Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KIVIRCIK SAÇ BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
MOISTURE SUPER FUEL FACE, HAIR + BODY OIL
WE ARE PARADOXX
Nemlendirici & Besleyici Kuru Yağ - Yüz&Vücut&Saç
1.475,00 TL 1.180,00 TL
REPAIR 3-IN-1 CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
3’ü Bir Arada Vegan Onarıcı Saç Bakım Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
No. 4C BOND MAINTENANCE CLARIFYING SHAMPOO
OLAPLEX
Derinlemesine Temizleyen & Bağ Güçlendiren Şampuan
1.490,00 TL
No. 8 BOND INTENSE MOISTURE MASK
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici &Yoğun Onarıcı & Nemlendirici Maske
1.490,00 TL
No. 6 BOND SMOOTHER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Şekillendirici
1.490,00 TL
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
DEEP CLEANSE & MOISTURE DUO
OLAPLEX
Derinlemesine Temizleme & Nemlendirme Sağlayan Bağ Güçlendirici İkili Saç Bakım Seti
2.980,00 TL
COMPLETE CLEANSING KIT
OLAPLEX
Saçları Derinlemesine Temizlerken Onaran Bağ Güçlendirici Bakım Seti
4.470,00 TL
HAIR HYDRATION KIT
WE ARE PARADOXX
Nem Bombası Saç Bakım Seti
3.445,00 TL 2.756,00 TL
HAIR REVIVAL 'BACK TO LIFE'
WE ARE PARADOXX
Saçlara Canlılık ve Hayat Veren Bakım Seti
4.890,00 TL 3.912,00 TL

Kıvırcık Saçlar

KIVIRCIK SAÇ BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALI?

  • Aralık 13, 2023

Şekillendirme ve bakım konusunda özel bir ilgiyi hak eden kıvırcık saçlar için önemli bakım ipuçlarını paylaşıyoruz.

Kıvırcık saçlar hem bukle tipleri hem de saç karakteri dolayısıyla kendine özgü ihtiyaçlara sahiptir. Ancak kıvırcık saçlar özellikle her yıkama sonrası şekillendirilmeli ve kendine has bir bakım rutinine sahip olmalıdır ki bukleler çok daha sağlıklı ve canlı bir görünüme kavuşsun. Eğer kıvırcık saçları yönetme konusunda önerilere ihtiyaç duyuyorsanız, kıvırcık saç bakım rutini nasıl oluşturmalı sizin için birkaç ipucumuz var.

Kıvırcık saç sağlığı
Kıvırcık saçlar için en iyi saç rutinini bulmanın anahtarı, nemlendirici özelliğe sahip ürünlere şans vermektir. Çünkü kuru saçlar elektriklenmeye meyilli olduğundan düzgün buklelere sahip olamaz. Bunun için shea yağı, argan yağı ve hyaluronik asit gibi içerikler, hem saç tellerini besler hem de elektriklenmeyi ortadan kaldırarak buklelerin canlı olmasını sağlar. 

Kıvırcık saç bakım rutini nasıl olmalı?
1-    Yıkama öncesi bakım
Kıvırcık saçları yönetme adımının ilkinde yıkama öncesi uygulanan bakımlar var. Şampuan öncesi yapacağınız bakım, yıkama esnasında nem kaybını önlemeye yardımcı olur ve elektriklenmeyi önler. We Are Paradoxx Super Fuel Face, Hair + Body Oil yoğun bir bakım kürü olarak uygulanan ve saça nem veren güçlü bir yağ. Bu yağı sürüp 1 saat bekleyerek şampuan öncesi gerekli bakımı yapabilirsiniz. 

Ya da saçlara müthiş nem ve yumuşaklık veren We Are Paradoxx Repair 3-in-1 Conditioner’ı da yine aynı şekilde saçın boy ve uçlarına uygulayarak birkaç saat bırakıp sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

2-    Haftalık arındırıcı bakım
Kıvırcık saç bakım rutini için olmazsa olmaz ürünlerinin başında arındırıcı özellikte bir şampuan geliyor. Çünkü kıvırcık saçlar düzgün buklelere sahip olmak için daha fazla ürün kullanırken, bu ürünler zaman içinde saç derisinde ve saç tellerinde birikmeye sebep olabiliyor. Kıvırcık saç sağlığı için de düzenli arındırma işlemi haliyle önem kazanıyor.

Olaplex No.4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo, haftalık olarak kullanabileceğiniz saçı çok güzel arındıran bir şampuan. Tek kullanımda saçtaki fazla yağ, sert su mineralleri, klor, ağır metal gibi kirleri ve birikintileri nazikçe temizlerken, saçları yumuşatıp parlaklığını artırıyor. 

3-    Haftalık nem maskesi
Özellikle No.4C şampuanı kullandıktan sonra saçlarınıza hemen nem veren bir maske uygulayabilirsiniz. Hem kıvırcık saçlar derinlemesine nemlendirmeye ihtiyaç duyduğu için bu adım önemli hem de 4C arındırıcı özellikte olduğu için ardından uygulayacağınız nem maskesi sayesinde de saçlarınız kurumamış olur. 

Saçlara 2 kat fazla parlaklık, 4 kat fazla nem ve 6 kat fazla pürüzsüzlük sağlayan No. 8 Bond Intense Moisture Mask kesinlikle önerilerimiz arasında!

4-    Tarama adımına dikkat
Kıvırcık saçları kuruyken fırçalamak felakete yol açabilir. Kıvırcık saçlar daha kırılgan olma eğilimindedir, bu nedenle kuru taramak saç kırıklarına neden olabilir. Duştan çıktıktan sonra durulanmayan bir saç kremi uyguladıktan sonra saçlarınız nemliyken tarama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

5-    Şekillendirme adımına dikkat
Bukleleri belirginleştirmek için çok fazla ürün kullanmanıza gerek yok. Aksine çok fazla ürün uygulamak saçınızı ağırlaştırabilir. Burada önemli olan sizin buklelerinize hayat verecek şekillendirme ürününü bulmak. Köpük, jel ya da krem formundaki şekillendiricileri tercih edebilirsiniz. 

Elektriklenmeyi 72 saate kadar azaltan ve saçı ağırlaştırmadan pürüzsüz hale getiren Olaplex No.6 Bond Smoother ise saçlar doğal halinde kurutulmaya bırakıldığında bukleleri yumuşak bir şekilde belirginleştirme özelliğine sahip.

Kıvırcık saçlar için şampuan
Kıvırcık saç sağlığı için nelerin önemli olduğu ve kıvırcık saç bakım rutini oluştururken nelere dikkat edilmesi gerektiğinin ardından önemli bir konu daha var. O da şampuan seçimi… Kıvırcık saçlar için şampuan seçerken dikkat edilmesi gereken şey bir kez daha nem verme özelliğinin bulunması. 
İlk önerimiz olan Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo yüksek oranda nemlendirici ve onarıcı özelliklere sahip. Saçı derinlemesine nemlendirip güçlendirirken, saçtaki kırılmaları azaltır ve elektriklenmeyi önlemeye yardımcı olur.

We Are Paradoxx Moisture Shampoo ise cansız saçlara yoğun nem verir ve %98 doğal içeriklerden oluşur. Argan saçın elastikiyetini arttırır ve saça parlaklığını geri kazandırır. Jojoba yağı saçı ağırlaştırmadan nemlendirir.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ