Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
KAHKÜL  KESTİRMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER
PAYLAŞ

Saç

KAHKÜL KESTİRMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER

  • Kasım 22, 2022

Kahkül saç modelleri şu sıralar popülerliğinin zirvesinde. Ancak bu kesime adım atmadan önce bilmeniz gereken birkaç şey var.

Eğer saç modelinizde bir farklılık yapmak istiyor ancak köklü değişimlerden de uzak kalmak istiyorsanız, değerlendirme listenize ilk sıradan kahkülü alabilirsiniz. Zira kahkül saç modelleri şu sıralar altın çağını yaşıyor desek hiç de yanılmış olmayız. Farklı kahkül türleri, yüzünüzü ve saç stilinizi anında değiştirebilme özelliğine sahip olduğu gibi, son zamanlarda Sydney Sweeney, Zoë Kravitz ve Billie Eilish gibi ünlü isimler de kahkül kesime gönül vermiş durumda. Yani ilham alma konusunda epey örneğimiz mevcut. 

Yine de kahkül kesimleri söz konusu olduğunda iyice düşünüp taşınmak önemli. Size yakışıp yakışmayacağı gibi önemli sorularla birlikte şekillendirme noktasında da kendinizi tamamen kahküle adamanız gerektiğini söylemeliyiz. O halde gelin kahkül kestirmeden önce bilinmesi gerekenleri küçük bir keşfe çıkalım.

Kahkül kestirmeden önce bilinmesi gereken 5 şey

Öncelikle uzun kahkül, kısa kahkül, küt kahkül ve perçem kahkül gibi farklı seçenekleriniz olduğunu belirtelim. Yani tek bir kahkül modeline bağlı kalmanız gerekmiyor. Ne istediğinize karar verdikten sonra bir de şu maddeleri hesaba katmanızda fayda var;

Şekillendirme rutininize kendinizi adamalısınız

Kahkül kesimle birlikte şekillendirme rutininize fazladan 20 dakika eklemeniz gerektiğini belirtelim. Özellikle dalgalı ve kıvırcık saçlar için şekillendirme aşamasında biraz daha çaba gerektirirken, düz saçlı kadınlar bile her sabah kahküllerinin farklı bir versiyonuyla güne başlayabilir. Bu sebeple kahkül eşittir ekstra şekillendirme rutini diyebiliriz.

Bakım önemli

Kahkül saç modelleri devreye girdiğinde 2 ya da 3 hafta arayla kuaför ziyaretlerini sıklaştırmanız şart. Çünkü uzayan kahküller zamanla formdan düşebilir ve istediğiniz görüntüden uzaklaşabilir. 

Saç tipinizi hesaba katın

Az önce de bahsettiğimiz gibi eğer dalgalı ve kıvırcık saçlarınız varda kahkülün biraz daha çaba gerektirdiğini mutlaka bilmelisiniz. Eğer kahkül kestirmeyi yine de tercih ediyorsanız, yoğun modeller yerine daha yumuşak kesilmiş kahkül modelleri sizin için uygun olabilir.

Isı hasarına dikkat

Kahkül kesimi şekillendirme aşamasında elinizin sıkça maşa ya da fön makinasına gitmesi doğal. Bunları her gün olmasa bile belirli aralıklarla kullanmanızda bir sakınca yok. Ancak kullanmadan önce mutlaka ısıya karşı koruyucu bir ürünle önlem almalısınız. 

Kuru şampuan en yakın arkadaşınız olmaya aday

Kahkül kestirdiğinizde hacimli ve parlak görünmesi en çok isteyeceğiniz şeylerin başında gelecektir. Bunu sağlamak adına saçlarınızı sürekli yıkamak yerine yağı anında emen ve hacim kazandıran kuru şampuanlardan destek alabilirsiniz. 
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ