Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
GÜNEŞ KREMİ KULLANMANIN CİLDE 7 FAYDASI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
SPORTS BB COMPACT SPF50+ WETFORCE/QUICK DRY
SHISEIDO
Suya, Terlemeye Karşı Dayanıklı, Hızlı Kuruyan Güneş Koruyucu Kompakt BB Krem SPF50+
2.850,00 TL
SPORTS BB CREAM SPF50+ WETFORCE/QUICK DRY
SHISEIDO
Suya, Terlemeye Karşı Dayanıklı, Hızlı Kuruyan Güneş Koruyucu Likit BB Krem SPF50+
2.550,00 TL
CLEAR SUNSCREEN STICK SPF50+
SHISEIDO
Yüksek Güneş Koruyuculu Şeffaf Stik - Yüz & Vücut (Yeni Formül)
2.850,00 TL
INTENSE PROTECTION & YOUTHFUL DEFENSE SET
SHISEIDO
Cildi Güneşe Karşı Yoğun Şekilde Koruyan & Yaşlanma Karşıtı Etkili İkili Bakım Seti
5.000,00 TL 4.250,00 TL
DAILY FACE&BODY AGE-DEFYING PROTECTION SET
SHISEIDO
Yüzü ve Vücudu Güneşe Karşı Koruyan & Yaşlanma Karşıtı İkili Bakım Seti
3.800,00 TL 3.230,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR CREAM SPF30
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Krem SPF30 - Yüz
1.850,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR CREAM SPF50+
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Krem SPF50+ - Yüz
1.850,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF30
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF30
2.200,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF50+ 150 ML
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF50+
2.200,00 TL
EXPERT SUN PROTECTOR LOTION SPF50+ 50 ML
SHISEIDO
Suya ve Isıya Çok Dayanıklı, İz Bırakmayan Güneşe Karşı Koruyucu Losyon SPF50+
1.390,00 TL

Cilt Bakım

GÜNEŞ KREMİ KULLANMANIN CİLDE 7 FAYDASI

  • Şubat 12, 2024

Güneş koruyucu kullanımının en önemli yedi faydasını öğrenmek için yazımızı okumaya davetlisiniz!

Güneş ışınlarına maruz kalmak, cilt yaşlanmasının bir numaralı nedeni. Düzenli olarak güneş kremi kullanmak ise cilt kanserinin ve erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesi için kesinlikle en etkili yol. Güneş ışığı, dünyaya ulaşan iki tür zararlı ışından oluşur: UVA ışınları ve UVB ışınları… Bunların her ikisi de erken yaşlanmaya, kırışıklıklara ve cilt kanserine yol açar.

Yüzdeki yaşlanmanın %80'i ise araba kullanırken, markete giderken ya da bir kafede otururken yüzünüze vuran güneş ışınlarından dolayı kaynaklanıyor. Yani, öğle saatleri arasında çok az süre dışarda olsanız bile güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeniz gerektiğinin net bir açıklaması gibi düşünebilirsiniz. 

Güneş kremi kullanmak cilde ne yarar sağlar? İşte güneş kremi faydaları ;

1- Cildinizin UV ışınlarından korunmasını sağlar
UV ışınlarından kaynaklanan güneş hasarı, bizde gül hastalığı olarak da bilinen rosacea gibi güneşe duyarlı rahatsızlıkları olan kişileri tahriş edebilir. Bu durumlarda UV ışınlarına maruz kalmak ciltte ekstra kızarıklıklara yol açarak bunların şiddetini tetikleyebilir. Geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanmak, güneş ışığını emerek, yansıtarak veya dağıtarak cildi UV ışınlarına karşı korur.

2- Erken yaşlanmayı önler
Az önce de bahsettiğimiz gibi güneş hasarı erken yaşlanmanın en yaygın nedenlerinden biri. Güneşin sert UV ışınları ciltteki kolajen yapısının bozulmasına neden olur, bu da ince çizgilere, sarkmaya ve kırışıklıklara katkıda bulunur. UV ışınları ayrıca melanosit adı verilen pigment üreten hücrelere de zarar verir. Bu da melanin aşırı üretimine neden olarak hiperpigmentasyona neden olur. Bu yaşlanma belirtilerini önlemek ve daha genç görünmek için her gün güneş kremi kullanmalısınız.

3- Cilt tonunuzun eşit olmasını sağlar
Güneşe aşırı maruz kalma, koyu/kahverengi lekeler ve renk solması gibi eşit olmayan cilt tonuna neden olabilir. Günlük cilt bakım rutininize güneş koruyucu ekleyerek bu cilt hasarını önleyebilirsiniz.

4- Cilt iltihabını azaltır
Güneşin zararlı ışınları, bağışıklık sistemini koruyan hücrelerin DNA'sına zarar vererek ciltte ve vücutta iltihaba ve serbest radikal hasarına yol açar. Bu, hassas cilde ve kızarıklığa eğilimli cilde sahip kişiler için zorlayıcı olabilir. Her gün güneş koruyucu kullanmak, zararlı ışınlardan kaynaklanan iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olur.

5- Cilt kanseri riskini azaltır
Güneş kremi faydaları arasındaki en önemli madde kesinlikle bu. Güneş kremi kullanmaya öncelik verilmesi gerektiğinin bir numaralı nedeni, aslında cilt kanserine karşı korumaya yardımcı olması. UV ışınları cilt kanserine neden olan en önemli risk faktörüdür. Her gün güneş koruyucu uygulayarak cilt kanserine yakalanma riskinizi yarı yarıya azaltabilirsiniz.

6- Güneş yanığı riskini ortadan kaldırır
Özellikle yaz aylarında güneşlenirken ya da güneşin altında vakit geçirirken farkında olmadan cildinize yanıklar meydana gelebilir. Bu yanıklar cildinizde soyulma, şişme, kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir. O yüzden güneşin en tepede olduğu saatlerde sık sık güneş kremi uygulayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. 


7- Cildin genel olarak daha sağlıklı olmasına katkıda bulunur
Kolajen, keratin ve elastin gibi temel cilt proteinleri güneş kremi ile korunur. Bu proteinler cildin pürüzsüz ve sağlıklı kalması için gereklidir. O yüzden aslında güneş kremi kullanarak cildinizin daha sağlıklı olmasına da katkıda bulunmuş olursunuz.

Güneş kremi ile uyumak zararlı mı ?
Gündüz sürdüğünüz güneş kremini akşamları çift aşamalı temizlik yöntemiyle mutlaka temizlemelisiniz. 
GÜNEŞ KREMİ NASIL TEMİZLENİR? yazımızı okumak için tıklayın

Güneş kremi önerileri
Shiseido Sports BB Compact SPF50+: BB krem olarak hem cilt tonunu eşitleyen ve aynı zamanda etkili bir şekilde güneşe karşı koruyan bu ürün, WetForce teknolojisi ile suya ve terlemeye karşı dayanıklıdır. Ürünü uyguladıktan sonra suyla temas ederseniz eğer, ürün 80 dakika boyunca cildinizde güçlü şekilde etkili olur. Hatta ıslandıkça cildi koruma kapasitesi bu teknoloji ile daha da artar. Spor yaparken de iyi gözükmek isteyen herkes için idealdir.

Shiseido Sports BB Cream SPF50+: Yine BB krem formundaki Sports BB Cream, likit yapıda ürünlerden hoşlananlar için oldukça uygun. Hem makyaj hem bakım özelliği taşıyan bir ten ürünüdür. Doğal bitişlidir ve ortaya yakın kapatıcılığı vardır. Cildiniz doğal ve sağlıklı görünür. Aynı şekilde WetForce teknolojisine sahiptir.

Shiseido Clear Sunscreen Stick SPF 50+: Güneş kremi stick formunda olsun isterseniz bu ürün tam da size göre! 4 saat boyunca cildi nemli tutabilmesi için içeriklerin %50’den daha fazlası cilt bakım bileşenleri ile formüle edilmiştir. Doğrudan tene veya makyaj üzerine de uygulanabilir. Şeffaf yapıda olduğundan asla iz bırakmaz. WetForce ile cilt, su ve ter ile temas ettiğinde UV ışınlarına karşı koruması daha da artar. HeatForce ile ise cilt ısındığında UV ışınlarına karşı koruması daha da yoğunlaşır.

Shiseido Expert Sun Protector Cream SPF30: Özellikle yüz için formüle edilmiştir. Cilt kuruluğunu önlemeye yardımcı olur. Cildin iç ve dış katmanlarını UVA ve UVB ışınlara karşı korur. Profence CEL teknolojisi ile kırışıklıklar ve lekeler gibi UV ışınlarından kaynaklanan yaşlanma belirtilerine karşı koruma sağlar.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ