Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SİVİLCELERE SAVAŞ AÇIN!
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler

Sivilceler

SİVİLCELERE SAVAŞ AÇIN!

  • Temmuz 12, 2020

Cildimizin her zaman pürüzsüz görünmesini isteriz. Zaten kim ister ki yüzünde sivilce ve kızarıklık! Ama işte bu can sıkıcı sivilceler zaman zaman hayatımızın bir parçası olmak için ısrarcı olabiliyorlar. Peki bu gibi durumlar için neler yapabilirsiniz, sivilcelerle nasıl savaşırsınız hepsini yazdık. 
 

Sivilce nedir?
 

Ciltte yağ üretiminin fazlalaşması ve ölü deri hücrelerinin de gözenekleri tıkamasıyla birlikte, bakteriler gözeneklerde hapsolur, burada çoğalır ve sonuç olarak kızarıklık ve şişkinlikler, yani sivilceler oluşur. Gözeneğin ne şekilde tıkandığına bağlı olarak siyah uçlu, beyaz uçlu veya kist şeklinde gibi farklı sivilce türleri.
 

 

Sivilce neden oluşur?
 

- Cildin fazla yağ üretmesi.

- Ölü deri hücrelerinin gözenekleri tıkaması sonucu bakteri birikimi.

- Hormonlar: Özellikle ergenlik döneminde etkilidir . Yetişkinlerde de hormonal dengesizlikler yüzünden sivilceler görülebilir. 

- Beslenme: Beslenme ve sivilce arasında bir ilişki olup olmadığına dair çeşitli tartışmalar hala var. Ama yakın zamandaki çalışmalar bazı yiyecek türlerinin sebum üretiminin ve sivilcelerin artmasına neden olduğu yönünde. Bu yiyecekler arasında; krema, fast food yiyecekler, kuruyemiş, fazla karbonhidratlı ve şekerli yiyecekler sayılabilir. 

- Yağ içeren kozmetikler.

- Adet öncesi.

- Telefon, gözlük, şapka benzeri yüze değen eşyalar.

- Sivilceleri cildi tahriş ederek , yanlış şekilde sıkmak.

- Fazla güneş ışığına maruz kalmak.

- Mevsim değişikliği.

- Yüksek nem oranı ve terleme.

- Stres.

 

 

Sivilcelerle nasıl savaşılır?
 

1.İyi bir cilt temizliği

 

Cildi temiz tutmak, cildi sivilcelerden de uzak tutmak demektir. Eğer hormonal sebeplerden kaynaklanmıyorsa sivilceler... Cildiniz gece uykuda yağ salgılar, sabah uyanınca yüzü temizlemek ondan çok önemlidir. Makyaj yapın ya da yapmayın, gün içinde yüzünüze yapışan tozu, kiri arındırmak için de eve gelince cildinizi güzelce temizlemeniz gerekir. 
 

Cilt tipleri değişken olduğu için her ürün herkese göre olmayabilir ama bazı cilt problemleri için öyle ürünler vardır ki, tüm ciltlerde olumlu etki gösterebilir. Bu ürünlerden biri de Shiseido Ibuki Purifying Cleanser’dır. 
 

Shiseido Ibuki Purifying Cleanser, canlandırıcı iki farklı granül içeren temizleyicidir. Hafif köpük dokusu ile gözeneklerden kirleri ve ölü hücreleri derinlemesine temizler. Sebum fazlasını alan temizleyici, normal temizleyicilerin bıraktığı yağ asitlerini yakalar ve temizler, böylece sivilceleri engellemeye ve gözeneklerin görünümünü minimize etmeye yardım eder. 

 

 

2. Kil maskesi

 

Kilin sivilceler üzerinde tedavi edici özelliği vardır. Bu yüzden kil maskeleri sivilcelerle savaşta önemli rol oynar.
 

Shiseido Purifying Mask, fazla yağ da dahil olmak üzere cildi matlaştıran pürüzleri temizlemeye yarayan, deniz mineral kili ile formüle edilmiş kremsi maskedir. Cilt gözle görülür bir şekilde arınmış ve berrak görünümlü hale gelir. Özellikle yağlı ve karma ciltler için mükemmel bir maskedir. Cildi arındırır ve mat bir görünüme kavuşturur. Haftada bir veya iki kez, temiz ve kuru cildinize uygulayabilirsiniz. 

 

 

3. S.O.S acil durum bakımı

 

Shiseido Ibuki Multi Solution Gel, stres ve yaşam tarzı alışkanlıklarının sebep olduğu birden fazla cilt sorununa odaklanan tam anlamıyla ilkyardım cilt bakım ürünüdür! Bu konsantre jel, kuruluk, pürüzler, kızarıklık, sivilce, fazla yağlanma, geniş gözenekler, yorgunluk gibi cilt sorunları üzerinde çok etkilidir. Sivilceleri içeriğindeki salisilik asit ile kurutmayı hedefler. 

 

Sorunlu bölgelerde makyajın üstünde bile kullanabilirsiniz. Cildinizde kızarıklık, yer yer kuruluklar ya da herhangi bir cilt kusuru farkettiğinizde, problem giderilene kadar kullanın. Makyajda önce uygulayabilirsiniz. Çok güzel bir baz görevi görür ve cildi de tedavi eder aynı zamanda.

 



Sivilceli ciltlere makyaj: Yağsız pudra fondöten 

 

Sivilceli ya da sivilceye meyilli ciltler makyaj malzemelerini yağsız olanlardan seçmeliler. Böylece cilde ekstra yük bindirmeden daha duru ve hafif bir görünüm kazandırmış olurlar. Gözenekleri tıkanmaz. Cildin yüzeyi daha iyi görünür.

 

Shiseido Pureness Matifying Compact Foundation Oil Free, gözeneklerin görünümünü küçültürken cilde kadife gibi bir görüntü kazandıran yağsız, pudralı kompakt fondötendir. Matlaştırıcı, sebum dengeleyici bir özelliği vardır. Bu yüzden yağlı/karma ve problemli ciltler için uygundur.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ