Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAZ CİLT BAKIMI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
BODY FIRMING CREAM
SHISEIDO
Vücut Sıkılaştırıcı Krem
2.850,00 TL
PURE RADIANT TINTED MOISTURIZER SPF 30
NARS
Cilde Parlaklık Veren -Yağsız- Renkli Nemlendirici SPF30
2.180,00 TL
THE MULTIPLE
NARS
Çok Amaçlı Stik
2.120,00 TL

Güneş

YAZ CİLT BAKIMI

  • Temmuz 01, 2020

Yaz mevsiminde cilt çok fazla özen ister. Güneşin zararlı ışınları, sıcak, ter, havuz gibi faktörler cildi yıpratır. Bu olumsuz koşullara fazlaca maruz kalmak cildinizin ya ekstra kurumasına ya da yağdan parlamasına sebep olur. Kısaca, cildinizin dengesi bozulur. Ama bunu önlemek mümkün elbette. Yaza özel yapılması gerekenleri doğru şekilde uygularsanız, cildinizin güzelliğini ve sağlığını koruyabilirsiniz. 

İÇİNDEKİLER

1. Temel cilt bakımı: İlk koşul

2. Gece cilt bakımı

3. Uyurken de güzelleşmeye devam edin

4. SPF’li nemlendirici şart

5. Yazın tercih edilecek makyaj ürünleri 

6. Ünlülerin en önemli cilt bakım sırrı: Makyaj altına güneş koruyucu baz kullanmak

7. Güneş koruyucu kullanmanın önemi

8. Doğru güneş koruma ürünü nasıl seçilir?

9. Göz çevresi asla ihmale gelmez!

10. Dudaklarınızı korumayı unutmayın

11. Boyun ve dekolte bölgesine çok önem verin

12. Güneş lekeleriyle savaşın!

13. Vücut cilt bakımı

 

Temel cilt bakımı: İlk koşul

- Sabah kalktığınızda ve gece yatarken yüzünüzü mutlaka özel bir temizleyici ile yıkayın. Makyajsız dahi olsanız... Bu, gözeneklerin temizlenmesine, cilt yüzeyinde sivilceye sebep olabilecek sebum fazlasının giderilmesine yarar. 

- Peeling, cilde nefes aldıran, cildi güzelleştiren en esaslı bakımlardan biridir. Üstelik olumsuz çevre koşullarının ciltte bıraktığı izleri temizlemek için evde yapılan bakımların en etkilisidir. Haftada 2-3 kere cildinize uygun bir peeling ürünü ile cildinizi derinlemesine arındırmalı, yüzeydeki tüm ölü tabakayı gidermelisiniz. 

- Maskeler cildimizin en iyi dostlarıdır. Cildin zamanla esnekliğini kaybetmesi ve cilt hücrelerinin eskisi gibi hızlı yenilenmemesi nedeniyle ortaya çıkan yaşlanma belirtilerini cilt maskeleriyle erteleyebiliriz. Cilt sıkılaşır ve taze görünür.

PRATİK CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR? Haberimizi okursanız bu konudaki ürün ve uygulama önerilerimizi detaylı görebilirsiniz.

Gece cilt bakımı

Cilt kendini gece yeniler. Cilt hücrelerinin yenilenmesi gece uykusu sırasında gerçekleşir. Bu nedenle, gün boyunca birikmiş toksik maddelerin yok edilmesi ve yeni sağlıklı cilt hücreleri oluşabilmesi için en uygun zaman gecedir. Gece kremleri, ciltte gece boyunca kalır. Vücut dinlenirken, kremlerde ciltteki kuruluk ve bozukluğu, çevresel etkenlerin neden olduğu hasarı onarır. 

Kışın kullandığınız gece kremi yazın cildinize ağır gelebilir. Gece yatmadan önce krem kullanıyorsanız losyona dönün; losyon kullanıyorsanız nemlendirici bir seruma geçin. Cildinizin parlaklığından şikayetçiyseniz, gece kullandığınız ürünü mutlaka değiştirin. Daha hafif yapıda bir ürün tercih edin. 
 

Uyurken de güzelleşmeye devam edin

Cildimiz geceleri biz uyurken kendini yeniler ve onarır. Gece kremleri, göz çevresi kremleri ve serumlar bu yüzden çok etkilidir. Cildin onarım ve yenilenme sürecine destek olurlar. Shiseido Ibuki Sleeping Mask, cildin maruz kaldığı dış etkenlerden kendini arındırmasını sağlayan, cildi derin bir uyku çekmiş gibi canlı gösteren, yüzden temizlenmesi gerekmeyen jel yapıda bir gece maskesidir. Geceleri cilde uygulanır ve sabaha kadar cildinize nüfuz eder. Ertesi güne canlı, nemli, iyi dinlenmiş ve ışıldayan bir ciltle başlamanızı sağlar. 

SPF’li nemlendirici şart

Tatilde olmanıza gerek yok, dışarı çıkarken cildinize güneş koruma faktörlü bir nemlendirici mutlaka sürmelisiniz. İster makyaj altına ister tek başına. Cildinizin lekesiz ve pürüzsüz olmasını ancak güneş ışınlarından koruyarak elde edebilirsiniz. Ve bu güneş ışınları sadece tatilde değil, şehir hayatında bir yerden bir yere giderken de cilde ulaşır. 

Shiseido Urban Environment UV Protection Cream SPF30, UV ışınları, kuruluk ve hava kirliliği gibi zararlı etkenlerden cildi korurken nemlendiren, tüy gibi hafif günlük güneş kremidir. Hem günlük nemlendirici, hem de güneş koruyucu görevi yapar. Makyaj altına da kullanılabilir. 

Yazın tercih edilecek makyaj ürünleri 

UV ışınları her geçen gün daha tehlikeli oluyor. Yazın şehir hayatında da cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak gerekiyor. Dünyada ilk güneş makyajını geliştiren marka Shiseido’nun güneş fondötenleri UVA/UVB ışınlarına karşı yoğun koruma sağlıyor. Suya, yağa, tere karşı saatler boyunca yapısını ve rengini muhafaza ediyorlar. Hem mükemmel makyaj hem de mükemmel güneş koruma etkisini bir araya getiriyorlar. Asla sivilceye sebep olmuyorlar. Bu fondötenlerin likit, kompakt ve stik şeklinde olanlarından cilt tipinize en uygun olanı seçebilirsiniz. GÜNEŞ MAKYAJI NEDİR? NASIL YAPILIR? yazımızda bu fondötenlerle ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.
 


 

Kolay ve doğal yaz makyajı için kısa önerilerimiz şu şekilde:

- Renkli nemlendiricisiz doğal bir makyaj elbette olamaz! Canlı, doğal, sağlıklı ve aydınlık bir cilt için. Önerimiz, Nars Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF30.

Nars Multiple’ların yanak, dudak ve göz makyajında kullanılıyor olması biz kadınlar için müthiş tabii!. Copabana’yı yüzünüze aydınlık vermek istediğiniz her noktaya kulllanabilirsiniz. Multiple Orgasm’ı ise allık olarak kullanabilirsiniz.

- Yazın da koyu halkalar peşimizde! Nars Radiant Creamy Concealer ile bu sorunu çözebilirsiniz. En doğalından ortadan yok olsun koyu halkalar!

- Akmayan, bulaşmayan bir maskara yazın kurtarıcısı! Shiseido Full Lash Multi-Dimension Mascara, kirpiklere doğal kıvrım ve tek tek ayrılmış dramatik bir görünüm veren suya, tere, gözyaşına dayanıklı maskaradır. Deneyin, çok seveceksiniz.

Ünlülerin en önemli cilt bakım sırrı: Makyaj altına güneş koruyucu baz kullanmak

Dünya yıldızlarının cildi nasıl bu kadar pürüzsüz ve mermer gibi görünüyor? Lekesiz, pürüzsüz ciltlerin çok basit ama etkili bir sırrı var: Makyaj altına mutlaka ama mutlaka güneş koruyucu baz kullanmak. Makyaj altına SPF’li ürün kullanmak, cildi güneşin zararlı ışınlarından korur. Yaz ve kış. Güneşten gelen zararlı UV ışınları sadece yazın değil, kışın bulutların arasından da cildimize ulaşır. O yüzden sürekli güneş korumalı bir ürün kullanmak gerekir. Bu cildi, olası lekelerden, kuruluktan ve olumsuz tüm çevresel faktörlerden korur. Üstelik bu tür bazlar, cilde bakım yapar; cildi nemlendirir ve besler. 

Nars Radiance Primer SPF35, donuk ve yorgun cildi anında canlandırırken aynı zamanda makyajın uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Hafif ve yağsız formüllüdür. Ten makyajına sıcaklık katar ve incimsi bir parlaklık verir. UVA / UVB ışınlarına karşı SPF35 ile yüksek koruma sağlar. Özellikle kuru, mat ve soluk ciltler için idealdir.

Güneş koruyucu kullanmanın önemi

Tatile çıktınız.... Plajda güneşten korunun ve bronzlaştırıcı yağ kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin! İyi bronzlaşmış bir cildi severiz ancak bu sizi güneş yanıklarından korumaz. Güneş lekelerinin acımasız olduğunu unutmayın! O yüzden her daim koruma faktörlü güneş kremlerinden kullanmalısınız. 

Shiseido Expert Sun Protection Lotion SPF50, özellikle hassas ciltler ve çocuk ciltlerine özel içerikler seçilerek formüle edilen, güneş koruma faktörü 50 olan güneş kremi. Aynı zamanda Shiseido’ya özgü WetForce teknolojisini barındırıyor, böylece suyla ve terlemeyle koruma etkisi daha da artıyor. Bu üstün UV karşıtı güneş kremi, makyaj altına da kullanılabilir. Kum yapışmaz. Göz yakmaz. Yüz ve vücut içindir.

Doğru güneş koruma ürünü nasıl seçilir?

Son yıllarda cilt kanserinin artmasındaki en önemli etkenlerden biri olarak, güneşin zararlı ışınları gösteriliyor. O yüzden bu ışınlardan korunmak çok önemli... Bu nedenle siz siz olun en kısa zamanda bir güneş kremi edinin. Bu güneş kremini de sadece tatildeyken değil, günlük hayatta evden çıkmadan mutlaka yüzünüze sürün. Günlük hayatta ise SPF’si 15-30 arası güneş koruma ürünleri yeterlidir. Deniz kenarında 50 koruma faktörlü ürünler seçmelisiniz. Yüz için olan güneş koruyucuları vücudunuza da kullanabilirsiniz ama yüzünüze sadece yüz için üretilmiş olan ürünleri kullanmanız önerilir.
 

Göz çevresi asla ihmale gelmez!

Göz çevresi yüzümüzün diğer bölgelerinden farklıdır. Çok daha ince ve hassastır. Bu yüzden çevresel şartlardan, güneşten etkilenmeye çok açıktır. Bu da kolaylıkla yıpranmasına sebep olur. Ayrıca göz çevresinde yüze göre daha az yağ ve ter bezi vardır, bu yüzden kurumaya elverişlidir. İşte tüm bu sebepler göz çevresinin daha fazla kırışmasına neden olur. Göz çevresinde ilk yaşlılık belirtileri kaz ayağı denilen çizgilenme şeklinde kendini gösterir. Göz çevresinin bağışıklığını güçlendirmek, kaz ayakları denilen kırışıklıkları önlemek için mutlaka krem kullanmalısınız. Ama bu bölgeye göz çevresi için özel olarak üretilmiş kremler tercih etmelisiniz. Yazın dışarı çıkarken SPF içeren bir göz çevresi kremi kullanırsanız, güneşin zararlı ışınlarından bu bölgeyi korumuş olursunuz. 

Dudaklarınızı korumayı unutmayın

Cildinizi nasıl koruyorsanız dudaklarınıza da aynı özeni göstermelisiniz. Vücudun benzersiz hassasiyette olan narin dudak bölgesi için geliştirilmiş bir lip balm yani dudak koruyucu krem, dudaklarda nem dengesini sağlar, onları korur ve hasarları onarır. Çünkü güneşten fazla etkilenmiş dudaklarda aşırı kuruluk, tahriş, uçuk gibi hoş olmayan problemler görülebilir. Bunun için Shiseido Sun Protection Lip Treatment SPF20 kullanabilirsiniz; dudakları korur, onarır ve besler. 

Boyun ve dekolte bölgesine çok önem verin

İş işten geçmeden boynunuza ve dekolte bölgenize gereken özeni gösterin. Yaşlılık belirtilerinin en belli olduğu yerlerden biri bu bölgelerdir ve yazın bu bölgeler açıkta kaldığı için olumsuz dış faktörlere çok fazla maruz kalır. Shiseido Body Creator Aromatic Bust Firming Complex, göğüs ve dekolte bölgesini güzelleştiren yoğun, ipeksi kremdir. Bu krem spesifik olarak dekolte bölgesi için tasarlanmış olduğundan tamamen boyun bölgesindeki yaşlanmaya odaklanır. Var olan kırışıklıkları azaltıp yenilerin oluşmasını önlemeye çalışırlar. 

Güneş lekeleriyle savaşın!

Yaz, deniz, kum, güzel fakat güneş görünce belirginleşen veya cildimizde oluşan o lekelere ne demeli? Üstelik bu sevimsiz lekeler sadece tatilde değil; yazın şehir hayatında da cildimizde beliriyor. Güneş değmesi yeterli! O zaman önlem almanın tam sırası. Sırasıyla bu 2 ürünü kullanırsanız, var olan lekeleriniz azalır ve yenilerinin de oluşmasını önlemiş olursunuz. 

- Cildinizin bağışıklığını kuvvetlendiren ve kullandığınız ürünlerin etkisini arttıran Ultimune ile cildiniz daha canlı ve berrak hale gelir.

- Lazer tedavisine alternatif bir serum var: Shiseido Intensive Anti Spot Serum. Bu serum, lekeler üzerinde o kadar etkili ki, lazer tedavisine ihtiyaç bıraktırmıyor ve ciltteki lekeleri tedavi ediyor. Peki, nasıl? Ciltteki koyu lekeleri azaltıyor, inatçı lekelerin renginin açılmasına yardımcı oluyor. 

Vücut cilt bakımı

- Nemlendirici kullanmanın yazı kışı olmaz! Cildimizin her zaman neme ihtiyacı fazlasıyla var! Ama cildimizin bazen “nem, nem” diye daha çok ağladığı bir gerçek. Özellikle yazın güneşlendikten sonra ve duştan, banyodan sonra… Vücudunuzu neme doyurmak için yoğun besleyici ve nemlendirici özelliği olan ürünler kullanın. Shiseido Body Firming Cream, nemli, esnek, yumuşak, sıkılaşmış ve yeniden canlanmış bir cildin desteklenmesi için özel olarak tasarlanmış besleyici ve zengin dokulu bir vücut kremidir.

- Vücut yağları yazın olmazsa olmazdır. Yağların yenileyici, antiaging etkili, besleyici ve güzelleştirici özelliklerinden vücudumuzun her yeri yararlanabilir. Bu yağları özellikle cildi kuru, kuruya yatkın, hassas ciltler ile matlık, donukluk sorunu yaşayanlar çok fazla tercih ediyor.

Shiseido Future Solutions Replenishing Treatment Oil: Bu bakım yağı, 5 özel yağ ile zenginleştirilmiş içeriğiyle yüz, vücut, saç ve tırnaklar için besleyici, güçlendirici, nemlendirici ve yenileyici özellik taşır. İçeriğinde: Çuha çiçeği, safran yağı, argan yağı, jojoba yağı ve macademia fındığı yağı vardır. Her yaş grubundan herkesin kullanabileceği bu lüks bakım yağının 24 saat süren nemlendirici etkisi kuruluk ve gerginlikten cildi korur ve cilde anında nüfuz ederek ipek pürüzsüzlüğünde bir cilt yaratır. Ayrıca cilde güzel bir ışıltı da verir.
 

Nars Monoï Body Glow, çok amaçlı güzellik yağıdır. Cildi rahatlatır, nemlendirir ve besler. Pürüzsüz ve yumuşak bir cilt yüzeyi yaratır. Tiare çiçek özü ile zenginleştirilmiş doğal hindistan cevizi yağı ile cildi beslerken, cilde bronz bir parlaklık katar. Ylang-ylang ve vanilya özleri de içeren muhteşem kokusu ile duyulara da hitap eder. Banyodan, duştan veya güneşlendikten sonra tüm vücuda uygulanabilir. Günlük olarak kullanabilirsiniz.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ