Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
FEVZİ ALTUN: ÜÇGEN YÜZE NASIL MAKYAJ YAPILIR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
BLUSH
NARS
Allık
1.770,00 TL
SOFT MATTE COMPLETE FOUNDATION
NARS
Yüksek Kapatıcılık Sağlayan Mat Bitişli Fondöten
2.100,00 TL
LIGHT REFLECTING FOUNDATION
NARS
Cildin Işığını Ortaya Çıkaran & Cilt Bakım Etkili Fondöten
2.380,00 TL

Makyaj Modelleri

FEVZİ ALTUN: ÜÇGEN YÜZE NASIL MAKYAJ YAPILIR?

  • Haziran 29, 2020

Makyaj derslerimiz devam ediyor. Makyajın temeli olan yüz tipine göre makyajda üçgen yüzlülerin nasıl makyaj yapması gerektiğini Fevzi Altun’dan öğrendik.

 

 

Üçgen yüz nasıl olur?

 

İki tip üçgen yüz vardır: Düz üçgen ve ters üçgen. Düz üçgen yüzlerde alın bölümü dar, çene bölümü geniştir. Dolayısı ile alın bölümünü ortaya çıkarmak gerekir. 

 

Ters üçgen yüz şeklinde ise alın bölümü geniş, çene bölümü dardır. Bu yüz tipinde de çenenin darlığını dengeli göstermek lazımdır. Bu yüz tipi, en çok görülen yüz tiplerinden biridir. Reese Witherspoon, Victoria Beckham, Özge Ulusoy ve Didem Soydan’da ters üçgen yüzlü ünlüler arasındadır. 

 

Düz üçgen yüzlüler nasıl makyaj yapmalı?

 

Düz üçgen yüzlerde alın bölümü dar, çene bölümü geniştir. Dolayısı ile alın bölümünü ortaya çıkarmak için açık renk fondöten (Nars All Day Luminous Weightless Foundation) kullanarak bu bölgeyi aydınlatmalı, alın bölümü aydınlatılırken özellikle göz kenarları ve şakaklar da unutulmamalıdır. Çene bölümünü geri çekmek için bu sefer koyu renk fondöten kullanmalısınız. Her zaman kullandığınız açık renk fondötenin 1-2 ton koyusunu tercih edebilirsiniz. 

 

 

Koyu fondöten ile tam kulak altından aşağı çeneye inilerek ve yanak çukuruna doğru gölgeleme yapmalısınız. Gölgeler çene altından boyna doğru devam edip iyice dağıtılmalıdır. Bunu da en iyi Shiseido Perfect Foundation Brush ile yapabilirsiniz. Fondöteni mükemmel şekilde yüzünüze yayar. Bu kontür uygulamasında likit yerine stik fondöten de kullanabilirsiniz.

 

Düz üçgen yüzlülerde allık ise elmacık kemiği üzerine yuvarlak bir şekilde uygulanmalıdır. Kesinlikle köşeli hatlar yapılmamalıdır. Örneğin Nars Blush Orgasm’ı yine Nars Kabuki Yachiyo Brush ile en iyi şekilde uygulayabilirsiniz.

 

Ters üçgen yüzlüler nasıl makyaj yapmalı?

Bu yüz şeklinde alın bölümü geniş, çene bölümü dardır. Dolayısı ile alın bölümünün daraltılıp çene kemiklerinin daha belirginleştirilmesi gerekir. Belirgin hale getirmek istediğimiz bölümler için de açık renk fondöten yardımı ile aydınlatma işlemi yapabilirsiniz. Alın koyu renk fondöten ile her iki yanına, şakaklara gölgeleme yapılarak daraltıldıktan sonra göz çarpan geniş görüntüsü dengelenmiş olur. Ardından açık renk fondöten ile kulak memesinden yanak çukuru ve çeneye doğru aydınlatma işlemi yapılır ki, böylece dar olan çene daha belirgin bir hal alır. Allık elmacık kemiği üzerinden ve gözün uç bölümüne doğru elips şeklinde uygulanır.


 

Makyajın kuralı çok basit: Açık renkler vurgular, koyu renkler saklar. O yüzden alnı geniş göstermek istediğimizden bu bölgede açık renk fondöten uygulamak gerekiyor.
 

Gördüğünüz gibi işin tüm sırrı kontürde! Doğru kontür uygulaması ile yüzünüzün oranını bile illüzyonla değiştirebilirsiniz!

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ