Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇTAKİ KEPEK NASIL GEÇER?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
DETOX SCALP + BODY SCRUB
WE ARE PARADOXX
2’si 1 Arada Vegan Saç & Vücut Peelingi
1.475,00 TL 1.175,00 TL

Saç

SAÇTAKİ KEPEK NASIL GEÇER?

  • Aralık 09, 2022

Kepek neden olur saçtaki kepek nasıl geçer sorularının cevaplarını arıyorsanız, sizin için hazırladığımız yazıyı okuyarak işe başlayabilirsiniz.

Yaz ya da kış fark etmeksizin hangi sezonda olursak olalım, saçtaki kepek can sıkıcı konulardan biri haline gelebiliyor. Farklı sebeplerden dolayı kepek problemiyle karşı karşıya kalabilirken, detaylarını birlikte inceleyelim.

Kepek neden olur?

Saç derisinin yüzeyinde yaşayan bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların aşırı büyümesinden kaynaklanan kepek, bu mikropların ciltteki doğal yağları tüketmesi ve vücudun döküntülerle tepki göstermesiyle karşımıza çıkıyor. Yaş, hormonlar veya stres gibi birçok şey kepeğe neden olabilirken, yanlış ürün kullanımı ya da saç derisini doğru temizlememek de sayılabilecek sebepler arasında. Ayrıca kepeğin yalnızca kuru saç derisinde meydana geldiği de bir yanılgı zira yağlı derilerde de çok sık karşılaşılabiliyor.

Saçtaki kepek nasıl geçer?

Kepek nasıl gider sorusunun cevabını arıyorsanız, size verebileceğimiz birkaç öneri var. Ancak probleminiz aldığınız bazı önlemlerle de geçmiyorsa, bir uzmana danışmanız daha faydalı olabilir.
 

Şampuanınızın içeriğine dikkat edin

Ketokonazol ve selenyum disülfid gibi yaygın bileşenler, mantar önleyici özellik gösterirken, kepeği azaltmada da iyi sonuçlar vadediyor. Ancak bu tarz şampuanları bir tedavi olarak kullanmalı ve kepek probleminiz sona erdiğinde ara vermelisiniz.

Saç derisine peeling uygulamayı deneyin

Cildinize peeling yapmak gibi, saç derinize aynı işlemi uygulamak da kuru cildin üst katmanını nazikçe temizler. Haftada iki kez saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra peeling ile masaj yaparak kepeğe engel olmayı deneyebilirsiniz. Eğer henüz böyle bir ürünle tanışmadıysanız, %91 doğal içeriğiyle We Are Paradoxx Detox Scalp + Body Scrub’a mutlaka göz atmalısınız.

Beslenme şeklinizi gözden geçirin

Yüksek karbonhidratlı yiyecekler, zaman zaman kepeği şiddetlendirebiliyor. Şekerli yiyecekler ve süt ürünleri ise ciltte daha fazla yağ üreten yağ bezlerini uyarıyor. Saçtaki kepek nasıl gider soruna yanıt arıyorsanız, karbonhidrat ve şekeri bırakmayı denemeniz gerekebilir.

Saçlarınızı daha sık yıkayın

Genellikle saçlarınızı daha az yıkamanız sağlıklı olmaları için önerilir. Ancak kepekle mücadele ediyorsanız, bu sizin için geçerli olmayabilir. Ciltte daha fazla yağ olduğunda mantar seviyeleri yükselir. Seyrek saç yıkamanın bir sonucu olarak bu yağlara daha da birikirken, kepeğe eğilimli kişiler bunu önlemek adına düzenli olarak en az haftada birkaç kez saçlarını yıkamalı.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ