Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BRIAN KURTZ: “KALİTE ZAMANSIZDIR!”
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürün
BLENHEIM BOUQUET EDT 100 ML
PENHALIGON'S
Eau De Toilette- Turunçgil Aromatik
5.980,00 TL

Röportajlar

BRIAN KURTZ: “KALİTE ZAMANSIZDIR!”

  • Temmuz 20, 2020

MT: Seni Penhaligon ‘a çeken ne oldu Brian?
BK: Bu şirketin zengin mirası beni büyüledi. Penhaligon’ un tüm resimleri ve karakterleri dışarıdaki her şeyden daha farklı. Penhaligons tam olarak geleneksel İngiliz parfümeri ama ilginç ve ilgi çekiçi bir karışım. Biz demode değiliz, biz Victoria döneminin tuhaflıklarını yakalıyoruz. Görgü kurallarına uygun ( hanım hanımcık) bir dış görünüşün altında yatan gizlenmiş bir ilginçlik.. Bugünden çok farklı...

MT: Penhaligon zengin bir geçmişe sahip. Şirket olarak bu mirası nasıl koruyorsunuz?
BK: Kalite ve lüks zamansızdır. Penhaligon 1903 yılında Kraliçe Alexandra tarafından Kraliyet Ruhsatı ile ödüllendirildi. 1956'da Edingburgh Dükü, 1988'de Wales Prensi.ünvanlarını aldı.Parfümlerimiz seçkin ve nadir bulunan esanslardan yapılmıştır. Esanslarımızda kullandığımız Orris'in kökeni Yunanca 'gökkuşağı' anlamına gelen 'iris' kelimesinden ileri gelir ve altın külçesinden altı kat daha değerlidir. Orris'in (süsen) olgunlaşması altı büyüme mevsimi (büyüme, çiçeklenme ve dinlenme) sürer.

MT: Penhaligon ne zaman ve kim tarafından kuruldu?
BK: 1870 yılı itibariyle William Penhaligon hızla büyüyen ve Londra ‘da oldukça meşhur olan Türk Hamamları işi ile ilgileniyordu. Türk hamamları hükümet konutları ve erkeklere özel gece klüplerinin arasında bunuyordu. Penhaligon’ın müşterileri; İngiliz İmpratorluğu’nun en kuvvetli dönemde görev yapan ülkenin en güçlü liderleriydi. Penhaligon onların onuruna, ilk olarak egzotik ve erkeksi bir koku olan Hammam Bouquet’i yarattı. William Penhaligon’ un ilham aldığı şeyler ve fikirleri yüz yıllı aşacak kadar eski ama hala güncel ve bugünden.

MT: Günümüz trendlerinden çok Krallık miraslarına sahip çıkan bir marka ile çalışmanın en büyük zorluğu nedir?
BK: Muhteşem kraliyet mirasımız markamızın zamansızlığının bir kanıtı. Bunu müşterilerimize aktarmak çekici ve kolay. Bizim tarihimiz, sınırlı sayıda üretimimiz ve paketlememiz bazı müşterilerimize ulaşılmaz gelebiliyor. Oysa bir de kokularımızı deneseler. Onlar büyülüyor! Eşsiz kalitede olan bir markayı tanıtmak kolaydır. Esas zor olan sağlam temellere oturtulmamış bir ürüne ilgli uyandırmaktır. Bugün lanse edilmiş birçok koku 2 yıl içinde piyasadan çekilecek. Bunlar reklam ve pazarlama oyunlarıyla satan ürünler ama hiçbirisi gerçek ve özel bir kokuya sahip değil.

MT: Penhaligon kendine ünlü müşterileri çekebildi mi?
BK: Oh tabiki... aslında Blenheim Bouquet 1903 yılında Marlborough Dükü için harmanlanmıştı. Daha sonra oğlu Winston Churchill’de bu kokuyu kullandı. Papa 2. John Paul’den Jude Law’ a kadar pek çok önemli adam bu kokuyu kullandı. Bluebell ise Kate Moss, Sienna Miller ve Prenses Diana’nın en sevdiği koku oldu.

MT: Şu an devam eden herhangi bir büyük girişiminiz var mı?
BK: Bu sonbahar Lily & Spice ‘ın seçeneklerini genişletiyoruz. Lily & Spice şehvetli cilt notaları, safran, tatlı kökleri, karabiber ve taze beyaz zambak bizi mükemmel yansıtan son koleksiyonumuzdur.

MT: Penhaligon’en popüler kokusu nedir ? Her ülkeye göre değişiyor mu?
BK: Amerikada Blenheim Bouquet erkeklerde Artemisia ise bayanlarda en çok satan parfümler. Quercus (unisex), Endymion (Erkek) and Malabah (Bayan) kokuları da çok talep görenler arasında yer alıyor. İngiltere’de ise Amerikan pazarına oranla daha geleneksel kokular olan Elisabethan Rose ve Douro (Erkek ) daha çok tercih ediliyor.

MT: Sizin tercihiniz nedir ve neden?
BK: Cevap çok basit! Hammam Bouquet sürmek beni her zaman etkilemiştir. ! Hammam Bouquet William Penhaligon’un ilk kokusu ve 1872 den beri satıyoruz.Bu koku Türk Hamamlarının izlerini taşıyor ve bu büyüleyici bir serüven. İlk sıktığınızda oldukça güçlü gelen bu koku bir kaç dakika içinde dramatik değişiklilker gösterecek. 20 dakika içinde ise içerisindeki güzel yasemin ve odunsu notaları hissedilir olmaya başlayacak. Hammam Bouquet güçlü ve etkileyici bir koku.

MT: Peki okuyucularımıza düğün günleri için hangi Penhaligon kokusunu önerirsiniz?
BK: Penhaligon Ellenisia gül, yasemin ve misk otunun yumuşak tabanı ile çiçek ve gardenya kokuları ile harmanlanmış muhteşem kadınsı ve şehvetli bir kokudur.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ