Hangi Ürünü / Konuyu Arıyorsunuz
  • Favorilerim
  • Hesabım
  • Üye Girişi
  • Sepetim0
Shiseido Ultimune
ÜRÜNLER
  • {{p.Name}} {{p.Fields[95]}}
    {{p.Fields[113]}}

    {{p.Name}}

    {{p.Fields[124]}}
    {{p.OldPrice }} TL {{p.Price}} TL
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
BLOG YAZILARI
  • {{c.Name}}
    {{category.Name}}

    {{c.Name}}

    {{c.SmallDescription}}

    {{c.CreateDate | date : 'MMMM dd, yyyy'}}
TÜM SONUÇLARI GÖRÜN
SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN ÖNE ÇIKAN VİTAMİNLER
PAYLAŞ
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
İlişkili Ürünler
GROWTH ADVANCED SCALP SERUM
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Serumu
2.490,00 TL 1.992,00 TL
GROWTH THICKENING CONDITIONER
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Saç Kremi
1.580,00 TL 1.264,00 TL
GROWTH THICKENING SHAMPOO
WE ARE PARADOXX
Saç Uzamasını Destekleyen & Dökülmeyi Engelleyen Şampuan
1.440,00 TL
THE GROWTH REGIME
WE ARE PARADOXX
Saç Dökülmesini Engelleyen & Saç Uzamasını Destekleyen Set
5.510,00 TL 4.408,00 TL

Saç Dökülmesi / Dökülen Saçlar

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN ÖNE ÇIKAN VİTAMİNLER

  • Kasım 08, 2022

Saç dökülmesi probleminiz uzun süre devam ediyorsa ve aldığınız önlemlerin yetersiz geldiğin düşünüyorsanız, artık bir uzmana danışma vaktiniz gelmiş demektir. Çünkü demir eksikliğinden hormon dengesizliklerine kadar altta pek çok farklı problem yatıyor olabilir. Yapılan testler sonucunda saç dökülmesi neden olur sorusunun cevabını elde edebilirsiniz. Peki, hangi vitaminlerin eksikliği aşırı saç dökülmesi problemini ortaya çıkarır? Gelin birlikte inceleyelim.

D vitamini

Yapılan araştırmalar, vücuttaki D vitamini eksikliğinin saç dökülmesine yol açabileceğini gösteriyor. D vitamininin saç konusunda oynadığı rol ise yeni ve eski saç köklerini uyarmak. Yani eğer D vitamini eksikliğiniz varsa saç dökülmesi yaşıyor olabilirsiniz ve saç büyümeniz yetersiz hale gelebilir.

Biotin

B vitamin ailesine ait olan biotin, saç, cilt ve tırnak sağlığı için en büyük görevi gören vitaminler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Biotin eksikliği ise saçların cansızlaşmasına ve zamanla dökülmesine neden olabiliyor. Dışardan takviye olarak alabileceğiniz gibi yumurta, ıspanak, buğday ve mantar gibi gıdaların içerisinde de biotin bulunuyor.

Demir

Düşük demir depoları, kadınlarda saç dökülmesi için büyük risk faktörlerinden biri. Sağlıklı saç büyümesi için vücudun demire ihtiyacı olduğu aşikar ve eğer demir eksikliği anemiye dönüşürse saçlarda incelme, zayıf saç büyümesi ve hatta saç dökülmesi yaşayabilirsiniz.

Çinko

Tavuk, deniz ürünleri, badem ve yer fıstığı gibi gıdalarda bulunan çinko, kadınlarda saç dökülmesi probleminde eksikliğine bakılan vitaminlerden biri. Çinko eksikliği genellikle Telogen Effluvium adı verilen saç dökülmesinin sebepleri arasında gösterilebilir. Ayrıca çinko, hormon seviyelerinin düzenlenmesine ve hızlı saç folikülü büyümesine yardımcı olur.

Selenyum

Saç dökülmesi probleminde eksikliği olup olmadığı pek de akla gelmeyen vitaminler arasında selenyum yer alıyor. Selenyum, daha az saç dökülmesi için gerekli olan hormonal dengenin korunmasına yardımcı olan özel antioksidan özelliklere sahip. Ayrıca selenyum, saç büyümesini düzenlemeye yardımcı olan tiroid hormonlarının üretimi için de önem taşıyor. 
 

Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN

SEPETİNİZ