Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
EL DEZENFEKTANI VİRÜSLERİ ÖLDÜRÜR MÜ?
PAYLAŞ

El Bakım

EL DEZENFEKTANI VİRÜSLERİ ÖLDÜRÜR MÜ?

  • Temmuz 21, 2020

Çantada, cepte, evde, her yerde, yanı başımızda el dezenfektanımız var artık. Onsuz bir hayat şu sıralar mümkün değil. Dezenfektanlar hiç olmadığı kadar hayatımızda ve kafamızda. Bu da elbette ki çok normal. 2020’yi pandemi ve el dezenfektanları ile hatırlayacağız maalesef. Öyle değil mi?

Bu konuda çok fazla merak ettiğimiz soru var. O yüzden madde madde dezenfektan konusunu incelemek istedik.

Dezenfektan nedir? Neden bu kadar önemli?

Dezenfektan, hastalık oluşturan görünür ya da görünmez mikro-organizmaların vücudumuza hastalık bulaştırmasını önlemek için kullanılan koruyucu temizleyicidir. O yüzden çok önemlidir.

El dezenfektanları etkili midir?

Alkol bazlı el dezenfektanları en güvenli olanlarıdır. El dezenfektanı virüsleri öldürür mü sorusunun cevabını da hemen verelim o halde: Alkol bazlı el dezenfektanları çok kısa sürede buharlaştığı için en fazla 5 saniye içerisinde mikro-organizmaların çoğunu öldürür. Alkolsüz el dezenfektanı virüsleri öldürmez.
 


 

El dezenfektanı alkol oranı ne olmalıdır?

Evlerde kullandığımız kolonyalar 70 ila 90 derece arasında dezenfektan özelliği olan kimyasallardır. Yani el dezenfektanlarının alkol oranı yüzde 65-70’in üzerinde olmalıdır. Üstelik her boyda kolonya bulmak artık kolaylıkla mümkün. 

Ofis için el dezenfektanı olarak da Konix’i tercih edebilirsiniz. 

Konix: Konix El Dezenfektanı, hijyenik el temizleme jelidir. Antibakteriyeldir. Hızla etki ederek birçok mikro-organizmaya karşı anında ve etkili koruma sağlar. Enfeksiyonların yayılmasını azaltmak için formüle edilmiş susuz kullanıma uygun jel yapıdadır. %65 oranında alkolün yanı sıra cildi koruyucu nemlendiriciler içerir. Hassas ciltlere uygundur. Cildi kurutmaz. Susuz kullanıma uygun olması sebebiyle durulama ve kağıt havlu kullanımı gerektirmez. İhtiyaç durumunda istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz. 

Steridem: Steridem El ve Cilt Antiseptik Sprey, likit antiseptiktir. Genellikle ameliyat öncesinde kullanılır. Susuz el dezenfektesinin gerekli olduğu koşullarda kullanılabilir. Durulama gerektirmez.

 

KONIX EL DEZENFEKTANI

 

Ne sıklıkta el dezenfektanı kullanılmalı?

El dezenfektanını ihtiyaç hissettiğiniz her an kullanabilirsiniz. Dezenfektanın etkili olması için özellikle parmak araları ve el bileği unutulmayacak şekilde 20 saniye kadar elleri ovalamak gereklidir.
 

Dezenfektanın çok kısa sürede buharlaşabilme özelliği ve 2 saniye içerisinde de bakterileri ve virüsleri öldürme özelliği olduğu için hızla el üzerinde yayılması gerekir.

 

El dezenfektanı bozulur mu?

Ağzı açık kalmış kolonyaların alkol içeriği hızla buharlaşacağı için mikrop öldürme özelliği azalabilir. O nedenle dezenfektan ve ev kolonyalarının ağzının sıkı kapatılması gerekir. Bu şekilde tükenene kadar ürünü kullanabilirsiniz, bozulmaz.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ