Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
CİLT TİPİNİZE VE YAŞINIZA UYGUN HANGİ NEMLENDİRİCİYİ KULLANMALISINIZ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
BIO-PERFORMANCE ADVANCED SUPER REVITALIZING CREAM
SHISEIDO
Erken Yaşlanma Karşıtı Süper Canlandırıcı Krem
5.950,00 TL
WASO SHIKULIME MEGA HYDRATING MOISTURIZER
SHISEIDO
24 Saat Etkili Yoğun Nemlendirici Krem – Normalden Kuruya Dönük Ciltler
1.950,00 TL

Nemlendirici

CİLT TİPİNİZE VE YAŞINIZA UYGUN HANGİ NEMLENDİRİCİYİ KULLANMALISINIZ?

  • Haziran 28, 2020

İyi bir nemlendiricinin cildimiz için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Nemlendirici cildin kalkanıdır... Onu dış etkenlere karşı korur, cilt susuzluğunu giderir, nem dengesini korur, su kaybına bağlı ince kırışıklıkların oluşmasını engeller ve cildin direncini arttırır.

Ama nemlendirici sürerken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Çünkü kendimize uygun olmayan yanlış nemlendirici sürmek, tıkanmış gözeneklere, sivilcelere hatta yağlanmış bir cilde sebep olabilir. Bu problemleri de hiçbirimiz istemeyiz!
 

En doğru nemlendirici, cilt tipimize ve yaşımıza uygun seçilmiş nemlendiricidir. Ancak bu şekilde kremden maksimum fayda sağlayabiliriz. Peki, cilt tipimize ve yaşımıza uygun hangi nemlendiriciyi kullanmalıyız?
 

 

Hangi cilt tipine hangi nemlendirici?
 

Normal ciltler: Normal ciltler genelde sorunsuz, yağ ve nem dengesi ideal görünen ciltlerdir. Normal ciltler ne kurudur, ne de çok yağlıdır. Bu yüzden nemlendirici kullanmak normal ciltlerdeki yağ ve nem dengesini korumak adına önemlidir. Ayrıca ince çizgi ve kırışıklıklara karşı da önlem alınmış olur. Su kaybına bağlı yaşlılık belirtilerini önlemiş olursunuz. Doğal nem dengesini korumak için su bazlı nemlendiriciler kullanabilirsiniz.

 

Kuru ciltler: Kuru ciltlere ihtiyacı olan nemi kazandırmak için tercih edilecek nemlendiriciler biraz daha yoğun, yağ bazlı nemlendiricilerdir. Bu nemlendiriciler kuru ciltlerin ihtiyacı olan besleyici özellik taşımalıdırlar. 

 

KURU CİLTLİLER IBUKİ SERİSİNDE HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANMALILAR? TIKLAYIN!

 

Yağlı/karma ciltler: Yağlı ciltler akne/sivilce gibi cilt sorunlarına yatkındır. Her ne kadar bu ciltler yağlı olsa da bu cilt tipinin de nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Hafif bir nemlendirici cildi korumaya yardımcı olacaktır. Bu tip ciltlere yağsız (oil‐free) ya da yağ oranı çok düşük hafif nemlendiriciler önerilir. Yağ oranını dengeleyen (oil‐kontrol) ürünler de idealdir. Bu ürünlerin içinde pudra, kil veya polimer gibi maddeler bulunur. Bu maddeler cildi kurutmadan, üzerindeki fazla yağı emerler. Özellikle akneli ciltler için üretilen ürünlerde "non comedogenic" veya "non acnegenic" ifadesi yer alır. Bu ifadeler, ürünün siyah nokta veya sivilcelere yol açmayacağını belirtir. Bunlar cilt gözeneklerini tıkamaz.
 

KARMA VE YAĞLI CİLTLİLER IBUKİ SERİSİNDE HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANMALILAR? TIKLAYIN!

 

CİLDİM HER AN SİVİLCE ÇIKABİLEN, KIZARMAYA YATKIN HASSAS BİR CİLT. NE KULLANABİLİRİM? TIKLAYIN!
 

YAĞLI CİLTLERİN BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALIDIR? HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANMALARI GEREKİR? TIKLAYIN!
 

 

Hassas ciltler: Hassas ciltler tahrişe, kızarıklığa, kaşıntıya ve dökülmelere meyillidir. Hassas cilt için en uygun nemlendiriciler yatıştırıcı, kızarıklığı önleyici maddeler içeren nemlendiricilerdir. Bunlar cildi sakinleştirir, rahatlatır. Koku ve boya içeren nemlendiriciler de tercih edilmemelidir. Bu içerikler cildi tahriş edebilir.

 

Olgun ciltler: Yaş aldıkça cildimiz kurumaya daha elverişli hale gelir. Çünkü yaşlandıkça ciltte yağ üretimi daha az olur. Bu yüzden olgun ciltlerde cildi nemli ve yumuşak tutmak için antiaging özellikli, yoğun nemlendirici, besleyici nemlendiriciler kullanmak uygundur. Bu nemlendiriciler kırışıklıklara da iyi gelir.

 

20’li yaşlarda 
 

20’li yaşlarda cilt dayanıklı ve gergindir. Yüzde sivilcelere rastlanabilir ama bu durum normaldir, hormonlar tam düzene girmediği için bu tür problemler görülebilir. Kolajen üretimi yoğundur, cilt kendini sürekli yeniler. O yüzden hep tazedir. 
 

Shiseido Pureness Matifying Moisturizer Oil Free, yağ emen pudra ve Nem Dengeleme Kompleksi ile cildin ideal nem dengesini korur. Parlaması kontrol altına alınmış ve pürüzsüz bir cilt sağlar. Yağlı, sivilceye yatkın, problemli ve karma ciltler için önerilir. Nemlendirici sayesinde cilt taptaze ve sağlıklı bir görünüm kazanır. 

 

Shiseido Ibuki Refining Moisturizer Enriched, kuru ve çok kuru ciltlere özellikle tavsiye edilir. Kuruluğun neden olduğu sertlik, belirgin gözenekler ve sivilcelerin durumunu düzeltirken, cildi gün boyu nemli tutar.

 

20’Lİ YAŞLARDA ANTI AGING İLE İLGİLİ YAPMANIZ GEREKENLER! TIKLAYIN!
 

GENÇ CİLTLERE ÖZEL: CİLT TİPİNİZE GÖRE BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALI? TIKLAYIN!
 

KARMA VE YAĞLI CİLTLERİ DENGELEMEK İÇİN HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANMALISINIZ? TIKLAYIN!
 

 

30’lu yaşlarda
 

30’lu yaşlardan itibaren, cilt hücrelerindeki şekil kaybı, mevcut olan nemsizliğin artmasına, nemsizlikten dolayı ince çizgilerin belirginleşmesine neden olur. Bununla birlikte cilt dokusunun tıpkı bir pırlanta gibi pürüzsüz ve ışıltılı görünmesini sağlayan elastik liflerde meydana gelen dejenerasyon, cilt yüzeyinin dokusunun bozulmasına neden olur. Ve cilt donuk, cansız görünür. Ciltte yavaş yavaş esneklik kaybına bağlı sarkma ve gözeneklerde yavaş yavaş bir genişleme görülür. Belki siz bunu direkt görmezsiniz ama yaşlılık emareleri başlamıştır bile... 30’lu yaşlarda Shiseido’nun Bio Performance serisi çok etkilidir. 
 

Shiseido BOP Advanced Super Revitalizing Cream, nemsizlik, ince çizgiler ve eşit olmayan cilt tonu gibi erken yaşlanma belirtilerine karşı 24 saat bakım sunan erken yaşlanma karşıtı süper canlandırıcı kremdir. 30’lu yaşlarında erken yaşlanma etkilerinden şikayeti olan, sabah-akşam tek bir ürün ile cilt bakım rutinini tamamlamak isteyen tüm kadınlar için idealdir. Cildi anında nemlendiririr. Cilt daha yumuşak, esnek olur.
 

Shiseido BOP Glow Revival Cream, eşit olmayan cilt tonundan başlayarak çoklu cilt problemlerini çözen, yenileyici ve aydınlık verici kremdir. Cilde müthiş bir ışıltı ve 24 saat boyunca nem verir. Bu cildi yenileyen ve aydınlatan bakım kremi, 30’ların başından itibaren tüm cilt tiplerine uygundur. Cildi anında nemlendirerek pürüzsüz yumuşak ve esnek hale getirir. Cildin genel görünümünü mükemmelleştirir.
 

30’LU YAŞLARDA CİLDİMİZDE NELER OLUR? HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANMAK GEREKİR? TIKLAYIN!

 

 

40’lı ve 50’li yaşlarda

 

Bu yaşlarda ciltte belirgin değişiklikler başlar. Kolajen üretimi giderek azalır. Cilt mat ve solgun bir görünüm alır. Bunun nedeni, hücre değişiminin yavaşlamasıdır. 40’lı yaşlara geldiğinizde meyve asitli veya retinollü kremleri tercih edin. Retinol içeren kremlerin cildi gençleştirici etkiye sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. A vitamini, ciltteki kolajen salgısını artırır, deriyi gerginleştirir. Yüzünüze uyguladığınız bakımı mutlaka boynunuza da uygulayın. Ancak yüzünüze yukarı doğru, boynunuza ise aşağı doğru hareketlerle kreminizi sürün. 

 

Shiseido Future Solutions Total Regenerating Cream, cildi yoğun bir şekilde canlandıran ve kırışıklık, sıkılık kaybı gibi yaşlanmanın belli başlı belirtilerini azaltan yüksek performanslı gece nemlendiricisidir. Cömert nemlendirme özelliğiyle cilde anında ve yoğun bir bakım sağlar. 
 

Shiseido Future Solutions Total Protective Emulsion, gün içinde zarar verici, yaşlanmayı tetikleyici faktörlere karşı cildin doğal savunma faktörünü geliştiren, yaşlanmanın tüm etkilerine karşı koruyan gündüz bakımıdır. Cildi korur, besler ve nemlendirir. Cildi çeşitli çevresel streslere karşı koruyarak yaşlanmaya dayanıklı hale getirir.
 

Shiseido Replenishing Treatment Oil, 5 özel yağ ile zenginleştirilmiş içeriğiyle yüz, vücut, saç ve tırnaklar için besleyici, güçlendirici, nemlendirici ve yenileyici lüks bakım yağıdır. Çuha çiçeği, safran yağı, argan yağı, jojoba yağı ve macademia fındığı yağı ile zenginleştirilmiştir. Özel bitkisel karışımıyla üstün bir bakım yapar. Yağın 24 saat süren nemlendirici etkisi kuruluk ve gerginlikten cildi korumaya yardımcı olur ve cildi nemli tutar. Shiseido’ya özgü Skingenecell IP* ile formüle edilmiştir. Hücre yenileyici özelliği vardır. Her yaş grubuna uygundur.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ