Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAĞ BAZLI VE SU BAZLI TEMİZLEYİCİ FARKLARI NELERDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
CLARIFYING CLEANSING FOAM
SHISEIDO
Tüm Ciltler İçin Arındırıcı Köpüren Temizleyici
2.250,00 TL
DEEP CLEANSING FOAM
SHISEIDO
Lekeye Meyilli, Yağlı ve Problemli Ciltler İçin Köpüren Temizleyici
2.250,00 TL
PERFECT CLEANSING OIL
SHISEIDO
Makyaj Temizleyici Yağ
2.200,00 TL
DOUBLE CLEANSE ÇİFT AŞAMALI TEMİZLEYİCİ SET
SHISEIDO
Normal & Kuru Ciltler
5.200,00 TL 4.420,00 TL
DOUBLE CLEANSE ÇİFT AŞAMALI TEMİZLEYİCİ SET
SHISEIDO
Karma & Yağlı Ciltler
5.200,00 TL 4.420,00 TL
DOUBLE CLEANSE ÇİFT AŞAMALI TEMİZLEYİCİ SET
SHISEIDO
Tüm Cilt Tipleri
5.200,00 TL 4.420,00 TL

Cilt Bakım

YAĞ BAZLI VE SU BAZLI TEMİZLEYİCİ FARKLARI NELERDİR?

  • Şubat 12, 2024

Cilt temizliği söz konusu olduğunda hem yağ bazlı temizleyicilerin hem de su bazlı temizleyicilerin güçlü yanları mevcut.

Sağlıklı bir cildin temeli doğru bir cilt bakımı rutininden geçiyor hiç şüphesiz. Eğer siz cildinizi doğru şekilde temizlemiyorsanız, kullandığınız serum ya da nemlendiricilerden de yeteri verimi alamayabilirsiniz. Cilt temizliğinde de elbette dikkat edilmesi gereken şeyler var. Mesela aşırıya kaçarsanız, cildinizi doğal yağlardan arındırırsınız, yüzünüz giderek kurur. Diğer taraftan da cildinizi yeterince temizlemezseniz de o zaman gözenekleriniz tıkanır ve sivilce problemi yaşayabilirsiniz.  

Kaç çeşit cilt temizleyicisi mevcut?
Temel bir yüz temizleyicisinin görevi, cildinizi temiz ve pürüzsüz hale getirirken kir ve makyaj kalıntılarını arındırmaktır. Temizleyiciler de kendi içinde genellikle jel, krem ve köpük olarak ayrılır. Ancak son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan iki temizleyici türü de mevcut; yağ bazlı ve su bazlı temizleyiciler…

Yağ Bazlı Temizleyici
Yağ bazlı bir temizleyici cildinizdeki makyajı, kiri ve aşırı sebumu temizlemeye yardımcı olur. Yağ bazlı temizleyiciler su bazlı bir temizleyicinin çekemeyeceği tüm kalıntıları temizleyecek güce sahiptirler. Mesela güneş kremi ciltte yağ bazlı bir kalıntı bırakacağından bunu en iyi şekilde arındırmanın yolu önce yağ bazlı temizleyici kullanmaktan geçiyor.


Su Bazlı Temizleyici
Su bazlı bir temizleyiciler cildin ürettiği fazla yağı ve sebumu durulayarak temizler. Cildin en dış katmanındaki kir parçacıkları üzerinde etkilidir. Suda çözünen parçacıkları hedef alır. Su bazlı temizleyiciler yağlı veya akneye yatkın cilt tipleri için daha etkili olabilir. 

Yağ Bazlı ve Su Bazlı Temizleyici İle Cilt Bakımı
En etkili cilt temizliği yolu olarak önce yağ bazlı temizleyici kullanmalısınız ki bu aşamada Shiseido Perfect Cleansing Oil harika bir görev görüyor. Shiseido’nun doğrudan ve etkili hızlı makyaj temizleme teknolojisini içeren bu yumuşak ve hafif yağ, suya dayanıklı makyajı bile temizler. Yağ bazlı temizleyici kullanırken cildinizin mutlaka kuru olmasına da özen gösterin.

Bunu arındırdıktan sonra sıra geliyor su bazlı temizleyiciye. Bunun için de Shiseido Clarifying Cleansing Foam kullanabilirsiniz. Pürüzsüz ve ışıltılı bir cilt için kirliliğe neden olan tüm makyaj, yağ ve ölü deri kalıntılarını nazikçe temizler ve bu sırada cildin nemini de korur.

Güneş kremi nasıl temizlenir ?
Yağ bazlı temizleyicilerin hayatımızda bu kadar fazla yer edinmesinin en önemli sebebi, güneş kremi kullanmanın önemi daha iyi anlamış olmak. Yani yaz/kış demeden yılın her günü güneş kremi kullanılması gerektiğini artık biliyoruz. Güneş kremlerini de gözenekleri tıkamadan ciltten etkili şekilde arındırmak için önce yağ bazlı sonra su bazlı bir temizleyici tercih etmelisiniz.

Güneş kremi ile uyumak zararlı mı ?
Buradaki mantık aslında makyajla uyumakla aynı diyebiliriz. Makyajla uyumak da gece cildinize nefes aldırmayacağı için gözeneklerin dolmasına ve sivilceye neden olabilir. Aynı şey güneş kremi için de geçerli. Yani cildinizden iyi bir şekilde arındırarak uyumanız cilt sağlınız için önemli. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ