Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAŞLANMAYA SEBEP OLAN 13 ALIŞKANLIK
PAYLAŞ

Kırışıklıklar

YAŞLANMAYA SEBEP OLAN 13 ALIŞKANLIK

  • Temmuz 20, 2020

Yediğiniz yemekler ve hatta uyku düzeniniz yaşlanmanıza sebep olabilir. Uzmanlar, yaşlanmayı hızlandırıcı alışkanlıkları ve bu durumu tersine çevirmenin yollarını araştırdı.

Her şeye yetişmeye çalışmak

Eğer yapılacaklar listeniz arap saçına dönmüşse, yoğun program stresinin faturası vücudunuza kesiliyor olabilir. California St Joseph Hospital Baş Hekimi Dr. Raymond Casciari, insanların her işe aynı anda yetişmenin iyi bir şey olduğunu düşündüğünü ama bunun aksine böyle davranıldığında hiçbir işin tam anlamıyla yapılmadığını ve fazladan strese neden olduğunu söylüyor. Yapılan çalışmalar kronik stresin serbest kök denilen ve hücrelere zarar vererek yaşlanmaya sebep olan zararlı moleküllerin salgılanmasına neden olduğunu gösteriyor. Dr. Casciari her şeyi aynı anda halletmeye çalışmak yerine, yalnızca bir işe odaklanılması ve yapılacak işlerin sıraya konularak halledilmesi gerektiğini söylüyor.

Tatlıya hayır diyememek

Vücudunuza fazladan kilolar eklenmesine sebep olmanın yanında, tatlı tüketimi yüzünüzün yaşlanmasını hızlandırıyor olabilir. Dermatoloji uzmanı Dr. Susan Stuart: “Şeker molekülleri vücuda alındığında bütün hücrelerimizdeki protein dokusuna ekleniyor” yorumunu yapıyor ve glikasyon olarak bilinen bu sürecin ciltteki parlaklığın kaybolması, gözlerde mor halkalar, ödemler, çizgi ve kırışıklıklarda artış görülmesine sebep olabildiğini ekliyor. Eğer gençlik ışıltınızı korumak istiyorsanız kendinizi şımartmayı es geçmeniz gerekiyor.

 

Geceleri beş saatin altında uyumak

Uykuyu aksatmanın yalnızca gözün altında torbalar oluşturmakla kalmadığını, aynı zamanda ömürden de çaldığını söyleyen Casciari, ideal uyku saatinin 7 saat olduğunu belirtiyor. Günlük enerjinizde düşüş, zihinsel ağırlık, dikkat problemleri veya kilo artışı gibi uyku yoksunluğu belirtileri gösteriyorsanız yatağa erken girmelisiniz.

Tv izleyerek geçirilen uzun saatler

En sevdiğiniz diziyi düzenli takip etmek anlaşılabilir bir şey ancak saatlerinizi TV karşısında geçirmeniz için aynı şeyi söyleyemeyiz. British Journal of Sports Medicine’in 25 yaş ve üzerinde 11 bin Avustralyalı genç üzerinde yaptığı araştırma sonucu uzmanlar, televizyon karşısında geçirilen her saatin ömrünüzden yaklaşık 22 dakika kısalttığı sonucuna ulaştılar. Bunun ötesinde, TV karşısında günde ortalama 6 saat geçiren insanların TV izlemeyenlere göre 5 yıl daha ömürlerinin kısa olduğu araştırmadan çıkan bir diğer sonuç. “Bu durumun sebebi TV izlerken vücudumuzun aktif olmaması” diyen Dr. Casciari, yarım saatin üzerinde hareketsiz oturmanız durumunda vücudunuzun hücrelere yağ depoladığını ve bunun kilo artışına sebep olduğunu, TV karşısında oturulan zaman içerisinde yarım saatte bir ayağa kalkılarak hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor. 

 

 

Günün büyük çoğunluğunu oturarak geçirmek

Hareketsiz bir yaşam tarzının tehlikeleri ortada! Günün büyük çoğunluğunu oturarak geçirmek böbrek sorunları, kalp ve damar sorunları ile kansere yakalanma riskini arttırıyor. Obeziteden bahsetmiyoruz bile! British Journal of Sports Medicine’in yaptığı bir araştırmaya göre, düzenli egzersiz yapmak bu sağlık sorunlarını engelliyor ve daha uzun bir yaşam süresinin anahtarı oluyor. Araştırma; haftalık 150 dakika ve üzerinde egzersiz yapanların yapmayanlara oranla 10 ile 13 yıl arasında daha uzun yaşadıklarını göstermiştir.

 

Göz kremi kullanmamak

Eksiksiz bir cilt bakım rutini için, göz kenarlarındaki kırışıklıkları azaltacak iyi bir göz kremi olmazsa olmazdır. Göz çevresindeki derinin yüzünüzün geri kalanına oranla daha ince olduğunu, yaşlanmayı daha fazla gösterdiğini ve göz çevrenizi nemli tutmanın yüzünüze gençlik kazandıracağını belirten Dr. Stuart, bir A vitamini olan Retin A’yı içeren göz kremlerinin en etkilileri olduğunu söylüyor. Retin A’nın yanında yüzünüze faydalı içerikler antioksidanlar, hiyalüronik asit, C vitamini gibi yumuşatıcı ve nemlendiricilerdir. Göz çevresi bakımınız için ödüllü krem BOP Super Corrective Eye Cream'i kullanabilirsiniz. Bu krem görevini en iyi şekilde yapar, düzenli kullanımda göz çevrenize gençlik ve tazelik aşılar, yorgun görüntüyü giderir.

 

Yalnızca tatillerde güneş kremi kullanmak

Günlük koşuşturmalar içinde güneş kremi kullanmamak, plajda geçirdiğiniz bir günden daha zararlı olabilir. Wake Forest Baptist Medical Center’da dermatoloji yardımcı profesörü Dr. Sarah L. Taylor insan yüzünde erken yaşlanmanın bir numaralı nedeninin ultraviyole ışınlara maruz kalmak olduğunu belirtiyor ve dışarda geçirdiğimiz zamanın tümünde 30 ile 50 faktör arasında bir güneş kremi kullanmayı öneriyor. Günlük hayatınızda kullanabileceğiniz Make Up For Ever UV Prime SPF50 hem tek başına hem de fondöten altına kullanılabilir. Cildinizi etkili şekilde korur. Fondöten olarak Shiseido Stick Foundation SPF30'da pratik ve yaz-kış kullanılabilen bir üründür. Dudaklar çok hassas bir bölgedir tıpkı göz çevresi gibi, onları da korumalısınız: Shiseido Sun Protection Lip Treatment SPF20, dudaklarınızı etkili şekilde korur, yaşlanmasını geciktirir. Shiseido Sun Protection Eye Cream SPF25 ise göz çevresini güneşin zararlı ışınlarından koruyan en etkili ürünlerden biridir.

 

Abartılı makyajlar yapmak

Özellikle yağ bazlı malzemelerin yoğun biçimde kullanıldığında ciltteki gözenekleri tıkayarak sorunlara sebep olduğunu söyleyen Dr. Stuart; esanslı, kimyasal ve alkol içerikli ürünlerin yoğun kullanımının da cildi kurutarak çizgi ve kırışık oluşumuna sebep olabildiğini vurguluyor. 

Yüzüstü uyumak

Yüzünüzü yastığa yaslayarak uyumak kırışıklıklar oluşmasına ve erken yaşlanmaya sebep olabilir. Yaşlandıkça yüzünüzdeki yağ dokusu ve kolajenlerin gittikçe zayıflayıp gevşediklerini belirten estetik cerrah ve cilt bakım uzmanı Dr. James C. Marotta, her gece yüzünüzün aynı tarafının üzerine yattığınızda cildinizdeki yenilenme hızının düştüğünü belirtiyor. Bu etkiden kurtulmak için sırtüstü yatabilir ya da saten yastık kılıfları kullanabilirsiniz. 

 

Evinizin ısısını çok yüksek tutmak

Dışarısı kış kıyamet haldeyken içinizden kaloriferin ayarını arttırmak gelebilir ancak bunu yaptığınızda kuruyan havanın, yaşlandırıcı etkileri olabilecek cilt kurumasına neden olabileceğini söyleyen Marotta, hava nemlendiricisi kullanmayı ya da basitçe kalorifer peteğinin üzerine bir havlu koymayı tavsiye ediyor.

Pipet kullanmak

Koyu renkli içecekleri pipetle tüketmek dişlerinizde lekeler oluşturabildiği gibi dudaklarınızı büzmek de ağız çevresinde kırışıklara neden olabilir. Dermatolojist Dr. Janet Prystowsky aynı etkinin sigara kullanımından da kaynaklanabileceğini belirtiyor.

 

Diyetinizden yağı tamamen çıkarmak

Bazı yağların genç hissetmeniz ve görünmeniz için gerekli olduğunu söyleyen beslenme ve egzersiz uzmanı Franci Cohen, yağlı balıklarda, ceviz ve keten tohumunda yüksek miktarda bulunan omega 3 yağ asitlerinin cildin esnek ve dolgun görünmesini sağlayarak kırışıkları önlediğini, kalp ve beyin sağlığı için oldukça faydalı olduğunu belirtiyor. The Academy of Nutrition and Dietetics haftada en az iki öğününüzde balık bulundurmanızı öneriyor.

 

Kambur durmak

Klavye karşısında saatlerce kamburunuz çıkmış halde oturmak omurganızın zamanla sağlıksız bir görünüm kazanmasına sebep olabilir. Omurganın sırtımızı düz ve destekte tutmak için dengeli bir S şekline sahip olması gerektiğini belirten Ortopedik Omurga Cerrahı Dr. Jeremy Smith, kambur veya dengesiz bir duruşun; omurgamızdaki diskler, kas ve kemiklerin olması gerekenden fazla yorulmasına ve omurganın biçiminin değişmesine neden olabileceği konusunda uyarıyor. Gün boyunca oturuşunuzda kulak, omuz ve kalçanızın aynı hizada olup olmadığını kontrol ederek omurganızın şeklini koruyabilirsiniz.

 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ