Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
FÖN MAKİNASI KULLANMADAN SAÇLARINIZI DOĞAL KURUTMANIN PÜF NOKTALARI
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
No. 4 BOND MAINTENANCE SHAMPOO
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Bakım Şampuanı
1.490,00 TL
No. 5 BOND MAINTENANCE CONDITIONER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Kremi
1.490,00 TL
MOISTURE CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Yoğun Nem Veren Saç Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
No. 6 BOND SMOOTHER
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Şekillendirici
1.490,00 TL
No. 7 BONDING OIL
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Saç Bakım Yağı
1.490,00 TL
No. 9 BOND PROTECTOR NOURISHING HAIR SERUM
OLAPLEX
Bağ Güçlendirici Besleyici Saç Serumu
1.490,00 TL
No. 4D CLEAN VOLUME DETOX DRY SHAMPOO
OLAPLEX
Hacim Veren Detoks Etkili Kuru Şampuan
1.490,00 TL

Saç Bakımı

FÖN MAKİNASI KULLANMADAN SAÇLARINIZI DOĞAL KURUTMANIN PÜF NOKTALARI

  • Haziran 20, 2023

Yaz aylarında saçlarınızı kurutmak için fön makinasına ihtiyacınız yok. Bilmeniz gereken saçınızın şeklini koruyarak doğal olarak nasıl kurutmanız gerektiği…

Her duştan sonra saçlarını kurutanlardan mısınız yoksa doğal olarak saçlarını kendi haline kurumaya bırakanlardan mı? Kış aylarında ya da acele şekilde bir yere gitmeniz gerektiğinde saçlarınızı fön makinası yardımıyla kurutmak istemeniz çok normal. Hatta gerekli. Ancak sıcak yaz günlerinde saçlarınıza ekstra ısıyla zarar vermenize hiç gerek yok.

Eğer saçlarınızı doğal olarak kurumaya bıraktığınızda nasıl şekil alacağından endişeliyseniz, ya da nasıl kurutmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamayı deneyebilirsiniz;

1. Saçlarınızı duşta nemlendirin
Saçlarınızı doğal olarak kurumaya bırakırken aynı zamanda pürüzsüz ve elektriklenmeyen saçlar istiyorsanız, ilk adımda saçınızın yeteri kadar neme doyduğundan emin olmanız gerekiyor. Bunun için duşta saçlarınızı yıkarken nem verecek şampuan ve saç kremlerinden destek alabilirsiniz. Özellikle doğal içerikli ürünler arıyorsanız, We Are Paradoxx Moisture Shampoo ve We Are Paradoxx Moisture Conditioner ile yumuşak ve neme doymuş saçlar elde edebilir, saçlarınızdaki yıpranmış bağların da güçlenmesini istiyorsanız Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo ve No. 5 Bond Maintenance Conditioner tercih edebilirsiniz.

2. Havlu yerine tişört ya da mikrofiber havlu kullanın
Duştan sonra saçlarınızdaki fazla suyu emmesi için havlu kullanmak yerine tişört ya da mikrofiber havlu kullanmayı deneyebilirsiniz. Çünkü çoğu banyo havlusundaki lifler, ıslak saçta kullanılamayacak kadar sert, ayrıca kabarmaya ve ciddi hasarla sebebiyet verebiliyorlar. Bunun yerine, sadece saç tellerinize karşı daha nazik olmakla kalmayan, aynı zamanda saçınızın daha hızlı kurumasına yardımcı olacak mikrofiber havlu edinebilirsiniz. Eğer yoksa kullanmadığınız bir tişörtten de yardım alabilirsiniz.

3. Saçlarınızı geniş dişli bir tarakla tarayın
Islak saçlarınıza zarar vermemek, düğümleri ve karışıklıkları açmak için geniş dişli bir tarak kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Bu aşamada saçlarınızı pürüzsüzleştirmesi ve daha parlak olması için Olaplex No.9 Bond Perfector Nourishing Hair Serum ya da No. 7 Bonding Oil kullanabilirsiniz.

4. Saç tipinize uygun hareket edin
Düz, dalgalı ya da kıvırcık… Saç tipinize uygun ürünler ve teknikler kullanmanız, saçlarınızı doğal olarak kuruturken en çok dikkat etmeniz gereken şey. 

Düz saçlar: Saçınız düzse, havayla kurutma süreci saçın cansız görünmesine neden olabilir. Bu nedenle saçınıza biraz doku kazandırmaya ne dersiniz. İsterseniz bir köpük ya da şekillendirici krem sürüp saçlarınız örerek doğal bir hareket kazandırabilirsiniz ya da kuruduktan sonra Olaplex No.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo ile hacim kazandırabilirsiniz. 

Dalgalı saçlar: Elektriklenmeyi önlemek ve bukleleri belirginleştirmek için duşta saç kremi uyguladıktan sonra bunu geniş dişli bir tarakla saç tellerinize iyice yayın. Isı kullanmadan doğal dalgalarınızı hareket geçirmek istiyorsanız, saçlar doğal halinde kurutulmaya bırakıldığında bukleleri yumuşak bir şekilde belirginleştiren Olaplex No.6 Bond Smoother kullanmayı deneyin.

Kıvırcık saçlar: Kıvırcık saçların kuruması biraz daha zor olabilir. Bunun için önce saçınızdaki fazla suyu tişört veya mikrofiber havlu ile kurutun. Bir başka ipucu ise şu; kıvırcık saçlarınızı özellikle duştan çıktıktan sonra değil duşta tarayın. Çünkü duştan sonra tararsanız doğal bükleriniz bozulabilir ve saçınız elektriklenebilir. Ayrıca bukle belirginleştirici bir ürün uyguladıktan sonra saçınıza dokunmayın. Zira buklelerinize kururken ne kadar dokunursanız o kadar kabarırlar.
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ