Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SONBAHARA YAKIŞAN 10 PARFÜM
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
HALFETI EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Çiçeksi Odunsu
9.580,00 TL
COUNTESS DOROTHEA EDP 75 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Oryantal Ferah
10.370,00 TL 7.290,00 TL
TERRIBLE TEDDY EDP 75 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum- Oryantal Odunsu
10.370,00 TL
BABYLON EDP 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Parfum - Oryantal Odunsu
9.580,00 TL
GINZA 90 ML
SHISEIDO
Eau De Parfum - Çiçeksi Parfüm
5.950,00 TL
GINZA 50 ML
SHISEIDO
Eau De Parfum - Çiçeksi Parfüm
4.250,00 TL

Parfüm

SONBAHARA YAKIŞAN 10 PARFÜM

  • Temmuz 03, 2020

Yazın daha enerjik ve hafif kokulara yönelirken, havalar soğuyunca daha yoğun ve kalıcı kokular ilgimizi çekiyor. Parfümleri de giysiler gibi düşünebilirsiniz; onların da yazı kışı, sıcak ve soğuğu var. 
Sonbahar için önerdiğimiz 10 parfüm: 

1) Serge Lutens Vetiver Oriental 

Vetiverin tamamen benzersiz bir yorumu. Vetiver haricinde parfümün içeriğinde Peru reçinesi, aselbent, çikolata, misk, amber, yosunlar, sandal ağacı, labdanum notaları yer alıyor. 
Yumuşak misk, altın rengi kehribar, tatlı sandal ağacı ve sıcak, ipeksi pürüzsüz labdanumun temel notaları ile zenginleşen koku, odunsu oryantal parfümlerin olağanüstü lüks, gizemli güzelliğini adeta bize kanıtlıyor.
Odunsu koku ailesine ait olan parfüm, zengin ve çarpıcı. Hem erkekler hem kadınlar için tasarlanmış olan bu parfüm için nadir, sıcak ve baş döndürücü diyebiliriz.

2) Serge Lutens Five O'Clock Au Gingembre 

Zencefil, bergamut ve baharat ana notalarını içeren dikkat çekici, şık ve klas bir parfüm. Damakta tadı kalan nefis bir şekerleme, dozu muhteşem ayarlanmış zencefilli kek düşünün... 
Kokunun izlenimi bu seçkin lezzetler kadar eşsiz. Hem erkekler hem kadınlara hitap eden bu parfüm, baharatlı notalara sahip olmasına rağmen tatlı koku ailesine ait. Baharatlı ama leziz, klas ve şık bir parfüm arzu ederseniz, Five O’Clock Au Gingembre aradığınız koku olabilir.
“Buckingham Sarayı’nda 5 çayını yudumluyorum. Hafif şekerlendirilmiş zencefil ile bu adeta bir merasime dönüşüyor.” - Serge Lutens

3) Penhaligon’s Halfeti

Halfeti, Penhaligon’s markasının en çok satan kokularından biridir. Adını, Fırat Nehri’nin yakınlarında nadir bulunan kara güllere ithafen Şanlıurfa’nın Halfeti bölgesinden almıştır. Parfümün belli başlı notalarını greyfurt, bergamot, yeşil bitkiler, kakule, kimyon, muskat, safran, tarçın, gül, menekşe, yasemin, selvi, müge oluşturuyor. Halfeti EDP, çiçeksi odunsu koku ailesine aittir. 
Gizemli ve oldukça değerli bir parfüm.

4) Penhaligon’s Alizarin 

Markanın Trade Routes koleksiyonuna ait parfümlerinden biri. Parfüm ilhamını değerli ipekler ve güzel işlemeli kumaşlardan alır. Trade Routes serisinin ilham kaynağı zaten ticari yollardır. 
Parfümün belli başlı notalarını mandalina, sümbül çiçeği, iris kökü, mimoza, ud, deri, tütsü ve vetiver oluşturuyor. Alizarin EDP, çiçeksi odunsu koku ailesine aittir. Geleneksel ve gizemli bir parfüm.

5) Penhaligon’s The Ruthless Countess Dorothea

Markanın Portraits serisine ait 10 adet seçkin parfümünden biri. Portraits, İngiliz aristokrasisini anlatan sıradışı ve özel bir parfüm serisi. Parfüm isimleri de bu aristokratik seçkinin bir yansımasını oluşturuyor. Ayrıca serideki parfümlerin her birinin ambalajı birbirinden farklı ve lüks kavramının içi tamamen doldurularak tasarlanmış. 

Dorothea, oryantal ferah koku ailesine ait. İçeriğinde bergamot, kırmızı zencefil yağı, şeri ve kaşmir ağacı yer alıyor.

6) Penhaligon’s Terrible Teddy

Markanın Portraits serisine ait parfümlerinden biri. Portraits koleksiyonu İngiliz aristokrasisine ait portreleri mizah ile anlatır. Parfüm isimleri de bu aristokratik seçkinin bir yansımasını oluşturur. Bu koleksiyonu eşsiz kılan özel şişe kapakları bakır ve altın karışımı olan 'xanac' metalinden oluşup her biri ilham aldığı kişiyi simgelemektedir. 
Terrible Teddy parfüm kapağındaki gergedan figürüyle güçlü, özgür ve üstün bir karakteri temsil ediyor. Kokunun içindeki deri, amber ve tütsü notaları, bir galada çok şık takım elbisesi olan bir centilmenin kokusuna benzer. 
Terrible Teddy ile olan aşk hikayesi unutulmaz. Üniseks bir parfümdür.

7) Penhaligon’s Babylon

Markanın Trade Routes koleksiyonuna ait özel bir parfüm. Trade Routes koleksiyonu mistik ve uzak topraklara yapılan yolculuklardan, çay, baharat, ipek, inci, rom, egzotik içeriklerden ilham alıyor. 

Babylon da Trade Routes koleksiyonunun gizemli topraklara yapılan yolculuklarını anlatıyor. Eski Irak topraklarını simgeleyen Babylon’un kokusunun mucizevi bir gizem olarak nitelendirilmesi tesadüf değil.

Babil’in ünlü asma bahçelerinin ilhamıyla doğan Babylon, ilahi bir gücü simgeliyor. Gizemini ise sıcak vanilya, seçkin sedir ve zengin safrandan notalarından alıyor.

8) Shiseido Ginza

148 yıl önce Shiseido’nun hikayesinin başladığı, Tokyo’nun kalbinin attığı yer olan Ginza’dan adını almıştır. Markaya göre, Batı'da koku bir baştan çıkarma aracı olarak kabul edilirken, Japonya'da daha kişisel ve manevi bir anlam kazanıyor. Bu felsefeden yola çıkan Shiseido, Ginza ile kadınlığı yücelten bir koku sunuyor. Hafiflik ve parlaklık, kırılganlık ve güç, sağduyu ve tutku, kokunun simgelediği nitelikler. 
Ginza, odunsu-floral notalara sahip adeta bir çiçek buketi. Paçuli, sandal ağacı ve Hinoki notalarının gücüyle harmanlanan yasemin, manolya, frezya ve Japon orkidesi akorları… Ginza, kişiliği sihirli bir güce dönüştüren özel bir parfüm.

9) Serge Lutens Bapteme Du Feu

Yanık mandalina kabuğu, karanfil, tarçın notalarıyla zenginleştirilmiş tatlı koku ailesine ait bir parfümdür. Aslında ilk koku izlenimi yakıcı baharatlı bir kokudur. Ama o sonra tatlı bir hisse dönüşmektedir. 

Hem erkekler hem kadınlar için olan bu parfüm, ateşli ve ışıl ışıl bir kokuya sahiptir. Kokusuyla fark yaratmak isteyenler için.

“Panayırdaki atış poligonundan gelen ateş kokusu ile yanındaki kulübede bulunan şekerlenmiş mandalina, tarçın, karanfilin yoğun kokusunun birleştiği an...” –Serge Lutens

10) Serge Lutens Féminité Du Bois

Parfümörler tarafından devrim niteliğinde görülen bir koku. Çünkü kokunun %60’ı odun notası. Bu temel içeriğin adı da: Sedir. Parfümün içeriğini sedir, çiçek notaları ve kakao oluşturuyor. Féminité Du Bois EDP, odunsu koku ailesine ait olan kremsi, sıcak ve karakter sahibi bir parfüm. 

Hem kadınlar hem erkekler kullanabilir. Kesinlikle efsanevi, saf ve esas bir koku... Sedire yazılmış bir şiir gibi.

“Sedir, sedir, sedir! Bu parfümün bir kimliği var ve benim için çok değerli.” - Serge Lutens
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ