Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YAZIN FONDÖTEN KULLANILIR MI?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler

Fondöten

YAZIN FONDÖTEN KULLANILIR MI?

  • Eylül 02, 2021

Her mevsim gibi yazın da fondöten kullanılır; ancak nasıl uyguladığınız bu noktada çok önem taşıyor. 

Hadi gelin yazın fondöteni yüzümüze nasıl ve nerelere uygulamamız gerekir, detaylı inceleyelim.

Öncelikle yazın artan sıcaklıklar ve güneş ışınlarından dolayı cildimizi mutlaka çevresel faktörlere karşı korumamız aşırı önemli. Güneş kreminizin veya fondöten altına seçeceğiniz bazınızın SPF korumalı olmasına özen göstererek başlayabilirsiniz.

A.  İlk olarak doğru bir baz seçimi ile başlayın

    NARS Smooth & Protect Primer SPF50 ve Pore & Shine bazı tercih ederek, hem cildinizi aşırı sıcaklarda fazla yağlanmadan hem de SPF koruma özelliği sayesinde güneş ışınlarına karşı korumuş olursunuz. Aynı zamanda üzerine uygulayacağınız fondötenin gün içerisindeki performansını da artırmış olacaksınız. Dolayısıyla hem çok taze hem de eşit bir cilt görünümü ile çevresel faktörlere karşı cildinize güçlü bir koruma kalkanı oluşturursunuz.

B.  Doğru fondöten seçimi ikinci önemli adım

    Tıpkı cildiniz için doğru renk seçimi gibi cildinize uygun doğru fondöten seçimi de çok önemli. Doğru seçeceğiniz formüle sahip fondöteni yazın da rahatlıkla cildinize uygulayabilirsiniz.

C.  Son olarak fondöten uygulama ipuçları olmazsa olmaz tekniğimiz

    Ve şimdi fondöten sonucunuzu etkileyecek en önemli adımlardan biri olan, uygulama ipuçlarından bahsedelim. Tıpkı profesyonellerin uyguladığı gibi hem doğal hem de harika bir sonuç için bu müthiş ipuçlarını çok seveceksiniz.

•    İlk olarak fondöteni az alıp avuç içinizde iyice dağıtarak ısıtmanızı daha sonra yüzünüze uygularken en ince ve doğal sonucu almak üzere, parmaklarınızla fondöteni cildinizde özellikle kapatmak istediğiniz bölümlere parmaklarınızla hafif bastırarak ve dairesel hareketlerle uygulayın.

    Burada en kritik nokta, cildinizin tamamına aynı yoğunlukta fondöten sürmemeniz ve özellikle t-bölgesine neredeyse dokundurmanız çok önemli. T. Bölgesinde neredeyse ürünü görmemelisiniz.

Böylelikle yüzünüzün geneline bakıldığında cildinizde asla bir fondöten olduğu pek anlaşılmayacaktır. 

Kısacası yazın sıcaklarında yüzünüzde ağırlık hissi duymadan en iyi fondöten uygulama tekniği, az ürün alarak elinizde ısıtmanız ve parmaklarınızda yüzünüzde ihtiyaç duyduğunuz noktalara az ve hafif bastırarak uygulamanız çok önemli. Sonuca siz de şaşıracaksınız…
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ