Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
ERKAN ULUÇ: GÖZLERİNİZİ BÜYÜK GÖSTERMEK İÇİN 3 TEKNİK 3 ÜRÜN!
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
LARGER THAN LIFE LONG-WEAR EYELINER
NARS
Uzun Süre Dayanıklı Göz Kalemi
1.290,00 TL
HIGH PIGMENT LONG WEAR EYELINER
NARS
Yüksek Pigmentli Dayanıklı Göz Kalemi
1.290,00 TL

Göz Makyajı

ERKAN ULUÇ: GÖZLERİNİZİ BÜYÜK GÖSTERMEK İÇİN 3 TEKNİK 3 ÜRÜN!

  • Haziran 26, 2020

Herkes iri gözlere sahip değildir ama makyajla gözleri büyük göstermek mümkündür. Çünkü büyük gözler her zaman daha çekicidir. Gözlerinin güzellikleriyle meşhur Sophia Loren, Türkan Şoray gibi yerli ve yabancı yıldızları düşünün: İri gözleri, uzun kirpikler ve dramatik bakışlar... Büyük gözlerin ifadeyi nasıl değiştirdiği ortada! 
 

Erkan Uluç, gözleri büyük göstermek için 3 ürünle 3 teknik öneriyor:
 

Beyaz göz kalemi nasıl uygulanır
1) Beyaz göz kalemi

Beyaz göz kalemi, kendisi küçük ama etkisi büyük kozmetiklerden biri. Makyajda rolü çok! Nasıl mı? En basit şekilde gözlerin aydınlık ve büyük görünmesini sağlar. Bunun için beyaz göz kalemini alt göz kapağının içine sürün. Kesinlikle bu işlemi beyaz kalem ile yapın, koyu renk bir kalemle asla yapmayın. Çünkü bu durumda gözler olduğundan daha küçük görünecektir.
 

Kural basit: Beyaz göz kalemi gözleri iyi ve aydınlık gösterirken, göz içine çekilen siyah kalem gözleri küçük gösterir. 

Beyaz göz kalem önerisi
 

Beyaz kalem olarak Nars Larger Than Life Santa Monica'yı tercih edebilirsiniz. Bu beyaz kalem, Erkan Uluç’un göz makyajında kullanmayı en sevdiği kalemdir. Ayrıca kalemin yumuşak ve pürüzsüz dokusu, bir göz farı kadar rahatlıkla dağılabilir yapıdadır. Bu yüzden göz pınarlarına ve göz kapağınızın üzerine (far gibi) kalemi sürün ve rengi yayın.

 

Siyah göz kalemi uygulaması

2) Siyah göz kalemi

Bu makyajda likit eyeliner yerine siyah göz kalemi tercih etmek daha doğru olur. Çünkü alt kirpiklere ve göz kapağının kıvrım yerine de uygulama yapmanız gerekecek. Nars Kohliner Minorque asansörlü siyah göz kalemi bu işlem için idealdir. 

Göz kalemi nereye sürülür?

Kalemi göz pınarlarına kadar çekmek, gözleri küçültür. O yüzden göz kalemini göz kapağının ortasından başlayarak, kirpik diplerinden dışa doğru hafifçe kalınlaştırarak sürün. Böylece göz kapağının düşüklüğü de kaybolmuş olacaktır. Sonra göz kalemini alt kirpik diplerinin tamamına, gözün bitişine doğru yine hafifçe kalınlaştırarak sürün. 


Buradaki püf noktası ise şu: Göz içine çektiğiniz beyaz kalemin etrafında hat olacak şekilde siyah kalemi sürmeniz. Beyaz kalemin üstüne asla gelmemeli siyah çizgi...
 

Ve can alıcı nokta... Siyah kalemi göz kapağının katlanma bölgesinin biraz üzerine, eyeliner ile paralel olacak şekilde çizin. Bu, göz kapağını daha yukarıda dolayısıyla gözü daha büyük gösterir. Bu işlem ile gözünüzün çerçevesini büyütmüş oldunuz. İnanılmaz bir efekt!
 

Gözleri büyük gösteren maskara

3) Maskara

Gözleri büyük görünmesi için kirpiklerin duruşu çok önemlidir. Kirpikler ne kadar kalkık ve kıvrık durursa gözler de o kadar büyük görünür. Shiseido Full Lash Multi Dimension maskarayı kirpik uçlarında yoğunlaştırarak sürün. 
 

Alt kirpiklere sürülen maskara gözü olduğundan daha açık gösterir ve iri gösterir. Mutlaka alt kirpiklerini de maskarayı sürün ki, beyaz kalemin yoğunluğu daha çok belli olsun.
 

İşte, gözleri büyük göstermek bu kadar kolay!

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ