Çok severek aldığınız ojenizin ilk kullanımdan sonra dokusu yoğunlaşıp kalınlaşıyor mu? Tazeliğini yitiriyor mu? O halde ojenizi saklama konusunda kesinlikle bir yanlışınız olmalı. Bu konuda size basit tavsiyelerimiz var:
1) Ojeyi kullandıktan sonra ojenin kapağının tamamen ve sıkıca kapandığından emin olun. Ağzı iyi kapanmayan ojeler hava alır ve kısa sürede ojenin yapısı yoğunlaşır ve katılaşır.
2) Oje yapısını bozan bir diğer unsur ise ojenin aşırı sıcak ya da aşırı soğukta bırakılmasıdır. Ojeleri saklarken en ideal ısı oda sıcaklığıdır.
3) Ojeleri güneş ışığı altında da bırakmamak gerekir. En ideal saklama yeri serin ve kuytu yerlerdir, dolap ya da çekmece içi gibi.
4) Hepimizin başına gelen önemli bir diğer husus da kapak kenarına damlayan ojelerdir. Bu damlayanlar bir süre sonra kuruyup kalıntı haline gelir ve kapağın oje şişesine yapışmasına veya kapağın tam kapanmamasına sebep olur. Böylece bir süre sonra oje kullanılamaz hale gelir.
Eğer oje kapağında oje birikmiş ise bunları mutlaka aseton ile her kullanımdan sonra temizlemelisiniz. Temizleme esnasında asetonun oje içerisine dökülmemesine dikkat edilmelidir. Oje renkleri ve yapısında bozulmalar olmaması için bu işlem oldukça önemlidir.
Oje deyip geçmeyelim, ojelerle ilgili her şeyi öyle bir mercek altına aldık ki bu haberimizden sonra oje alışverişine koşa koşa gidebilirsiniz. Bizden söylemesi! Oje sürmekte zorlanan kadınlar, bu yazı sizi de ilgilendiriyor! Haydi iş başına...
Ojelerinizin çok kısa sürede kuruduğundan veya dokularının değiştiğinden mi şikayetçisiniz? O zaman ojelerinizi saklama konusunda bir yerde hata yapıyorsunuz demektir.
Havalar ısınıp güneş yüzünü iyice ortaya çıkarınca ojeler de değişiyor. Simli ojeler bu dönem en çok tercih edilen oje çeşitlerinin başında geliyor. Peki, neden?
Manikür kadar önemli bir diğer önemli adım oje sürmektir. Bazı oje renklerini kolayca uygulayabiliyorken bazı renklerde zorlanabiliyoruz. Peki, ne yapmamız lazım?