. O yüzden normal kapatıcının yanı sıra makyaj çantanızda bir de renk düzeltici bir kapatıcı olmalıdır. 

 

Renk düzelticiler

Sarı: Koyu renkteki halkaları ve lekeleri kapatır. Özellikle koyu tenli kişilerde ve sarımtrak benizliler için idealdir. 

Yeşil: Kızarıklıkları gizler.

Lila: Açık kahverengi ve sarımtırak lekeleri gizler. 

Pembe: Gri ve koyu renkli cilt lekelerinin renk tonunu hafifletir. 

Şeftali/turuncu: Göz altlarındaki mavimtırak/mor halkaları gizler ve koyu tendeki cilt lekelerinin tonunu hafifletir.

 

RENK TEORİSİNİ YÜZÜMÜZE UYGULAYALIM!

 

 

4) Kapatıcıdan önce cildinizi hazırlayın

 

Kapatıcıdan önce cildinize makyaj bazı uygularsanız, ince çizgilerin, kırışıklıkların içine kapatıcının dolup çizgi çizgi görünmesini önlemiş olursunuz. Göz çevrenizde veya cildinizde kırışık problemi varsa, öncesinde mutlaka pürüzsüzleştirici bir baz uygulayın. Shiseido Pore Smoothing Corrector gibi. Bu baz çizgi ve kırışıklıkların içini doldurup, geniş gözenekleri küçülttüğü için cildiniz düz bir zemin haline gelir ve kapatıcınız da teninizde mükemmel durur. Ayrıca bazlar cildinizi nemlendireceği için kapatıcıyı da daha güzel uygulamış olursunuz.

 

MAKYAJ BAZI NEDİR? NASIL KULLANILIR? ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

 

Göz altı kapatıcısı uygularken dikkat etmeniz gereken göz çevrenizin nasıl olduğudur. Kuru mu ya da yağlı mı? Eğer kuru bir göz çevreniz var ise nemlendirici bir baz uygulamanız gerekir. Yağlı bir göz çevreniz var ise kapatıcı öncesinde dengeleyici bir ürün kullanmanız gerekir.

 

Nars Instant Line&Pore Perfector yani çizgi ve gözenek düzeltici stik, ince çizgi ve gözenekleri doldururak cildi makyaja mükemmel şekilde hazırlar. Ürün, cildi düzgünleştirerek pürüzsüz bir zemin yaratır ve üstüne uygulanan kapatıcı ve fondöten de böylece kusursuz görünür. Nars Instant Line&Pore Perfector'u ağız kenarındaki ve göz çevresindeki mimik çizgilerini minimize etmek için de kullanabilirsiniz. Şeffaf renkli ürünü bu bölgelere yoğun olarak uygulayın sonra üstüne kapatıcı veya fondöten uygulamasını yapın.
 

CİLDİNİZDEKİ GÖZENEKLERİ VE ÇİZGİLERİ NARS INSTANT LINE PORE PERFECTOR İLE SİLİN!

 

 

5) Fondöten ve kapatıcının uygulama sırası nasıl olmalı?

 

Eğer cildinize fondöten uygulayacaksanız, önce fondöteni uygulayın sonra kapatıcıya ne kadar ihtiyacınız olduğuna bakın. Muhtemelen az ihtiyaç duyacaksınız. Eğer önce kapatıcı uygularsanız, hem daha çok miktarda ürün kullanmış olacaksınız hem de fondöten uygulama esnasında kapatıcıyı yerinden kaldırmış olacaksınız. Ve tekrar uygulamak zorunda kalacaksınız. Bu şekilde kat kat ürün uygulaması da cildinizde kalın gözükür. 
 

Make Up For Ever Lift Concealer, koyu halkaları ve ufak cilt tonu farklılıklarını çok iyi bir şekilde gizler. Buğday proteini bakımından zengin olan formülü, cilt tonunu iyileştirir ve gözlerin etrafındaki çizgileri düzgünleştirerek yüzü daha gergin ve genç gösterir. Yüzde hafif bir gerdirme etkisi için fondöteninizle karıştırarak da kullanabilirsiniz. 
 

YÜZÜNÜZDEKİ LEKELERİ VE GÖZ ALTI MORLUKLARINI USTACA KAPATMANIN TEKNİKLERİ NELERDİR?

 

Püf noktası: Göz altı morluklarını gizlemek istiyorsanız fondöten uygulamadan önce, yüzünüzdeki sivilceleri gizlemek istiyorsanız da fondöten uygulamasından sonra kapatıcı kullanmalısınız. 
 

GÖZ ALTI MORLUKLARIMI BİR TÜRLÜ KAPATAMIYORUM. NE YAPMALIYIM?

 

 

6) Doğru teknik

 

Göz altına uygulama yaparken kapatıcıyı göz altına yay çizerek değil, üçgen şeklinde uygulamak gerekir. Bu uygulama hem göz altınızın daha aydınlık görünmesini sağlar, hem de yüzünüzde lifting etkisi yaratır.
 

7) Fırça mı? Parmak mı? Sünger mi?

 

Kapatıcıyı fırça ile uygulayacaksanız silme hareketleri ile değil (fırçayı sağa sola kaydırma), tampon hareketleri ile baskı yaparak uygulamak gerekir. Ya da parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp ürünü cilde yerleştirebilirsiniz. Makyaj süngerleri de özellikle göz altı kapatıcı uygulaması için ideal seçeneklerdir.
 

Make Up For Ever Concealer Brush #174; göz çevresine uygulama yapmak için çok ideal bir fırçadır. Makyaj artistleri de sıklıkla bu fırçayı kullanır. 

 



8) Çok yönlü kullanabilirsiniz

 

Dudak çevresinde oluşan koyu lekeleri örtmek, ya da ruj sürdüğünüzde dudaklarınızı daha öne çıkartmak istediğinizde de kapatıcıyı dudaklarda kullanabilirsiniz. Kaşlarınızı vurgulamak için kaşlarınızın üzerindeki hatta kapatıcı uygulaması yapabilirsiniz.

 

9) Sabitleme

 

Kapatıcıyı uyguladıktan sonra üzerine transparan bir pudra ile hafifçe geçerseniz, kapatıcıyı cildinize sabitlemiş olursunuz. Shiseido Translucent Powder'ı tavsiye ederiz.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ