Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
HIGHLIGHTER NEDİR ? HIGHLIGHTER NASIL SÜRÜLÜR ?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
RADIANT CREAMY CONCEALER
NARS
Aydınlatıcı Etkili Kremsi Kapatıcı
1.540,00 TL
LIGHT REFLECTING PRESSED SETTING POWDER - NEW
NARS
Aydınlatıcı Etkili Transparan Sıkıştırılmış Pudra
2.030,00 TL
THE MULTIPLE
NARS
Çok Amaçlı Stik
2.120,00 TL
HIGHLIGHTING POWDER
NARS
Aydınlatıcı Pudra
1.810,00 TL

Makyaj

HIGHLIGHTER NEDİR ? HIGHLIGHTER NASIL SÜRÜLÜR ?

  • Haziran 24, 2020

“Highlight’sız makyaj, makyaj değildir!” Evet kabul, biraz abarttık. Ama makyajda highlight’ın rolünü artık kimse inkar edemez. Hal böyleyken, highlight konusunu enine boyuna inceleyelim mi?

Aydınlık ve parlak cilt görünümü son yılların en önemli trendi olsa gerek. Kadınlar olarak hepimiz bu parlaklığın peşine düştük! Elbette highlighter kullanmak, ruj sürmeye benzemiyor. Eğer dozu fazla kaçırırsanız yağlı bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Burada en önemli nokta, denge. Haydi o zaman, highlighter konusunu güzelce mercek altına alalım!


Erkan Uluç bu videosunda highlight uygulamasının püf noktalarını sizler için gösterdi.
 

Highlighter nedir? Highlighter ne işe yarar ? Aydınlatıcı nereye sürülür ?

Highlight, yanaklarda ve burnun üstünde parlak bir görüntü elde etmek demektir. Bu şekilde ifadeniz de taze ve canlı gözükür. Highlight ışığı yansıtan bir ürün olduğu için , elmacık kemikleri , burun ucu, kaş altı gibi yüzdeki kemikli bölgeleri ortaya çıkarmak için uygulanır.

Hangi ürünlerle highlight yapılır? Highlighter nasıl kullanılır ?

Aydınlatıcılar pudra, stik ve likit gibi farklı dokularda olabilirler. Yapıları farklı da olsa tüm bu ürünlerin görevleri aynıdır: Yüzümüze ışıltı katmak... Aydınlatıcı deyince de ilk aklımıza gelen elbette Nars oluyor. Aydınlık makyajda devrim yaratan ikonik ürünlerin yaratıcısı olan markanın highlight ürünlerini inceleyelim mi? Hangisini neden tercih etmelisiniz?

 

Toz (Pudra) Highlighter’lar

Toz ürünler, her zaman kolay ve pratik ürünlerdir. Ayrıca likitlere göre ışıltıları bir miktar daha az olduğundan günlük hayatta, gün içinde rahatlıkla kullanılabilirler. Yüze doğal aydınlık bir ifade verirler.

Nars’ın çok satan Light Reflecting Pressed (sıkıştırılmış) Powder’ı ve Light Reflecting Loose (toz) Powder, bu tip aydınlatıcılar içinde en iyi ikililerdir. 

Bu aydınlatıcı pudralar, her kişinin kendi cildine özel ayrı bir aydınlatma efekti yaratırlar. Cilt görünür bir şekilde pürüzsüzleşirken aydınlanır. Bu görünmez ipeksi pudralar, ciltteki ışığı sağlamak için fotokromik teknolojisiyle zenginleştirilmiştir. Parlaklığı anında emerler ve ışığı güzel bir şekilde yansıtır.

Toz pudrayı Nars Mizubake Kabuki  ile uygulayabilirsiniz. Sıkıştırılmış olanın ise kendi süngeri var. Highlighter’i stratejik olarak uygulayın. Uygulayacağınız bögeler: Elmacık kemiklerinin üstü, burun kemiği, kaş altı, dudak üstü (orta kısım) ve çene.

Ayrıca aydınlatıcı toz (pudra) ürün olarak Nars Ibiza Highlighting Blush'ı kullanabilirsiniz. Altın ışıltıları taşıyan bu aydınlatıcı allık, yüzünüzde harika yansımalar yaratacaktır. Bu ürün son zamanların en trend aydınlatıcısı! Ayrıca bu serideki diğer aydınlatıcılar da efsane!

Likit Highlighter’lar - Likit highlighter nasıl sürülür ? Likit aydınlatıcı nereye sürülür ?

Makyaj artistlerinin sırrı: Genellikle toz highlighter ve likit highlighter makyaj artistleri tarafından birlikte uygulanır.
 

Stik Highlighter’lar

Elmacık kemiklerinizi belirginleştirdikten sonra bu kemiklerin üst kısmına uygulayacağınız highlight, yüzünüze daha fazla vurgu yapacaktır. Bunun için en uygun ürünlerden biri de stik şeklindeki aydınlatıcılardır. Stikler daha net ve spesifik uygulama yapmayı sağlarlar. Bu konuda Nars Multiple dünyanın en çok satan ürünleri arasındadır. Makyaj artistlerinin ve ünlülerin en sevdiği aydınlatıcı stiklerden olan Nars Multiple Copacabana’yı elmacık kemiklerinizde, gözlerinizin üzerinde, kaş kemiğinde kullanabilirsiniz. Çok yönlü bu ürün yüze inanılmaz bir efekt verir. 

Highlight nasıl sürülür?

Önemli: Bu uygulamada esas nokta parmaklardır. Parmak uçlarıyla yedirilen ürün cilde daha iyi nüfuz edecek ve daha doğal gözükecektir.

- Yüze öncelikle çok ince bir fondöten uygulamak gerekiyor. Ardından asıl nokta Radiant Creamy Concealer ile T bölgesini aydınlatmak da... Ürünü yüzün T bölgesine sürdükten sonra parmak uçlarıyla yayın. 

- Concealer ile işiniz bitince bronz bir pudra ile (Nars Laguna) gerekli gördüğünüz yerlere kontür yapın. Örneğin elmacık kemiklerinin altına hafif bir uygulama yapabilirsiniz.

- Yüzün her tarafının parlak ve ıslak görünümlü olmaması için Nars Soft Velvet Loose Powder ile T bölgesini matlaştırın. Böylece yanaklar ve elmacık kemikleri daha nemli ve ıslak görünecek.
 

nars highlighter swatch
 

Nars Laguna Illuminator

Makyajın kilit noktası: Bu makyajın kilit noktası stikler. Yani Nars The Multiple ( Işıltılı Açık Kahve ) rengi ve Nars The Multiple ( Orgasm ) bize istediğimiz görünümü verecek ürünler.

İlk olarak ışıltılı açık kahve rengini elmacık kemiklerinin üzerine hafifçe baskı yaparak, alttaki fondöteni zedelemeden uygulayın. Hatta biraz göz altına da uygulayın. Çok hafif de göz kapaklarına...

Sıra geldi Orgasm’a... Orgasm rengi ile yanaklara parlak ve ışıltılı bir görünüm vereceğiz. İnce uçlu bir fırça ile bunu yanaklarınıza uygulayın. Göz kapaklarına parlaklık vermek için de göz üstüne ve göz pınarlarına da mutlaka sürün. Böylece yanaklardaki ıslaklığı dengelemiş olursunuz.

Makyajın son dokunuşu olarak Nars Orgasm Lip Gloss’u dudaklarınıza sürerek finali yapın.

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ