Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SKIN FLOODING NEDİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili ürünler
CLARIFYING CLEANSING FOAM
SHISEIDO
Tüm Ciltler İçin Arındırıcı Köpüren Temizleyici
2.250,00 TL
REFRESHING CLEANSING WATER
SHISEIDO
Alkol ve Yağ İçermeyen Makyaj Temizleme Suyu
1.690,00 TL
TREATMENT SOFTENER
SHISEIDO
Karma/Yağlı Ciltler İçin 24 Saat Etkili Yumuşatıcı Losyon
2.950,00 TL
ULTIMUNE POWER INFUSING CONCENTRATE - 50ML
SHISEIDO
Cildin Savunmasını Güçlendiren Konsantre
5.450,00 TL
ESSENTIAL ENERGY HYDRATING CREAM
SHISEIDO
Yaşlanma Karşıtı & Uzun Süreli Nem Sağlayan Bakım Kremi
3.050,00 TL

Cilt Bakım

SKIN FLOODING NEDİR?

  • Ocak 16, 2023

TikTok güzellik trendlerinden biri olarak karşımıza çıkan “skin flooding” özellikle kış aylarında cildi neme doyurmayı hedefliyor. O zaman şimdi de detaylarını inceleyelim.

Eğer güzellik dünyasında nelerin yükselişe geçmeye hazırlandığını ya da popüler olduğunu keşfetmek isterseniz, TikTok’u açmanız yeterli. Gerek makyaj uygulamaları gerekse de yeni ürün alarmları bu genç dünyada kendine yer bulurken, cilt bakımına dair de yeniliklerinden ardı arkası kesilmiyor. Tıpkı skin cycling gibi bir başka trend de radarımıza takılmış durumda; skin flooding…

Skin flooding nedir?
Güzellik dolabınız nemlendiriciler ve serumlarla doluysa, ancak yine de kuru bir ciltle baş başa kalıyorsanız, belki de denemeniz gereken şey bu trend olabilir. Özellikle kışın kurumaya meyilli ciltler için devreye giren skin flooding, cildi yoğun nem ile beslemeyi esas alıyor. Peki, bunu nasıl yapmak gerekiyor?

Skin flooding trendine nasıl uyulur?
Öncelikle cildinizi uygun bir temizleyiciyle yıkadıktan sonra, cildiniz henüz nemliyken diğer ürün adımlarına geçmeniz gerekiyor. Yani buradaki kilit nokta cildinizin tamamen kuru değil, nemli olması. Ardından ise nemlendirici özellikli bir bakım spreyi sıkarak ya da tonik uygulayarak rutininize devam etmelisiniz. Bunun amacı ise nemi cilde hapsetmek. Sonrasında hyalüronik asit içerikli serumunuzu ve üzerine hafif yapılı nemlendiricinizi sürerek bakımınızı sonlandırabilirsiniz. 

Skin flooding gerçekten işe yarıyor mu?
Havaların değişmesi ve soğumasıyla birlikte cildiniz pek  iyi durumda olmayabilir. Yoğun olarak kuruluk ve gerginlik hissiyle mücadele ediyor olabilirsiniz. Hatta bu durum pul pul dökülmeleri bile beraberinde getiriyor olabilir. Tüm bu olumsuzluklar aslında cildinizin nemsiz kaldığının işareti. Skin flooding ise nemli cilde uygulanan bir rutin olduğu için maksimum ürün emilimi sağlıyor ve su kaybını en aza indiriyor. Ayrıca kuru ve donuk ciltlere hitap eden bu trend, kaybolan nemi geri kazandırmaya yardımcı oluyor ve cildin geceleri kurumasını önlüyor. Zira cildimiz nemin çoğunu uyku esnasında kaybederken, skin flooding ise ek bir nem koruma katmanı sağlayarak dolgun ve ışıltılı bir ciltle uyanmanızı mümkün kılıyor. 

Skin flooding için hangi ürünler kullanılabilir?

Eğer bu trendi denemek isterseniz, aşağıdaki ürünlere şans verebilirsiniz;

Temizleyici
Tüm makyaj, yağ ve ölü deri kalıntılarını nazikçe temizleyen Shiseido Clarifying Cleansing Foam ya da cildin doğal nemini koruyarak cilt yüzeyini ve makyajı temizleyen, alkol ve yağ içermeyen Shiseido Refreshing Cleansing Water kullanarak cildinizi temizleyebilirsiniz.
 

Tonik/Mist
Antioksidanlar, yaşlanma karşıtı ve nemlendirici bileşenler içeren Shiseido Treatment Softener Enriched, cildinizi nemlendirir ve cildinizi taze, nemli, sağlıklı görünen bir cilde kavuşturmak için sonraki bakımlara hazırlar. Burada nemlendirici özellikli bir yüz mistini de bakım rutininize dahil edebilirsiniz.


Serum
Tek seferde pek çok etkiyi cildinize adapte edebilmek için bu adımda devreye Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate sokabilirsiniz. Cildinizi ideal duruma getirmek için cildin hayati mikrosirkülasyonunu uyaran bu ürün aynı zamanda cildi nemlendirir ve cildin esnekliğini optimize eder. 


Nemlendirici
Nemlendirici adımında ise favori ürününüzle ilerleyebilir, Shiseido’ya özel Hyaluronic Acid RED teknolojisi sayesinde cildin nem üretimini harekete geçiren ve ince çizgileri önleyen özel formüllü Shiseido Essential Energy Hydrating Cream’i de ürün listenize alabilirsiniz.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ