Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
LONG BOB NE DEMEK?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
DETOX HYDRATING CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Detoks Etkili Yoğun Nem Veren Saç Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
VOLUME CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Hacim Veren Saç Kremi
1.390,00 TL 1.112,00 TL
REPAIR SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı & Yapılandırıcı Şampuan
1.220,00 TL 976,00 TL
MOISTURE CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Yoğun Nem Veren Saç Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
MOISTURE SUPER FUEL FACE, HAIR + BODY OIL
WE ARE PARADOXX
Nemlendirici & Besleyici Kuru Yağ - Yüz&Vücut&Saç
1.475,00 TL 1.180,00 TL
DETOX DRY SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Detoks Etkili Arındırıcı Kuru Toz Şampuan
1.390,00 TL 1.112,00 TL
DETOX SCALP + BODY SCRUB
WE ARE PARADOXX
2’si 1 Arada Vegan Saç & Vücut Peelingi
1.475,00 TL 1.175,00 TL
VOLUME BLOW DRY SPRAY
WE ARE PARADOXX
Hacim Veren Vegan Saç Spreyi
1.390,00 TL 1.112,00 TL
REPAIR GAME CHANGER HAIR MASK
WE ARE PARADOXX
Yoğun Onarıcı Mucize Etkili Vegan Saç Maskesi
1.940,00 TL 1.550,00 TL
MOISTURE HANGOVER HAIR ELIXIR
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Nemlendirici Vegan Saç İksiri
1.475,00 TL 1.175,00 TL
REPAIR 3-IN-1 CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
3’ü Bir Arada Vegan Onarıcı Saç Bakım Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
VOLUME SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Vegan Hacim Şampuanı
1.220,00 TL

Saç

LONG BOB NE DEMEK?

  • Haziran 20, 2022

Son zamanların popüler saç modellerinden biri olan ve farklı tarzıyla çok sevilen ‘’Long Bob’’ modeli omuz hizasında ve uçları katlı olarak kesilen saç modelini temsil ediyor. Aslında Long ve Bob birlikte uygulansa da farklı kesim teknikleri kullanılarak yapılan modellerdir.

Long saçların daha uzun bırakılarak bob ise daha kısa bırakılarak şekil verilmesidir. Fakat son zamanlarda sizlerin de mutlaka çevrenizde rastladığınız arkası kısa önü uzun olan kesimler tam olarak ‘’Long Bob’’ modelini temsil etmektedir. 

Saç kesimi ve kesim şekillerinden konu açılmışken diğer saç kesim modellerini de kısaca incelemeye ne dersiniz? Herkesin eminiz ki kafasında saçları ile ilgili bir planı vardır. Ama gelin bakalım hangi kesim kimler için daha ideal. 

Kimler küt saç Kestirmeli?

Birçoğumuz uzun saçı seviyor olsak da hangimize şöyle kısacak kestirme perileri gelmiyor ki? Kısa saç kesimi deyince de ilk aklımıza gelen küt model oluyor. Küt saç modelleri son zamanlarda en çok moda olan saç modelleri arasında yer alıyor. Bu model genellikle yuvarlak ve oval yüz hatlarına sahip kişilere yakıştırılan bir model olmasının yanı sıra düz, hacimsiz ve az saçlara sahip olan kadınlar içinde oldukça ideal. Çünkü küt saç modeli saçları daha hacimli ve daha gür gösteren modellerden biridir.

Perçemli saç modelleri kimlere yakışır?

Perçem kestirmek bütün kadınların aklını kurcalar ve neredeyse her kadın bu kesimi en az bir kere denemiştir. Ya çok severek kullanılır ya da sonu hüsranla sonuçlanır. Perçem aslında doğru kesim ve yüz şekline uygun yapıldıktan sonra her kadına yakışan bir modeldir. Fakat kullanması en çok tavsiye edilen yüz şekilleri uzun yüz hatlarına sahip ve alın bölgesi geniş olan kişilerdir.

Uzun yüze hangi saç yakışır?

Uzun yüz hatlarına sahip kişiler saç modelini seçerken çene hattı gibi belirgin olan yerlerini gizlememeyi tercih etmelidirler. Buna göre yapılan kesimler ve modeller kısa ya da uzun fark etmez mutlaka yakışacaktır. Fakat kısa saç kullanmayı seven ve tercih eden biriyseniz ‘’Long Bob’’ tarzı kesimleri ve perçem kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Kabarık saça hangi kesim gider?

Kabaran ve elektriklenen saçlar her anlamda zor olan saçlardandır. Bu saç yapısına sahip kişiler hem şekillendirme hem de kesim konusunda oldukça zorlanırlar. Kabarık saç yapısına sahip kişilerin ilk olarak düz kesimlerden kaçınması gerekmektedir.

Çünkü tam boy ya da düz kesilen saçlar daha da çok kabaracak ve şekil almakta güçlük çıkaracaktır. Bu sebeple daha katlı kesimler tercih edilmelidir. 

Dalgalı saça hangi saç modeli gider?

Dalgalı saçlar kısa ya da uzun olsun en zor şekillendirilen, forma sokulan saç çeşitlerinden biridir. Dalgalı saçları kontrol altına almanın en iyi yolu asitmetrik ve katlı kesim modellerini tercih etmek olacaktır. Dalgalı saçlarda kısa saç modelleri tercih edilecekse en fazla omuz hizasında olmalıdır.

Kat kat saç modelleri kimlere yakışır?

Kat kat kesilen saç modelleri çok fazla seçeneğe sahiptir. Kısa, ara boy veya uzun saçlarda sıkça tercih edilen kat kat saç kesimi her yıl olduğu gibi bu yılda oldukça moda. Kat kat kesilen saç modelleri herkese çok yakışan bir modeldir. Özellikle hacimsiz saçları daha dolgun ve enerjik göstermesinden dolayı herkes tarafından da tercih edilebilir. Burada verebileceğimiz tek tüyo eğer katl kat kesilen saçları kısa olarak kullanmayı seçecekseniz bu model küçük yüzlü kadınlarda daha tarz ve dikkat çekici durmaktadır.

Birazda şekillendirmelerden bahsedelim…

Saçın kolay şekil alması için ne yapılmalı?

Maalesef bütün saçlar aynı değil, bazı saçları şekillendirmekte zorlanabiliyoruz. Uzun bir zaman ayırarak hatta saatlerce uğraşarak şekillendirdiğin saçlar bir bakıyorsun elektriklenmiş ya da kabarmış. İşte bu hiçbirimizin istemeyeceği kabus gibi bir durum. Bu durumda yapılması gereken birkaç püf noktası elbette var. Duş sonrası saçlarınızı hemen kurutmak yerine havluyla yıpratmadan kurulayın veya kendi kendine doğal kurumasını bekleyin. Saçlarınızın yumuşaması için saç bakım kremlerini ve saç bakım maskelerini mutlaka rutininize ekleyin. Saçlarınızı kolayca şekillendirebilmeniz ve verdiğiniz şeklin kalıcı olmasını sağlayabilmeniz için saçları canlandıran, elastikiyetini artıran spreyleri ve şekillendirici köpükleri seçmeye özen gösterin.

Önerimiz: WE ARE PARADOXX Profesyonel saç bakım ürünleri

Saç köpüğü ile saça nasıl şekil verilir?

Saçları doğal bir dalgalı görünüme kavuşturmak, verdiğimiz şekli korumak ve saçlarımıza form kazandırmak için saç köpüklerini tercih ediyoruz. Saç köpüğü ile saçlarınızın boy ve uç kısımlarına uygulama yaparak ve ardından fön makinesi veya tarak/fırçalardan destek alarak pratik bir şekilde hacimli, havalı ve kusursuz dalgalara sahip olabilirsiniz. Bu uygulamayı nemli saçlara yapmanızı tavsiye ederiz. 

Önerimiz: WE ARE PARADOXX Profesyonel saç bakım ürünleri

Dalgalı saçlara nasıl şekil verilir?

Dalgalı ve kıvırcık saçlara hele bir de kabarıksa şekil vermek bazen işkenceye dönüşebiliyor. Dalgalı saçlar aslında hacimli, havalı ve göz alıcı görünmek için ideal saç tiplerinden birisidir. Şekillendirme aşamasında ise bazı kuralları es geçmemek, püf noktalarına dikkat etmek harika görünümünüzü tamamlamak için kurtarıcınız olacaktır. Dalgalı saçlara sahipseniz ve şekil vermekte zorlanıyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken şey saçlarınızın kabarmasını ve elektriklenmesini önlemenize yardımcı olacak ürünleri seçmeniz olacaktır. Bunun için durulanmayan saç bakım yağlarını tercih edebilirsiniz. Ve tabi ki şekillendiriciler de çok önemli. Şekillendirici seçerken saç yapınıza uygun olan saçlarınızı nemli, parlak ve canlı gösterecek profesyonel ürünleri seçmenizi tavsiye ederiz.

Önerimiz: WE ARE PARADOXX Profesyonel saç bakım ürünleri
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ