Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
PERFUME LAYERING NEDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
HALFETI EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Çiçeksi Odunsu
10.900,00 TL
HALFETI EDP 30 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Çiçeksi Odunsu
5.150,00 TL
HALFETI  HAND & BODY LOTION 500ML
PENHALIGON'S
Halfeti Vücut & El Losyonu
2.550,00 TL
HALFETI  BODY & HAND WASH 500ML
PENHALIGON'S
Halfeti El & Vücut Yıkama Jeli
2.450,00 TL
THE OMNISCIENT MR THOMPSON
PENHALIGON'S
Eau De Parfum- Çiçeksi Odunsu
11.900,00 TL
HIGHGROVE BOUQUET EDP 100ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Çiçeksi Odunsu
8.900,00 TL
THE COVETED DUCHESS ROSE EDP 75 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Odunsu Gül
11.900,00 TL
TRADE ROUTES SCENT LIBRARY
PENHALIGON'S
8’li Seyahat Boy Parfüm Seti
1.850,00 TL

Parfüm

PERFUME LAYERING NEDİR?

  • Ocak 15, 2024

Kendinize özgü bir kokuya imza atmaya ne dersiniz? O halde bunu nasıl mümkün kılacağınıza dair hazırladığımız yazımızı okumaya devam edin!

Hepimizin kullanmaktan hoşlandığı favori parfümleri vardır muhakkak. Ancak size bir parfümör olmadan kimsede bulunmayan bir parfüm yaratabileceğinizi söylesek? Kulağa hoş geliyor değil mi? Üstelik bunu yapmanızda hiç zor değil. Arka planda yer alan şey ise “perfume layering” isimli trend. Hadi gelin birlikte inceleyelim.

Perfume Layering nedir?
Parfüm kombinleme ya da parfüm katmanlama olarak da bilinen perfume layering, farklı parfümleri karıştırarak daha yoğun ve özel bir koku yaratılmasını merkezine alıyor. Yani sevdiğiniz birden fazla parfümü karıştırarak kişiliğinizi ve nasıl hissettiğinizi yansıtabilir, tam olarak imza bir koku ortaya çıkarabilirsiniz.

Parfume layering aynı zamanda tek bir parfümün kalıcılığını artırmak için aynı serideki çeşitli vücut ürünlerini kullanmak anlamına da gelebiliyor.

Perfume Layering yaparken nelere dikkat edilmeli?
Öncelikle söylememiz gereken şey şu ki; burada seçeneklerin ve kombinasyonların bir sınırı yok. İsterseniz narenciye ile daha enerjik bir başlangıç yapabilir veya daha baharatlı, çiçeksi notalar kullanarak imza kokunuzu daha seksi hale getirebilirsiniz. Ayrıca doğru ve yanlış, az ya da çok diye de sınırlama mevcut değil. Bu nedenle bir seferde kaç kokuyu bir araya getirebileceğiniz dair kendiniz kısıtlamanıza gerek yok. Önemli olan sizi yansıtan iyi bir koku ortaya çıkarmak. Aşağıdaki adımlar ise parfümün daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

- Çok ağır kokulara sahip iki parfümü bir araya getirmemeye özen gösterin.
- Kokuyu hapsetmek için nemlendirici bir vücut losyonu ile cildinizi hazırlayın.
- Birden fazla parfüm ekliyorsanız, daha hassas notaların aşırı güçlenmesini önlemek için önce en güçlü olanı sıkın ve daha hafif kokularla tamamlayın.
- Dizlerinizin arkasına, dirseğinizin iç kıvrımına, kıyafetinize veya saçınızın uçlarına dokunuşlar ekleyin.

Hangi koku aileleri perfume Layering için uygun?
Açıkça belirlenmiş kurallar olmasa da genellikle, misk ve ud gibi daha ağır kokularla başlangıç yapılırken, ardından katman katman bitkisel ve çiçek kokularıyla ilerleniyor ve son olarak narenciye gibi daha hafif notalar eşliğinde perfume layering ya da parfüm katmanlama tamamlanıyor.  

Perfume Layering için parfüm önerileri
Hali hazırda kullandığınız parfümlerle de bu trende kesinlikle ayak uydurabilirsiniz. Ancak bizim önerilerimize de göz atarak parfüm koleksiyonunuzu genişletebilir ve çok daha fazla imza kokuyu hayata geçirebilirsiniz.

Penhaligon’s Halfeti
Greyfurt, bergamot ve yeşil notalar ile dikkat çeken Halfeti, ilhamını ticari yollardan adını ise Fırat Nehri’nin yakınlarında nadir bulunan kara güllere ithafen Şanlıurfa’nın Halfeti bölgesinden alan özel bir parfüm. Alt notalarında da deri, ut, amber, reçine, sedir, paçuli, tonka, vanilya, sandal ağacı ve misk yer alıyor.

Penhaligon’s Mr. Thompson
Vanilya ve susam sütü ile hayata geçirilen parfüm, çiçeksi kehribar kokusu ve dumanlı notalarıyla farklı zevklere hitap ediyor. Başlıca notaları arasında ise pembe biber, süsen çiçeği ve susam tohumları yer alıyor. Çiçeksi-odunsu koku ailesine ait olduğunu da belirtelim.

Penhaligon’s Highgrove Gardens
Çiçeksi odunsu koku ailesine ait olan parfüm ilham aldığı bahçeden yola çıkarak ilkbahar ve yaz aylarının sıcak ruhunu yansıtıyor. Notaları arasında misket limonu, mimoza ve sedir ağacı bulunurken, parfümün sıcak enerjisini lavanta ve sardunyanın çiçeksi dansı başlatıyor.

Penhaligon’s The Coveted Duchess Rose
Odunsu gül koku ailesine ait parfüm, içeriğinde mandalina, gül ve odunsu misk barındırıyor. 

Penhaligon’s Trade Routes Scent Library
Eğer farklı parfüm seçeneklerini değerlendirmek istiyorsanız, o halde 8 seyahat boy parfümün yer aldığı bu sete göz atmalısınız. Halfeti, Empressa, Legacy of Petra, Babylon, Cairo, Halfeti Leather, Constantinople ve Halfeti Cedar olmak üzere markanın ikonik kokularının 2ml’lik versiyonlarını içerirken tam olarak perfume layering trendine uygun!

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ