Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇ DERİSİ KURULUĞUNA NE İYİ GELİR?
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
ilişkili ürünler
MOISTURE CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Yoğun Nem Veren Saç Kremi
1.050,00 TL 840,00 TL
DETOX SCALP + BODY SCRUB
WE ARE PARADOXX
2’si 1 Arada Vegan Saç & Vücut Peelingi
1.475,00 TL 1.175,00 TL

Kuru Saçlar

SAÇ DERİSİ KURULUĞUNA NE İYİ GELİR?

  • Mart 20, 2023

Saç derisi kuruluğu yaşıyorsanız, alabileceğiniz önlemleri ve neler yapabileceğinizi bir araya getiriyoruz.

Günümüzde kullanılan ürünler, stres, hava kirliliği gibi pek çok faktör saç sağlığı üzerinde etkili. Elbette kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes canlı, parlak ve güçlü saçlara sahip olmak ister ancak pek kişi önce saç derisine odaklanması gerektiğini düşünmeyebilir. Önemli olan şu ki, saç deriniz ne kadar sağlıklı olursa saçlarınız da o kadar sağlıklı bir şekilde uzar ve güçlü bir görünüme kavuşur.

Saç derisi kuruluğu neden olur ?
Eğer cildiniz kuruysa, saç derinizin de kuru olması normaldir. Ancak bunun haricinde saç ürünleri, saçı çok sık yıkamak, hava değişiklikleri, sedef hastalığı ve egzama gibi etkenler de saç derisinin kurumasına yol açabilir. Doktor kontrolünde ilerlemeniz gereken bir durum varsa elbette medikal şampuanlar kullanmalı ve uygun tedavilerle saç derisi kuruluğuna çare aramalısınız. Onun haricinde saç derinizi doğru ürünlerle nemlendirerek ve birkaç bakım adımına dikkat ederek kuruluğun önüne geçebilirsiniz.

Saç derisi kuruluğuna ne iyi gelir ?
Bu durumu tersine çevirmek için neler yapabileceğinizi gelin birlikte inceleyelim;

1- Nazik bir şampuan kullanın
Kuru saç derisini iyileştirmenin ilk adımı temiz içerikli ve nemlendirici özellikle bir şampuan tercih etmek. İçeriğinde aloe vera, papatya ve pantenol gibi nemlendirici özellikli maddeler varsa özellikle tam size göre olabilir. Saçlara yoğun nem veren We Are Paradoxx Moisture Shampoo ise B, C + E vitaminlerinin zengin karışımı sayesinde saçların daha temiz, pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Kuru ve kırılgan, cansız saçlara yoğun nem kazandırır.

2- Çok sıcak suyla saçlarınızı yıkamayın
Sıcak su saç derinizi daha da kurutabilir ve zamanla kuruluğa bağlı kepek problemiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz. Soğuk olmasa bile ılık bir suyla saçlarınızı yıkamanız çok daha iyi olacaktır.
Ürünlerin içeriklerine dikkat edin
Artık ürünlerin içeriklerine dair çok daha bilinçli bir hale geldik ve saçlarımız için nelerin zararlı olabileceğinin farkındayız. Söz konusu kuru saç derisi olduğunda özellikle sülfatlar, parabenler, basit alkoller, formaldehit ve sentetik kokular gibi sert içerikli ürünlerden kullanmaktan kaçınmalı ve daha doğal içeriklere şans vermelisiniz. 

3- Saç derinizi düzenli olarak arındırın
Sadece yağlı saç derisine sahip olanlar değil kuru saç derisi olanlar da saç peeling’lerine bakım rutininde yer verebilir. Çünkü burada amaç, yağ, ter ve ürün kalıntılarını doğru şekilde saç derisinden arındırmak. %91’i doğal olan We Are Paradoxx Detox Scalp + Body Scrub saç köklerini rahatlatır, ferahlatır ve tertemiz yapar. Haftada 1 kere uygulamanız ise yeterli olacaktır. 

4- Daha fazla su içmeye özen gösterin
Kuru cilde sahip kişiler için bütün önemli önerilerin arasında kesinlikle bu da yer alır. Vücudun işleyişini sürdürmesi ve cildin doğal nemini koruyabilmesi için yeterince su içtiğinizden mutlaka emin olun. 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ