Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
YÜZ YOGASI NEDİR? YÜZ YOGASI NE İŞE YARAR ? EN ETKİLİ YÜZ YOGASI HAREKETLERİ
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
FACE AND BODY VIBRATING -Y- ROLLER
AURELIA GENEVE
Yüz & Vücut İçin Pilli ve Titreşimli Germanyum -Y- Roller
3.450,00 TL 2.760,00 TL
FACE AND BODY BEAUTY GERMANIUM ROLLER
AURELIA GENEVE
Yüz ve Vücut İçin Anti-Aging Etkili Germanium Roller
1.590,00 TL 1.272,00 TL
SPOON GUA SHA - ROSE QUARTZ
AURELIA GENEVE
Kaşık Şekilli Gua Sha Taşı - Pembe Kuvars
990,00 TL 792,00 TL
FLAT HEART – ROSE QUARTZ
AURELIA GENEVE
Yassı Kalp Şekilli Gua Sha Taşı - Pembe Kuvars
990,00 TL 792,00 TL
STAINLESS STEEL GUA SHA
AURELIA GENEVE
Paslanmaz Gua Sha - Çelik
1.190,00 TL 952,00 TL
BLACK BIAN STONE BUTTERFLY SHAPED GUA SHA
AURELIA GENEVE
Kelebek Gua Sha Taşı - Siyah Bien
990,00 TL 792,00 TL
2 REPLACEABLE HEAD BEAUTY BAR
AURELIA GENEVE
Çift Başlıklı & Titreşimli Gua Sha Masaj Taşı - Pembe Kuvars
1.690,00 TL 1.352,00 TL
-T- SHAPED ENERGY BEAUTY BAR
AURELIA GENEVE
Sarkma Karşıtı & Çizgi Giderici Titreşimli -T- Güzellik Masaj Aleti
1.590,00 TL 1.272,00 TL
JADE COMB GUA SHA
AURELIA GENEVE
Tarak Şekilli Gua Sha Masaj Taşı – Yeşim
990,00 TL 792,00 TL
ROSE QUARTZ GUA SHA CRYSTAL - SQUARE
AURELIA GENEVE
Kare Şekilli Gua Sha Taşı - Pembe Kuvars
890,00 TL 712,00 TL
ROSE QUARTZ GUA SHA CRYSTAL - HEART
AURELIA GENEVE
Kalp Şekilli Gua Sha Taşı - Pembe Kuvars
890,00 TL 712,00 TL
AMETHYST GUA SHA CRYSTAL - HEART
AURELIA GENEVE
Kalp Şekilli Gua Sha Taşı – Ametist
1.090,00 TL 872,00 TL

Cilt Bakım

YÜZ YOGASI NEDİR? YÜZ YOGASI NE İŞE YARAR ? EN ETKİLİ YÜZ YOGASI HAREKETLERİ

  • Nisan 12, 2021

Defne Samyeli, Ayşe Tolga gibi ünlülere sosyal medyada ya da televizyonda muhakkak denk gelmişsinizdir. Gençlik ve güzellik sırları sorulunca, yüz yogası yaptıklarından mutlaka bahsederler. Peki, nedir bu yüz yogası?  Yüz yogası, cilt bakımı konusunda son zamanlarda önem kazanan ve gua sha masaj taşları ve face roller gibi bakım aletleriyle de yapılabilen, yüz kaslarımızı çalıştırarak yüzümüzün daha sıkı ve gergin görünmesini sağlayan hareketledir. Pek çok yerde geçen yüz hareketleri ile gençleşme denilen olay budur.

Yüz yogası nedir ? Yüz yogası ne işe yarar ?

En basit ifadesiyle, yüzü daha genç gösterir. Yaşlanma belirtilerini erteler. Sarkma ve kırışıklıkları önler. Cilt daha sıkı, gergin ve sağlıklı görünür. Yüz yogasını düzenli ve doğru yaparsanız gerçekten de yüzünüzün daha şekilli ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Yüz yogası işe yarıyor mu sorusunun cevabı için yüz yogası tekniklerini 1 ay boyunca düzenli uygulamanız yeterli. Bu şekilde yüz yogası öncesi ve sonrası sonuçlarını gözlemleyebilirsiniz. Bir ayda bile cildinizdeki değişimi net olarak fark edeceğinizi söyleyebiliriz.

Yüz yogasının yararları?

Yüz yogası hareketleri sadece cildinizi gençleştirmekle kalmaz. Yüz yogası gerginliği azaltarak rahatlamanıza yardımcı olur.

Yüz yogasında yer alan hareketler lenfatik sisteminizi yani kan dolaşımını harekete geçirdiği için ciltteki ödemi atar. Şişlikleri giderir. Göz altındaki mor halkalardan sizi kurtarır. 

Kasları sıkılaştırdığı için birçok kadının baş belası gıdı oluşumunu azaltır. Özetle: Daha parlak daha sağlıklı ve daha genç bir cildiniz olmasına yardımcı olur. 

Yüz yogasının zararları

Yüz yogası yapanlar da daha iyi bilir ki, cildinize bu şekilde masaj yapmanın hiçbir şekilde zararı yok. Yüz kaslarını çalıştırma konusunda oldukça etkili ve cildi kesinlikle düzenli olarak yapıldığında daha genç gösteriyor. Önemli olan tek şey ise sert hareketlerden kaçınmak.

Yüz yogası nasıl yapılır ? Yüz yogası işe yarıyor mu?

Yüz yogasında birkaç püf noktası var. Bunları bilmek önemli. Hem beklentilerinizi buna göre şekillendirirsiniz, hem de bu konudaki bilincinizi artırırsınız. Hareketlere geçmeden önce bunları belirtelim:

- Bir hareketi yaparken yüzün diğer tarafı kırışmamalı. Bu çok önemli. Bu yüzden elinize bir ayna alın ve bütün hareketleri ayna karşısında yapın. Yaptığınız hareket esnasında yüzünüzün başka bir yerinde çizgi oluşmamasına dikkat edin. 

- Kırışıklıkların düzelme süresi kişiye göre değişir. Metabolizması hızlı ve düzenli çalışan insanların ciltlerinde üç hafta içerisinde iyileşme görülebilir. Metabolizması ağır çalışanlarda ise bu süre uzayabilir.

- Toparlanması en zor bölge göz çevresidir, çünkü buradaki kaslar zayıftır. Hareketleri en az altı ay yapmanız lazım. Çok hassas bir bölge.

- Sağlıklı beslenme ve su içmek yüz yogasını elbette destekler. Tükettiğiniz gıdalara dikkat edin. 

- Erkek ve kadın herkes yüz yogasını yapabilir.

Yüz yogası teknikleri - En etkili yüz yogası hareketleri

Kaş ortası çizgileri için: Sol elinizin orta parmağını kaşlarınızın ortasına hafifçe bastırın. Diğer elinizin orta parmağıyla aynı hizada alnınızın üst kısmına hafifçe bastırın. Sol elinizle kaş ortasından yukarı, diğer elinizle saç köküne yukarı doğru masaj yapın. İki elinizi kullanarak hareketi birkaç defa tekrar edin.

Kaz ayakları için: Gözleri tamamen açın. Başparmağınızı gözün kenarına, kaz ayakları dediğimiz bölgenin üstüne koyun. Karşıya bakın. Hareketi sabah ve akşam yapın.

Düşük kaşlar için: Ellerinizi kaşlarınızın üstüne koyun ve kaşları kırıştırmadan yukarı doğru tutun. Elleri sıkıca kaşlara yapıştırın. Ardından kaşlarınızı çatın. Bu hareketi en az 3 defa tekrar edin.

Dudak üstü çizgileri için: Dudak üst çizgileri, burun kenarındaki çizgiler, alt yanak ve boyun çizgileri için kalemli egzersiz. Bir kurşun kalem alın ve dudağınızın arasında yuvarlayın. Kalemi öne arkaya doğru hareket ettirin, bu sırada yüzünüzde başka bir yerin kırışmamasına özen gösterin. Alt yanak kaslarının sertleştiğini göreceksiniz. Bilgisayar başında kolaylıkla yapabileceğiniz bir hareket.

Ağız kenarı çizgileri için: Balonu ilk hafta bir elma kadar şişirin. İkinci hafta greyfurt kadar şişirebilirsiniz. Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız üçüncü hafta karpuz kadar şişirebilirsiniz. Balon hareketiyle hem yüz kaslarını çalıştırmış olacak, hem de ağız kenarı çizgilerinize iyi gelecek. En az 3 defa tekrar edin. Hareket bittikten sonra bir dakika konuşmayın.

Gıdı ve alt yanak sarkmaları için: Dudaklarınızın arasına bir kaşık alın. Alt dudağı, çeneyi öne doğru çıkarın ve yukarı bakın. Alt yanak kasları, çene, boyun kasları, gıdı tümünün gerildiğini göreceksiniz. Kas gerilince çalıştığınız bölgenin kısaldığını ve alt yanaktaki sarkmaların sıkılaştığını göreceksiniz. Prensip kasları kısaltmak.

Yanak sarkması için yüz hareketleri: Bir aynanın karşısına geçin ve 10 saniye boyunca abartılı şekilde gülümseyin, ardından dinlenin ve 5 kere aynı hareketi tekrarlayın. Sonra yanaklarınızı balon şişirir gibi hava ile doldurun. 10 saniye öyle bekleyin, rahatlayın ve aynı hareketi 5 kez tekrarlayın.

Yanaklarımızdaki kaslar bir yere gitmez, bu yüzden her zaman onları canlandırıp sarkmayı düzeltebiliriz. Bu yöntemi deneyin.

Yüz yogası haftada kaç gün yapılır? 

Yüz yogası öncesi ve sonrası sonuçlarını gözle görülür şekilde fark etmek için öncelikle şunu unutmamak gerekir ki; düzenli yapılmayan hiçbir şey işe yaramaz. Yüz yogası rutininizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Sabah ya da akşam rahat ve stressiz olduğunuz 30 dakikalık bir zaman dilimini bu işe ayırmanız iyi olur.

Haftada minimum 3 gün, maksimum 5 gün yüz yogası yapabilirsiniz. Haftanın 7 günü yüz yogası yapmayın. 1-2 gün mutlaka yüz kaslarınızı dinlendirmeniz öneriliyor. 

Yüz yogasını daha etkili hale getirmek için Gua Sha taşı ve Face Roller ile destekleyebilirsiniz.

   Gua Sha Taşıyla Yüz Masajı : Eski Çinde ortaya çıkan Gua Sha taşları günümüzde oldukça popüler bir yüz masaj tekniğidir. Bu taşların amacı belirli teknikler kullanarak yüzünüze botoks etkisi yaratmaktır. Vücuttaki kan akışını hızlandırdığı için anti-aging özelliği de vardır. Düzenli kullanımda ince çizgiler kaybolur. Yüzdeki  şişlikleri dengeler. Totalde 4 farklı renkten oluşur.Bunlar yeşim taşı, pembe kuvars ve ametist.

-    Yeşim taşı:  Negatif enerjinin vücutta atılmasını sağlar.Stresi azaltır.Sinir sistemini güçlendir.  Karma cilt tipine sahip kişiler için uygundur. (AURELIA GENEVE JADE COMB GUA SHA)

-   Pembe kuvars taşı : Sevgi ve aşkı simgeler. Hassas cilt yapısına sahip kişiler için uygundur.Cilt dokusunu güçlendirme ve düzeltme özelliği vardır. Sedef  hastalığı olan kişiler bu taşı kullanabilir. (AURELIA GENEVE ROSE QUARTZ GUA SHA CRYSTAL – HEART)

-    Ametist taşı : Etki açısından en güçlü taşlardan biridir.Negatif enerji yüklü bir taş olduğundan pozitif enerjiyi çeker. Yağlı ciltler öncelikli olmak üzere her cilt tipine sahip kişiler tarafından kullanılabilir. (AURELIA GENEVE AMETHYST GUA SHA CRYSTAL – HEART)

-    Metalik taş : Metal olduğu içi ısınmaz, hep soğuk olur. Bu yüzden de daha çok rahatlatır. (AURELIA GENEVE STAINLESS STEEL GUA SHA)

  Face Roller : 

-    Enerjiyi temizleme etkilerinin yanı sıra cilde yararları da oldukça fazladır. Yüzünüzdeki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur. Kan akışının hızlanmasını sağlar. Eğer yeşim taşınızın etkisini attırmak istiyorsanız buzdolabında bekletip uyguladığınızda  kılcal damarları küçülterek gözaltı morluklarının azalmasını sağlar. 

-    AURELIA GENEVE FACE AND BODY VIBRATING -Y- ROLLER : Rollerın altıgen Y dizaynının yoğurma masaj etkisi yüzdeki kan dolaşımını artırır. (AURELIA GENEVE FACE AND BODY VIBRATING -Y- ROLLER)

-    AURELIA GENEVE FACE AND BODY BEAUTY GERMANIUM ROLLER : Bu roller,  genç  bir görünüm için cilt tonunu iyileştirmeye yardımcı olur. Altıgen rollerı cildinizin her tarafında yuvarlayarak gezdirdiğinizde kan dolaşımını destekler. (AURELIA GENEVE FACE AND BODY BEAUTY GERMANIUM ROLLER)

 

 

 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ